In-Italias nyhedsbrev

”Hvor skal vi bo?” – Agriturismo Santa Maria Maddalena i Budrio (Emilia-Romagna)

Det kan være rigtig svært at fremhæve et sted frem for et andet, når vi taler hyggelige gamle gårde på landet med egen restaurant, god hjemmelavet mad, nydelige værelser og frem for alt søde og gæstfrie værtsfolk. Men nogle steder vil man altid kunne huske – måske fordi der findes nogle helt særlige fordele, eller fordi der hersker en speciel hjertelig stemning på stedet. Agriturismo Santa Maria Maddalena er et af dem, og kan endda bryste sig af begge dele.

Af Ghita Juul, In-Italia

Hvad er så de helt særlige fordele ved denne gård?

Agriturismo Santa Maria Maddalena, der befinder sig i udkanten af den lille by Budrio, ligger kun omkring 23 km fra Bologna lufthavn, hvortil SAS har direkte afgange fra København de fleste af ugens dage – året rundt. Man har endda mulighed for at vælge nogle af de billigere flybilletter, der ofte udbydes på hverdage, idet gården ikke kræver ankomst på bestemte dage. Faktisk kan man nøjes med at bestille 1 nat, hvis man har andre planer for resten af ferien.

En af disse planer kunne eksempelvis være nogle dages storbyferie – kun ca. 20 km herfra – i den charmerende og stemningsfulde regionshovedstad Bologna. Ud over sin spændende historie og kultur har byen så mange lækre forretninger, at man nemt kunne omsætte sin eventuelle efterlønsudbetaling her i et ganske hurtigt tempo!

Agriturismo Santa Maria Maddalena, er også et rigtig godt valg, hvis man vil have sin base i den fredelige og smukke natur og nøjes med at besøge Bologna på en endagstur. Vælger man at tage toget derind, kan det gøres på godt en halv times tid fra Budrio, og holder man ferie helt uden bil, tilbyder Enrico, der ejer gården, endda gratis transport til togstationen, hvis man da ikke hellere vil spadsere derned igennem det frodige landskab. Nogle vil måske være skeptiske ved at holde ferie på landet uden en bil, men det er faktisk ikke et problem her på gården, idet Enrico også kan arrangere transport til og fra lufthavnen, hvis man ønsker det. Og når man først har beset gårdens mange herlige kvadratmeter og mødt det utrolig søde personale, forstår man måske hvorfor, det kan være fristende at blive her nogle dage (eller mere) og få fuldt udbytte af den dejlige stemning.

Stemning, stemning og stemning

Hjertevarme, gæstfrihed, nærvær, hjælpsomhed, skønne måltider tilberedt med sjæl – ja, jeg kunne blive ved, for denne gård oser af så god en stemning, at jeg altid vil huske den. Enrico, hans mor og det øvrige personale brænder virkelig for deres gård og deres gæster, og man mærker tydeligt, at de arbejder her, fordi de elsker det og sikkert ikke kan forestille sig et liv uden Agriturismo Santa Maria Maddalena. Hvordan skulle de også kunne det, når de har fået dette livsværk – der har været i familiens eje siden starten af 1900-tallet – ind med modermælken? Der serveres ikke bare god hjemmelavet mad i den lille restaurant – her serveres også oplevelser og hyggelige anekdoter om alt fra oste og marmelader til balsamico af egen avl. Alt er så ægte i dette hus – på godt og på ondt.

Nogle vil måske synes, at plastichavemøbler og meget gule duge og parasoller er decideret usmageligt, men det er ikke æstetikken der er i fokus – hverken i haven eller i restauranten. Her lægges i stedet vægt på den hjertelige, autentiske stemning og de veltilberedte måltider, hvilket de italienske gæster også sætter stor pris på, når de kommer kørende hertil – blot for at nyde den gode søndagsfrokost. 

PRISEKSEMPEL

Bo i dobbeltværelse med morgenmad og lille privat have på Agriturismo Santa Maria Maddalena for 1.020 kr. pr. nat inkl. morgenmad for 2 personer i højsommeren eller bo 5 nætter for kun 4.900 kr.

OBS! Ekstra opredning for børn til og med 11 år er gratis, og vælger man at være her minimum 7 nætter gives der yderligere 10 % rabat. 

Klik på Agriturismo Santa Maria Maddalena for at bestille og læse mere.