In-Italias nyhedsbrev

Nyt fra In-Italia: HØJhastighedstog til LAVpris

Modsat Danmark, så kører der højhastighedstog i Italien. De farer land og rige rundt på ingen tid. Rejs fx fra Milano og helt til Rom på under 3 timer. Det er faktisk hurtigere end at flyve, hvis man beregner tiden fra dør til dør.

Og du kan også rejse fra Rom til Napoli på godt 1 time, hvilket er meget belejligt her i 2013, hvor der ikke er direkte fly til Napoli fra Danmark. Dvs. at du kan flyve direkte til Rom og derfra nemt og hurtigt komme med tog til Napoli, som er springbrættet til Amalfikysten. Der findes i Italien i alt tre hurtigtogslinier: Frecciarossa (den røde pil), Frecciabianca (den hvide pil) og Frecciargento (sølvpilen), som kører på kryds og tværs af Italien.

Men er det så ikke hundedyrt at rejse med højhastighedstog? Jo, hvis du bestiller din billet i sidste øjeblik – men hvis du derimod bestiller 2-3 måneder i forvejen på internettet, så er der kæmpe besparelser at hente. Ofte til langt under halv pris. Husk dog at bestille en afgang, som giver dig god tid i dagsprogrammet til at nå fra eksempelvis lufthavn til banegård eller lignende, da billetterne ikke refunderes.

Se mere på Trenitalia.com