In-Italias nyhedsbrev

”Hvor skal vi bo?” – Relais San Damian i Imperia, Ligurien

Det første spørgsmål, jeg som regel stiller, når jeg ankommer til min feriedestination, er: ”Hvor langt er der til byens butikker, og hvilken dag er der marked?” Min mand, der en slags ’nyhedsjunkie’, er også ret hurtig til at stille sine sædvanlige spørgsmål, der altid handler om internetadgang og koder. Ja, sådan har vi haft hver vores vaner de sidste mange år – indtil vi ankom til stilhedens Relais San Damian på Den Italienske Riviera.

Af Ghita Juul, In-Italia

Vi valgte Relais San Damian som årets feriemål, fordi vi gerne ville bo et fredeligt sted, men allermest fordi vi ønskede at gense Imperia by, der har så meget lokalt at byde på. Vi kunne begge huske den imponerende fiskerihavn i den østlige bydel Oneglia med det gode udvalg af restauranter under de charmerende gamle buer, og med en hovedvægt af lokale italienere ved bordene. Jeg havde selvfølgelig også min helt egen drøm om at opleve byens markeder og om at gense handelsgaden Via Silvio Bonfante med de stemningsfulde arkader, de antikke butiksfacader og de fint dekorerede udstillingsmontre. Da min mand hverken holder af butikker eller markeder, så han især frem til byens udbud af internationale aviser og hyggelige cafeer, men mest af alt til at ligge ved poolen og surfe nyheder på sin bærbare.

Udsigten heroppefra er så smuk, og freden på stedet så beroligende, at jeg med det samme fornemmede kimen til en ny vane – nemlig at lave absolut INGENTING.

Vel indlogeret i vores smagfulde værelse, der mest af alt mindede om en lille lejlighed, fik vi hurtigt fat i bøger og badetøj – og så af sted til poolen. Her lå vi så under parasollen og læste i de næste 4 dage – kun afbrudt af de mange kig til havet i det fjerne, en svalende dukkert samt en hurtig selvsmurt frokost-sandwich efterfulgt af Damians gode kaffe. På andet døgn skete det så: Det slog mig, at jeg slet ikke havde skænket byliv og markedsdage en eneste tanke, hvilket aldrig er sket for mig før! Og selvom min mand havde købt nogle timers netadgang, var den bærbare langt fra så meget i brug, som den plejer at være. Den ro, som man oplever på stedet, hvor alle taler (og bader) meget sagte, lægger helt og aldeles op til at læse, tie stille og bare slappe af. For nogen vil sådan en ro måske være kedsommelig – måske mest for større børn og teenagere – men for os var det et meget rigtigt valg. Lysten til at blive i den stemningsfulde have på bekostning af markeder og byliv var overraskende, men ingen af os følte, at vi gik glip af noget. At vi ikke kunne spise aftensmad på stedet, var vist meget godt, for det ’tvang’ os til at køre ned i byen og gense havnen og de gode spisesteder.

PRISEKSEMPEL

Bo i Suite Arch med egen terrasse for 1.080 kr. pr. nat inklusiv morgenbuffet for 2 personer i foråret 2013 frem til 1. juli og igen fra 1. september. I juli og august er prisen 1.155 kr.

Klik på Relais San Damian i Imperia for at bestille og læse mere.