In-Italias nyhedsbrev

Vidste du, at …

Her bringer vi finurligheder om Italien og italienerne. Denne gang fortæller vi om Julia Roberts’ indflydelse på isforbruget i Rom, Italiens rekord i hotelværelser og muligheden for at opleve Edvard Munch i regionen Friuli.

… Italien huser de fleste hotelværelser i Europa?

Med omkring 40 millioner besøgende om året, kan Italien bryste sig af at have flere hotelværelser end noget andet land i Europa.

… du kan stå ansigt til ansigt med Edvard Munch i regionen Friuli?

Fra 25. september 2010 og helt frem til 6. marts 2011 kan du på Villa Manin i regionen Friuli opleve udstillingen ”Munch e lo spirito del Nord”, som er en Edvard Munch-udstilling, men du kan også finde andre skandinavisk værker fra slutningen af 1800-tallet. Du kan læse mere om udstillingen her: www.villamanin-eventi.it/mostra_munch_e_lo_spirito_del_nord.php.

.. Julia Roberts får turister til at strømme til Rom for at spise is?

Den amerikanske filmstjerneJulia Roberts nye film ”Spis, bed, elsk” som er baseret på forfatteren Elizabeth Gilberts egne oplevelser, handler om en kvinde, som rejser ud i verden for at finde sig selv. I den forbindelse kommer hun til Italien, hvor hun i Rom spiser is af det lokale ismærke San Crispino. Bogens popularitet og den kommende film har fået turister til at strømme til byen for at prøve den berømte is. Og det er ikke kun San Crispino, som nyder godt af opmærksomheden men den italienske is generelt. Filmen har premiere i de danske biografer d. 11. november.