In-Italias nyhedsbrev

”Hvor skal vi bo?” – Casa Lazzaro i Siena, Toscana

Det hænder ofte, at jeg bliver spurgt: ”Hvad kan du fortælle mig om denne bolig?” Når jeg har en god dag, forsøger jeg diplomatisk at forhøre mig om, hvad der interesserer kunden specielt at få uddybet, men hvis mit overskud ikke er så stort, kan det ske, at jeg svarer, at jeg allerede har sagt alt det væsentlige i beskrivelsen på hjemmesiden. Dette vil aldrig komme til at ske med Casa Lazzaro i Siena. Jeg kunne tale i timer om den, skønt jeg kun har set den i ti minutter.

Af Lino Vogt, In-Italia

Jeg skal indrømme, at navnet Casa Lazzaro undrede mig såre, første gang jeg hørte det. Hvem ville dog opkalde en lejlighed efter den genopstandne Lazarus? Jeg fandt imidlertid hurtigt ud af, at der var tale om lidt af den samme historie, som gør sig gældende for en af vores andre lejligheder i Siena, Terrazza Benito, hvor mine associationer fluks gik til Mussolini. Begge lejligheders navne har derimod deres oprindelse i Sienas sjæl, ”hestevæddeløbet” Palioen: Benito var navnet på en berømt hest, Lazzaro en navnkundig jockeys nom de guerre, som i sine dage boede her. I dag bor Lazzaros datter og svigersøn i husets første etage, mens stueetagen er indrettet til udlejning.

Siena er altid en vidunderlig by at besøge. Jeg har boet her på alle årstider, sidste gang hele januar 2011, og hver tid på året har sin charme: Juli og august byder på fest hver aften i en af bydelene, om vinteren føles det ofte som om, at man (næsten) har Siena for sig selv sammen med de indfødte, foråret er blændende smukt med udsigten over dalene og bakkerne... Og så er Siena jo i sig selv uforlignelig med sin lidt reserverede, aristokratiske mentalitet, den allestedsnærværende gotik, dens af historiens vingesus gennemsyrede atmosfære og alle dens små gyder, som praktisk taget aldrig ser en turist.   

Casa Lazzaro oser som Siena selv af fortættet atmosfære og hygge. Det er uhyre sjældent at finde så smagfulde og personligt indrettede lejligheder i Italien. Og en lejlighed af denne størrelse ville mange steder blive udlejet til langt, langt flere personer end to. Casa Lazzaro er tæt på perfekt. Du bor 50 meter uden for byporten, så du kan køre hertil i bil (og endda parkere den gratis ved huset). Du bor i byen med maksimalt ti minutters gang til byens hjerte, Piazza del Campo, men har alligevel bord og stole uden for indgangen. Ejerne bor lige ovenpå, så skulle noget ikke fungere, eller skulle du have spørgsmål, er hjælpen altid lige ved hånden. Lejlighedens beliggenhed og tykke mure gør den behagelig selv midt om sommeren, og dens hyggelige indretning og store pejs gør den ideel til vinteren. At her er gratis Wi-Fi, vaskemaskine, satellit-tv og et godt køkken er bare yderligere små plusser. Jeg kan dårligt vente på selv at komme til at bo i den!

PRISEKSEMPEL

Hele sommeren koster denne rummelige toværelseslejlighed til to personer blot 5.310 kr. pr. uge (krav om minimumsophold på 1 uge). I ydersæsonen er prisen 1.000 kr. lavere.

Klik på Casa Lazzaro for at bestille og læse mere.