In-Italias nyhedsbrev

”Hvor skal vi bo?” – Al Molino della Luna i Toscana

Toscana byder på mange fantastiske steder, hvor man kan holde en uforglemmelig ferie, men imellem vrimlen af skønne steder har Al Molino della Luna en særlig charme og autenticitet samt en god beliggenhed halvvejs mellem Lucca og Garfagnana. Placeringen giver rig mulighed for at kombinere såvel naturoplevelser og kulturelle seværdigheder. Og efter en lang dag fuld af indtryk vil du elske at blive forkælet af de meget gæstfrie værter.

Af Stefania Cazzorla, In-Italia

Jeg besøgte Al Molino della Luna under en inspektionsrejse til Toscana. Jeg blev budt velkommen af værtinden Luna, der er en sympatisk og udadvendt person, som helt fra starten får en til at føle sig velkommen, som en længe ventet gæst. Jeg kunne straks fornemme hendes entusiasme, og den sjæl som hun og hendes mand tilfører stedet. Luna og hendes mand Mario åbnede deres agriturismo i 2002 sammen med deres to børn. Stedet består af en gammel mølle, der er indrettet med restaurant og to af lejlighederne samt to mindre bygninger, der er indrettet med hver sin lejlighed.

Jeg besøgte stedet uden for den egentlige sæson, men kunne uden problemer forestille mig stemningen, når stedet er fuldt af ferierende gæster. Ud over at Mario er stedets kok, og brillerer med lokale retter fremstillet af friske råvarer, er han også musiker. Når køkkenet lukker, sørger han sammen med andre musikanter ofte for aftenens underholdning med live optræden ved poolen.

Jeg kan sagtens forestille mig at besøge Al Molino della Luna med min egen familie. Det er et sted, hvor børn er velkomne, og der er en stor rummelig have med en grøn græsplæne, hvor de kan lege, og en dejlig pool med vanddybde, der går fra 80 cm i den lave ende. Der er kun fire lejligheder, så der er god plads til alle. Her skal du aldrig kæmpe for at få plads ved poolen eller en liggestol, da der også ved poolen er liggestole, der hører til hver lejlighed. Alle lejlighederne har egen terrasse eller have, og så er de velmøblerede i rustik stil, men med moderne komfort. Dette er et af de få steder, hvor man som gæst kan grille egen mad. Hvis man derimod er træt efter en lang dags oplevelser, er der restaurant på stedet. Og maden er dejlig.

I området er der en række små maleriske bjerglandsbyer indenfor en rimelig kort afstand, herunder Barga, som er på listen over Italiens smukkeste middelalderbyer og bestemt et besøg værd. I området er der også gode vandremuligheder. Det er muligt at købe et kort med de afmærkede stier. Alt i alt et sted som jeg kun kan anbefale!

PRISER

Bo i lejlighed på Al Molino della Luna fra 5.390 kr. pr. uge i højsommeren.
Læs mere om Al Molino della Luna (klik) ved Piano di Coreglia i Toscana og se hele prislisten