In-Italias nyhedsbrev

”Hvor skal vi bo?” – Ristoro del Cavaliere i Garfagnana (Nordvest-Toscana)

Hvis du vil bo på flere steder end Ristoro del Cavaliere under samme ferie, skal du endelig lægge disse ophold først, for ellers risikerer du, at de bliver en slem skuffelse efter den store hjertevarme, de uspolerede omgivelser og de næsten komisk lave priser på denne lille agriturismo i det nordligste Toscana.

Jeg vil sent, måske aldrig, glemme mit første møde med Ristoro del Cavaliere. Dagen før havde jeg været til en feriemesse i nærheden, hvor omkring 50 repræsentanter for hoteller, villaer og vingårde havde præsenteret deres produkt for mig … i løbet af to timer.

Efter dette intensive bombardement havde jeg oprigtigt talt svært ved at huske den ene fra den anden. Om aftenen kiggede jeg på de mange brochurer, mine notater og et landkort for at udvælge en håndfuld af de mange håbefulde at besøge, før jeg fløj hjem fra Pisa. Det var derfor noget af et tilfælde, at jeg om formiddagen ankom til Ristoro del Cavaliere med en undskyldning om, at jeg absolut ingen anelse havde om, hvem af dem jeg havde mødt dagen før: mænd og kvinder, unge og gamle, tynde og tykke var smeltet samme til én stor masse i mit hoved!

Heldigvis huskede familiens yngste datter, Rosita, bedre end jeg, og snart måtte jeg skamme mig over ikke at huske hende. Og skammer mig, det gør jeg faktisk stadig, for en mere charmerende, frisk og på alle måder pragtfuld pige skal man lede længe efter. Hun viste mig stolt og genert rundt i deres fire velholdte lejligheder, introducerede mig for sin familie, viste mig svømmebassinet og landsbyen, før hun insisterede på, at jeg da lige skulle have en lille bid brød i deres restaurant. Før jeg havde set mig om, havde jeg fået serveret (og spist) mere end et almindeligt aftensmåltid og dertil drukket så meget, at jeg måtte tage en lang pause, før jeg kørte videre. 

Sjældent har jeg mødt så generøse, sympatiske og pålidelige mennesker som familien Davini, og deres hjertevarme åbenhed kombineret med den maleriske miniaturelandsbys beliggenhed midt i den vidunderligt uspolerede natur, den gode mad, som mamma Giovanna laver, nærheden til Piazza al Serchio og de uforskammet lave priser (som vi flere gange forgæves har forsøgt at få dem til at hæve) gør Ristoro del Cavaliere til et enestående feriested for et par dage eller en uge, og det ikke bare én gang, men år efter år efter år.

PRISER
Bo i en toværelseslejlighed på Ristoro del Cavaliere for 615 kr. pr. dag for fire personer i højsommeren.
Læs mere om Ristoro del Cavaliere ved Piazza al Serchio i Garfagnana og se hele prislisten