In-Italias nyhedsbrev

”Hvor skal vi bo?” – B&B Zia Maria i Napoli

Napoli har ry for at være en beskidt skraldespand, der tiltrækker lommetyve og lømler. Men Napoli er meget mere end mediernes fremstilling af denne smeltedigel nord for den eftertragtede Amalfikyst. Og B&B Zia Maria er i sandhed mere, end man umiddelbart skulle tro ud fra de ydre rammer.

Af Caroline Qvist Abel

Man kan vælge Napoli som destination af mange årsager. Èn af dem kunne være, at det ville være oplagt med en overnatning, en anden kunne være, at nysgerrigheden og lysten til at snuse til byen for et par overnatninger frister, nu der alligevel er direkte fly til byen, en tredje kunne være, at passionen for storbyferier rumsterer i ens rejseblod. Napoli er sådan en by, der både kan overraske og overrumple. Der er tristhed i forstæderne, kaos i bymidten og eksotisk i det historiske centrum. Så hvis man er til kaotisk menneskevrimmel, farverige gadestrøg og menneskets vilkår, når solen ikke tilsmiler alle jordens skabninger – i skøn blanding med levende torvestemning, fascinerende liv, mangfoldige tilbud og skønne delikatesser samt duften af den ægte pizza, så kan jeg på det varmeste anbefale et ophold på B&B Zia Maria, der ligger i den historiske del af byen ud til et bimlende kirketorv med en svimlende udsigt til byen nedenfor.

Det er svært at finde, for der er intet prangende skilt på facaden, kun et lille navn på en messingringeklokke bag en aviskiosk. Gårdrummet, som man mødes af, virker heller ikke som andet end et beskidt, dog aktivt rum for de virksomheder, der bor her. Og elevatoren op til Zia Maria fremstår en smule uindbydende i al sin enkelhed. Men når man først er kommet helt op under taget, er der intet at tage fejl af. Her huser en herskabelig og moderne familie, der lever og ånder for deres gamle tante Marias fødehjem. For det er nemlig, hvad B&B Zia Maria er – et familiehjem gennem generationer, der i dag fungerer som en lys, moderne, sirligt ren og utrolig hjertevarm og indbydende lille B&B, hvor man vækkes af kirkeklokkerne på San Gaetano-kirken, hvor man kan nyde udsigten til historiske levn lige neden for fra den store fællesterrasse, hvor der er alle muligheder for at nyde et perfekt ophold i Napolis hjerte. Og som ejerne selv siger: de holder øje med deres ejendele, når de går på gaden, men de er aldrig utrygge, for her er ikke noget at være utryg ved, heller ikke om aftenen, hvor børn spiller fodbold foran kirken, menneskevrimlen fylder gaderne foran de eftertragtede pizzeriaer – og der ligger to i gaden, og hvor Napoli langsomt forstummer for også at gå til ro en gang efter midnat.

Vel mødt!

PRISEKSEMPEL

Prisen er uændret på alle tider af året, og et dobbeltværelse med morgenmad koster 770 kr. pr. nat for to personer i 2012.

Læs mere om B&B Zia Maria i Napoli og se hele prislisten.