In-Italias nyhedsbrev

Vidste du, at ...

Her bringer vi finurligheder om Italien og italienerne. Denne gang fortæller vi om det knap så skæve tårn i Pisa, italiensk kashmiruld og resocialisering i Roms gader og stræder.

... Det Skæve Tårn i Pisa ikke længere er så skævt?

Efter otte års restaurering har man for nylig afsluttet arbejdet med Det Skæve Tårn i Pisa. Et af resultaterne blev, at man har reduceret tårnets hældning fra 4½ m til 4 m. Om det så stadig retfærdiggør sit navn, må blive op til dets besøgende at vurdere.

... man nu også kan få italiensk kashmiruld?

Normalt forbinder man den fine, langfibrede og særdeles kostbare kashmiruld med de asiatiske lande, men nu er det altså også muligt at få denne luksusuld, som kun kan produceres under særlige klimatiske forhold, fra en italiensk producent. Den stolte ejer af tolv hun-geder og en enkelt han-ged, Katiusha Balansino, bor i det nordlige Italien, i regionen Piemonte nær Torino. Ifølge ejerens udregninger, burde de i alt tretten firbenede kashmir-leverandører kunne producere uld nok til 13 strikketrøjer. Man skal altså være heldig, hvis man får fingrene i en af disse få trøjer!

... de kriminelle cykler rundt med turisterne i Rom?

I et forsøg på at integrere ex-kriminelle i livet uden for fængslerne har man i Rom iværksat en forsøgsordning, hvor 8 cykeltaxier føres af tidligere kriminelle eller kriminelle på prøveløsladelse. Cyklerne er indkøbt af justitsministeriet til en værdi af 6.500 euro per cykel, og serviceydelsen er indtil videre gratis. Når forsøget er afprøvet, vil hver tur have en pris og cyklisterne vil kunne tjene en andel af overskuddet.