In-Italias nyhedsbrev

Bliv klogere på Italien: ”Fortæl os hvem I er, og vi vil fortælle jer, hvilken ferie I skal på!”

Selv om I ved, at jeres næste ferie skal gå til Italien, kan det være rigtig svært at vælge imellem hele 20 regioner, som det omfattende rejseland har at byde på. Og at skulle navigere rundt blandt mere end 1700 ferieboliger kan tage pusten fra enhver, men fortvivl ikke – vi skal nok hjælpe jer!

Af Ghita Juul, In-Italia

Hos In-Italia er der rigtig stor forskel på, hvor vi råder jer kunder at tage hen, når I ringer eller skriver herind og er rådvilde.

En børnefamilie har utvivlsomt nogle helt andre ønsker og behov for en god ferie end et par uden børn på romantisk rejse. Desuden er der temmelig stor forskel på, hvad de enkelte kunder har lyst til at opleve på deres ferie, og hvad de formår i forhold til transporttid til den specifikke destination og selvfølgelig økonomi. Der er også stor forskel på, hvad der kan lade sig gøre rent praktisk. I Italien findes der eksempelvis rigtig mange ferieboliger, der ligger så landligt, at enhver tanke om at holde ferie her uden at have en bil til rådighed er absurd. Så drømmer man om at vågne op til fredfyldte landlige omgivelser, er det en god ide` at tænke en bil ind i sine ferieplaner. Om det så skal være ens egen bil, der har været med hele vejen fra Danmark, eller det skal være en bil, som man lejer i en af Italiens lufthavne, er selvfølgelig op til den enkelte.

Vil man holde ferie uden bil, skal man som hovedregel holde sig til de byer, der har en togstation til rådighed og ikke forvente, at man kan komme på de store udflugter herfra. Dog findes der undtagelser – eksempelvis Amalfikysten, der ikke bare kan bryste sig af mageløse udsigter til hav og bjerge, men også af et yderst velfungerende busnet - Læs mere om transport på Amalfikysten

Herunder skitseres nogle forskellige scenarier fra In-Italias og vore kunders hverdag:

Børnevenlig
VI ER EN FAMILIE, DER VIL HAVE SOL, VAND OG BØRNEVENLIGE OMGIVELSER ...

Er man en familie med mindre børn på bagsædet, der vælger at have sin egen bil med, er smertegrænsen for, hvor mange kilometer man formår at tilbagelægge selvfølgelig mindre, end hvis der kun er ældre børn og voksne i bilen. Vores helt klare råd til jer børnefamilier er, at man holder sig til den nordlige del af Italien, hvis man da ikke vælger at flyve og derefter lejer en bil i lufthavnen. Og igen er der stor forskel på, hvor vi råder jer at tage hen, da det blandt meget andet afhænger af, om børnene er store eller små.

Enhver, der eksempelvis har prøvet at manøvrere en klapvogn igennem stejle brostensbelagte gyder – fyldt med (andre) turister i 35 graders varme – ved, at der er grænser for, hvor kulturel man orker at være, så længe ungerne er små! Den ideelle feriebolig for de fleste børnefamilier er et sted, hvor både børn og voksne kan boltre sig i poolen eller havet, og hvor man kan indtage alle sine måltider udendørs, uden at børnene keder sig eller bliver væk. Hvis der også er indkøbsmuligheder i køreafstand fra boligen, og der sågar findes en vaskemaskine på stedet – ja, så begynder det vist at ligne en drømmeferie for alle parter.

Om man så ønsker et stort sted med mange andre børnefamilier, eller man hellere vil være et lille sted med mere ro, er op til den enkelte familie. Foretrækker man at bo i gåafstand til butikker og restauranter, fordi man ønsker mere livlige omgivelser – måske på grund af et par teenagere i familien? ja, så er der også råd for det. Hvis I kan nikke genkendende til denne ferietype, så vil følgende områder sikkert være noget for jer.

Skal I af sted i egen bil og vil holde jer til Norditalien, så læs mere om Adriaterhavskystens perler Lido di Jesolo og Bibione eller den sydligere beliggende by Rimini der foruden sin hvide sandstrand også byder på en meget charmerende gammel bydel med hyggelige torvepladser og lækre butikker for enhver smag.

Vil I hellere bade i Middelhavet ved Den Italienske Riviera, så læs mere om den børnevenlige og hyggelige by, Pietra Ligure og den meget charmerende by med den store havnepromenade og de mange forretninger – Imperia.

Har I lyst til at opleve Syditaliens smukke natur og komme lidt tættere på det autentiske Italien og de lokale, kan vi varmt anbefale jer at flyve til Napoli, leje en bil i lufthavnen for derefter at besøge Cilento Naturreservat. Her bydes på mange hyggelige byer, hvor masseturismen endnu ikke har fundet vej, og på flere børnevenlige ferieboliger. Læs eksempelvis mere om den uspolerede by Casalvelino.

storby - kultur - Bologna
VI ER ET PAR MED STORE BØRN OG ET PAR UDEN BØRN, DER VIL TIL EN STORBY MED NOGET KULTUR ...

Har man mulighed for en storby-ferie uden for højsommeren (for at undgå den værste varme!) og vil man gerne berige sig selv og eventuelle større børn med lidt kultur (og shopping), kan vi varmt anbefale de knap så turistsøgte byer Bologna og Napoli. Begge byer ligger under 10 km fra deres respektive lufthavne og tilbyder bus til centrum, hvilket gør en bil unødvendig. Også Pisa med det skæve tårn er et besøg værd, og her kan man nærmest gå til fra lufthavnen, der ligger kun 2 km fra centrum! I alle italienske storbyer er en bil faktisk kun til besvær, da det kan være yderst vanskeligt at finde en parkeringsplads og ganske nemt at pådrage sig en bøde, hvis man får forvildet sig ind i en af de mange bilfrie zoner. Dertil skal lægges, at det ofte er temmelig nervepirrende at køre her på grund af de mange biler, der styres på italienernes temperamentsfulde måde!

Her kan du læse mere om Bologna

Kunne du i stedet tænke dig at udforske en smuk syditaliensk storby, så læs mere om Napoli.

Natur og vin
VI ER ET PAR UDEN BØRN, DER GERNE VIL PÅ EN ROMANTISK FERIE MED SMUK NATUR SAMT GOD MAD OG VIN ...

De fleste af jer kunder, der ikke har børn, har som regel mulighed for at rejse uden for højsæsonen, hvilket er et stort plus; I undgår den værste hede, og turistmængden og dermed også køen af biler er mindre end i juli og august. En anden vigtig faktor er, at priserne ofte er lavere, og at naturen er meget smuk uden for højsæsonen, hvor temperaturerne er mere tålelige – ikke bare for mennesker men også for vegetationen. Hele Italien byder på områder, der kan tilfredsstille enhver mad- og vinglad sjæl, og vil man samtidig opleve landskabernes særpræg og skiften, er det et must at have en bil til rådighed.

Natur og vin - Piemonte
Vi kan varmt anbefale jer at besøge den grønne og frodige region Piemonte i Norditalien, der med sine endeløse rækker af vinmarker og sine mange gastronomiske oplevelser, hvor blandt andet regionens kendte trøfler indgår, er et rent paradis for mad- og vinglade livsnydere. I området Langhe går gastronomi, god vin og smukke landskaber hånd i hånd - læs mere om Gourmettur i Piemonte. I kan også vælge at overnatte på nogle af regionens vingårde. Læs mere om Vingårdsferie i Piemonte 

Den norditalienske region Veneto er bestemt også et besøg værd, da det er her, man finder det præstigefyldte vinområde Valpolicella, hvor den verdenskendte Amarone-vin fremstilles. Desuden findes her så smukke landskaber og så mange romantiske overnatningsmuligheder, at man har svært ved at være andet end begejstret. Læs mere om ferie i Valpolicella. 

Hvordan finder I så nemt og bekvemt den helt rigtig ferie for jer?

www.in-italia.dk kan I foretage en Udvidet søgning. Her kan I afkrydse alle jeres ønsker for at få en vellykket ferie i Italien, og ad den vej kun blive præsenteret for de ferieboliger, der lever op til disse. Har I brug for råd eller hjælp til at vælge, er I altid velkommen til at kontakte os pr. mail info@in-italia.dk eller på telefon 3315 1313.