In-Italias nyhedsbrev

Tema: Vores alle sammens Italien (kundernes favoritter)

Vi får mange tilbagemeldinger fra alle jer kunder efter endt rejse om jeres oplevelser og unikke øjeblikke under jeres ophold i Italien. Månedens tema er en ode til alle jer, der har taget jer tid til at dele, hvad der netop har gjort jeres Italien til en helt unik oplevelse med hele In-Italia familien. Hvorfor dit Italien er værd at opleve nok engang, og hvorfor netop dit Italien fortjener at blive udforsket.

Af Berna Kara, In-Italia

Tour de Italien – sæt ind!

Det er formentlig (og forhåbentlig!) ikke gået nogens næse forbi, at vi hos In-Italia byder på et hav af destinationer, indbydende resorts og en bred vifte af ferieformer til børnefamilien, badedyret, den eventyrlystne, storbycruiseren og selvfølgelig til den evigt, håbløse romantiker. Med andre ord en pose blandede bolsjer af  kulturer, attraktioner, gastronomiske sanseoplevelser og muligheden for at skabe uforglemmelige minder. Men et er, hvad vi kan tilbyde, et andet er, hvilken smag I, de rejsende som har fået muligheden for at snige en sulten hånd ned i slikposen, egentlig står tilbage med i munden, når kursen for længst er vendt hjemad mod Danmark.Vi har gennemgået alle jeres spændende rejseoplevelser og taget et udpluk af vores kunders favoritter, så din næste rejse til Italien bliver et sikkert hit. Lad dig i det følgende inspirere og forføre af andre italien-entusiasters opdagelser og få gode fif, råd og erfaringer med i bagagen til din næste ferie direkte fra hestens egen mund. 

Turen går til…

 
Det landlige Italien

Det første, vigtigste og sværeste, vi alle gør, inden vi beslutter os for at pakke sydfrugterne og hoppe på flyveren, er for de flestes vedkommende at bestemme, hvor i (al)verden man skal tage hen. Ud over det indlysende - at turen naturligvis skal gå til Italien - har vores kunder nogle bud på, hvor i støvlelandet du bør sætte dine fødder. Hvis du er et vanemenneske, som altid lander på det samme felt i det store rejsespil, kan Gitte fra Galten m.fl. måske lokke dig til at springe flere felter over og kaste dig ud i en alternativ agriturismoferie i Piemonte

Piemonte er vores "nye Toscana", som ellers har været favoritten. Landskabet og naturen ligner meget Toscana, men vi synes vi fandt en mere uspoleret autenticitet i Piemonte. Bag hver en ny bakketop lå en charmerende lille by med ægte, italiensk liv!’

Det er en halv fornøjelse at tage på agriturismo-ferie uden at nyde godt af, hvad de Italienske regioner gør bedst, nemlig at producere nogle af de bedste og mest kendte vine, vi danskere skyller vores middage ned med. De mest velrenommerede og prominente vine kommer fra druemarkerne i Toscana og i særdeleshed Chianti, men i skyggen af disses popularitet gemmer der sig faktisk en anden frontløber, når det kommer til vinproduktion. Den lille by Negrar i Valpolicella huser en lille idyllisk kro fra slutningen af 1700-tallet, Locanda 800, som flere af vores kunder har holdt stop ved for at slukke tørsten:

’Hej Vi bokade vinprovning genom er och det var 11 poäng av 10 möjliga. Helt fantastiskt!’, Anders med følge fra Förslev, Sverige.

’Vores fire dages ophold på Locanda 800 tæt på Negrar var helt i top. Stedet kan anbefales for to, der gerne vil nyde en lille perle af et sted helt alene’, Kirsten og rejsepartner fra Kgs. Lyngby.

 ’Tusen tusen tack för tipset Locanda 800!!!!!!!!!! Svårt att hitta men väl där blev det höjdpunkten på vår förlängda weekend i Veneto. Vackert, fräscht, fantastisk service, god mat, fantastiska viner, jattetrevlig personal, supermysigt och fräscht rum.....vi kommer gärna tillbaks!’, Patrik og frue fra Uppsala, Sverige.

Det agrituristiske Italien kan i sig selv kendetegnes som originalt og ægte, men for at få den helt rigtige vare, har nogle af vores kunder opdaget, at det bedst betaler sig at indfange det uspolerede og upolerede Italien for at få den helt rigtige oplevelse. Så for de af jer, der for alt i verden ønsker at sigte så langt væk fra de befærdede turistområder i Italien som muligt, henleder flere af vores kunder opmærksomheden på det autentiske Italien, hvor hjerte, varme og sjæl er i højsædet.

Det autentiske Italien

Netop pga. de forholdsvis turistforladte gader og stræder i de mange autentiske byer i Italien, skal du ikke blive alt for overrasket, hvis det skorter på moderne luksusfaciliteter, eller hvis menuerne ikke er oversat til engelsk (hvis de da har en sådan), men hvis man kan leve med autenticiteten på godt og ondt, kan man være forberedt på at blive forkælet, forundret og forført – eksempelvis af Ortasøen, som ligger i Piemonte: 

'Den er meget smuk, lidt mere fredelig og mindre hektisk end de store søer, byen Orta rigtig italiensk, fin lille by med folkeliv, flotte kjoler blev promeneret lørdag aften, bogmarked i den åbne, gamle markedshal, spændende skulpturer rundt om i byen af den samme kunstner, koncerter hver eftermiddag’, Vibeke og Ole fra Nibe.

’Pragtfuldt og helt uventet - gammel middelalderby med små gader og hyggelige butikker - dejligt torv og en fantastisk udsigt over søen’, Poul og medrejsende fra Hinnerup.

Også Matera i Basilicata-regionen vækker stor begejstring:

’Fantastisk intens by bestående hovedsageligt af grotter med tilhørende facader. At bo i en grotte, have sin egen toiletgrotte med alle moderne bekvemmeligheder ... og spise i en pizzagrotte, det er en meget speciel rejseoplevelse’, Søren og familie fra Hellebæk.

Er toiletgrotter og middelalderbyer ikke autentisk nok efter din smag, kan du måske gøre som nogle af vores andre kunder, som går hele linen ud, når de søger ægthed i deres ferie. En lidt ukonventionel, men uden tvivl autentisk måde at opleve Italien på er ved at blive indkvarteret i en lille og charmerende trullo i byen Trullidea, Alberobello:

’For det første var det en meget speciel oplevelse at bo i en trullo i Alberobello. Hyggeligt at bo fortrinsvis med den lokale befolkning og selvom byen pga. sine specielle huse var en del besøgt af turister, var disse fortrinsvis italienere’, Marianne og familie fra Risskov.

Turisttørke, tak

Generelt hælder vores kunder til destinationer med færrest turister, hvad enten det er autentiske, agrituristiske eller romantiske:

’Vi var meget glade for byer, områder og oplevelser og synes, at vi har "genopdaget" Italien som et spændende rejsemål ved at besøge de tre ikke så turistede steder’, Claus og rejsefælle fra Ishøj boede på Monastero di Santo Spirito i Ocre.

Også Mette og familien fra Kbh N, som boede på Borgo Monticelli i Castiglione della Valle, Umbrien har fundet en turistforladt perle, hvor du kan glæde dig over, at du for det meste vil støde ind i livlige, gestikulerende italienere på gader og stræder:

'Vi har rejst meget i Toscana tidligere, men finder det efterhånden for overcrowded. Her er Umbrien et fremragende alternativ!

Storbyitalien

Trænger du til at lade batterierne op, samtidig med du bor på et mageløst hotel og får oplevet Italiens mange historiske og tidløse storbyer? Så har vores kunder også en håndfuld gode råd og erfaringer både fra de klassiske rejsemål som Rom og Venedig såvel som fra andre storbyperler, der kan give dig det velfortjente afbræk fra hverdagen, hvad enten du er af sted alene, sammen med din bedre halvdel eller hele familien.

Verona

’Albergo al Castello i Verona kan jeg anbefale  på det varmeste - utrolig hyggelig vertskap og perfekt beliggenhet. Jeg kommer til å bo her neste gang jeg er i Verona’, Janne Irene og familie fra Haslum, Norge.

’Ud over arenaen, kirker og museer, vil vi anbefale at besøge Giardino Giusti, som er en rigtig smuk og velholdt middelalderhave med en fantastisk udsigt over Verona, Leon og Hanne fra Gjerlev.

Bologna

Bologna kan varmt anbefales – selv med 3 små børn og i 37 graders varme er det en meget charmerende by. Vi boede på Hotel Touring, der ligger rigtig godt, specielt hvis man har børn med da der er 10 min gang til en stor park med legepladser, sø med springvand og skildpadder(!!) og en cafe med små frokostretter’, Pernille og familie fra Virum.

'Bologna er en vidunderlig by, vi forelskede os i den med det samme. Men ikke mindst skal nævnes, at det er en livlig by, en levende by, unge og gamle på vej til og fra eller blot siddende på en café, livligt snakkende og café-drikkende. Kun få turister, byens størrelse taget i betragtning’, Addi og mand fra Hillerød.

Venedig

’Vi fik set en helt ny side af byen og mange områder, vi slet ikke var klar over fandtes i Venedig, Hanne, by ej angivet.

’Vi har hatt en fantastisk flott uke i Venezia. Hver dag har vært som å legge ut på en oppdagelsesreise,- så utrolig mye vakkert å se. Selv gamle og slitte hus har sin sjarm, preget av vær og vind og vann opp igjennom mange år’, Kirsten og rejsefælle fra Asker i Norge.

Firenze

’I havde ikke lovet for meget. Firenze var en kæmpeoplevelse. Man mærkede tydeligt byens puls med masser af historie og handel’, Erik, Kirsten, Lene og Jørgen fra Silkeborg.

’Vi er lige kommet hjem fra Firenze - det har været en vidunderlig uge og Firenze er helt fantastisk. Lejligheden lå i gåafstand til alt det vi kunne ønske, men en uge i Firenze er slet ikke nok så vi har allerede besluttet, at tage tilbage til Firenze næste efterår’, Anne og familie fra Samsø.

Lucca

Lucca er meget smuk og charmerende, fyldt med skønne piazzaer, lækre forretninger og hver aften året rundt, altså alle 365 dage, kan man kl. 19.00 lytte til Puccini i Chiesa San Giovanni, to skønne sopraner og klaver, for 17 euro, kommer man næste dag igen med de gamle billetter får man rabat. Det er et nyt program hver aften!’, Annelise og rejsefælle fra Lyngby.

’Vi har haft en forrygende ferie i Lucca. Lejligheden var super og havde en unik beliggenhed. At opholde sig i den del af byen ved nattetid var som at være i en filmkulisse - blødt gult lys (ingen neon) og absolut stilhed. Dejligt at Lucca gør så meget for at bevare det oprindelige - middelalder møder modernisme’, Kirsten og medrejsende fra Viby.

Palermo

’…Spennende akrkitektur, opplevelse gatemiljøer fjernt fra de nordiske, sjekke motebildet og handlemuligheter og nyte god mat og drikke utendørs. Byen oppleves som en virkelig storby med kontraster som spenner fra herskaplige avenyer til svært fattigslige områder’, Ann Karin og famile fra Tønsberg, Norge.

’Alt i alt kan vi sige at det har været en fantastisk tur. San Vito var helt igennem pragtfuldt. Super venlige lokale (der dog ikke kunne snakke engelsk), og et område som passer både unge og gamle, der ikke higer efter områder fyldt med turister’, Henrik og hans rejsefæller fra Brønshøj.

Med en storbyferie i Italien er du altså garanteret en fuld genopladning af cafebesøg med kæresten, kvalitetstid med familien og herskabeligt udsyn til levn fra historiske perioder.

Solbadning og vippespring

Står romantik, kunst og gastronomi ikke øverst på din indkøbsliste, når du shopper Italiensrejser, men foretrækker du i stedet at ligge under den glohede italienske sol på de mange hvide sandstrande, så har vore kunder også deres favoritter til, hvor du kan få den lækreste kulør og mest forfriskende dukkert.

Bibione

’Et meget flot luksushotel med alt hvad hjertet kan begære, venlig betjening, parkeringskælder, lækker pool, wellness/motionscenter, strand lige uden for døren med tilhørende stole/parasol, byen to min. gang væk, lækkert værelse - flot og RENT, dejlig restaurant, der lever fuldt op til stjernerne på hotellet.’, Erland og Sudanne fra Sæby, som boede på Bibione Apart hotel.

’En kæmpe stor badeby, god strand, dejlig by og hvis man kan lide det.....masser af mennesker. Hotellet Palace, var et rigtig godt hotel og lå lige ned til stranden med tilhørende egen swimmingpool’. Kim og rejsepartner fra Silkeborg, som boede på Hotel Palace.

For børnefamilierne anbefaler flere af vores kunder Residence Costa dei Pini i Milano Marittima:

’Stedet var absolut dejligt og børnevenligt efter vores behov med to små på 3 og 5 år - og perfekt med de to swimmingpools’,Jonas og familie fra Roskilde.

’De andra semesterfirarna på platsen var nästan bara italienare (-mest barnfamiljer) och det tyckte vi kändes trevligt. Några tyska röster hörde vi också men inga svenskar. Ett tips till andra resenärer är att njuta glass från gelateriorna som finns här och där i Italien. Den är sagolikt god’, Katarina og familie fra Umeå, Sverige.

’Hotellet var nytt, fräsch och väldigt bra anpassat till en familj som vår med barn i åldrar från 1 till 15 år. Fint poolområde, bra lekpark, fina tennisbanor och tillräckligt frukostutbud’, Helena med familie fra Rom.

Ø, hvor skal vi hen, du?

Kræver du noget ekstraordinært af din ferie? En udfordring? Måske en vild røverhistorie uden lige, du kan prale med over for vennerne, når du kommer hjem til flade Danmark? Så glem alt om badeferier og storbyræs, da Vulcano Ø på de Æoliske Øer er destinationen, der kan indfri dine krav.

’ Som kender af mange andre områder i Italien kan jeg ikke påstå, at dette minder om noget andet i landet. En anden mentalitet, som kan have noget at gøre med beliggenheden midt i Middelhavet som kampplads i flere tusinde år, en smuk og frodig natur og et lidt andet køkken. Det er et skønt område som skal opleves; jeg tror at når man først har været der, ved man hvor mange af ens næste ferier der skal gå til denne destination. Alt i alt havde vi en pragtfuld tur til hvad jeg uden at tvivle vil kalde "Europas Paradis"...’, Louise fra København.

Vores yndlingsværter, vores yndlingsværelser

Nu når vi har fået destinationen på plads, er det vel også på sin plads at øse ud af de mange råd til, hvordan du finder det helt rigtige værelse med et helt rigtigt værtskab til dig og dine. Vi har fået overvældende mange hyldester til forskellige regioner, byer, hoteller og værter, som alle fortjener at blive nævnt her. I det følgende må du dog nøjes med at danne dig et overblik over de 10 bedste boliger at tilbringe din Italiensferie ifølge vores hjemvendte kunder:

En top 10 over vores kunders favorithoteller og- boliger

 1. Hotel Arenula:, Rom  (Lazio)
  I toppen af hotelpoppen finder vi Hotel Arenula, som er beliggende i Rom. Om det er den ægte romerske atmosfære, at det ligger i et  forholdsvist ukendt og stille område for turister, eller at der er gåafstand til mange seværdige attraktioner, der gjorde udslaget, er alle ikke lige enige om. Men at den har gjort et dybt indtryk på hotellets gæster er tydeligt ud fra jeres oplevelser af det centrale hotel:

  ’Nemt at komme til og fra lufthavnen, via Trastevere station. Skønt med alt i gå-afstand. Hotellet ligger på en lille sidegade hvor man med det samme indånder Roms fantastiske stemning. Man mangler kun vasketøjet hængende mellem husene. Det er bestemt ikke sidste gang vi skal til Rom, og vi håber også at få mulighed for at bo på samme hotel igen’, Pia og Charlotte fra Rødovre.

  ’Jeg kan kun varmt anbefale Hotel Arenula, specielt på grund af placeringen. Jeg har været i Rom før, men har ikke fundet et hotel bedre placeret og til en rimelig pris’, Karin og rejseføllen fra Stroeby.
   
 2. Hotel Cinqueterre, Monterosso (Ligurien)
  Hotel Cinqueterre ligger ca. 100 meter fra havet og ca. 1 km fra byen, så man bor i rimelige afstande fra både afslappende stilhed til afvekslende seværdigheder. Vores kunders indtryk af hotellet taler også sit eget tydelige sprog:

  ’Hotell CinqueTerre hadde perfekt beliggenhet og et utrolig hyggelig vertskap. De var så hjelpsomme og søte og det var rent trist å reise derfra. Nydelig mat og fint rom’, Cecilie og Randi fra Borgen i Norge.

  ’Servicen var upåklagelig i alle henseender, morgenmaden af god kvalitet, og man kunne sagtens blive mæt før dagens strabadser. Dejligt med haveterrassen, hvor vi flere aftener spiste den mad, vi havde købt i supermarkedet’, Susanne og Dores fra Fredericia.
   
 3. Cantine Cesani, San Gimignano (Toscana)
  Cantine Cesani ligger midt i den Toscanske idyl, som San Gimignano bugner af. Et fortryllende landskab,  kvalitetsrige vine samt et personale, der taler et rigtig godt engelsk, danner alt sammen rammen om familien Cesanis foretagende, som I har stemt ind på en velfortjent 3. plads:

  ’De var meget gæstfrie, værelset var fint, rent og velholdt og med en fantastisk udsigt til San Gimignano. Morgenmaden god og solid, Signora Cesani bager fantastiske kager :) kaffen var frisk og lige som vi kunne lide den. Alt i alt en super god oplevelse som vi kun kan anbefale andre. Det lever fuldt ud op til jeres beskrivelse på hjemmesiden’, Charlotte og rejseledsager fra Odder.

  ’Familjen Cesani gjorde allt för att vi skulle trivas här. Vi fick ett fint rum med terrass, vilket var högst uppskattat. Här kunde man verkligen koppla av med en god bok medan huskatten kom och ville ha uppmärksamhet’, Helena med selskab fra Âlmhult, Sverige.
   
 4. L’Aromatario, Neive (Piemonte)
  Morgenmad er dagens vigtigste måltid. Den sandhed har vi alle stort set fået ind med modermælken, men en som har taget den til sig og gjort det til sin sag at kokkerere med hjerte, sjæl  og italienske delikatesser, er værtinden på L’Aromatario, Rita. Det er således ikke den historiske by og det faktum, at hotellet er fra 1600- tallet vores kunder fremhæver, når de tænker tilbage på deres tur til Neive, men derimod Ritas smagseksplosion af et morgenbord:

  ’Værtinden, Rita, var sød og imødekommende, og lavede hver dag et fantastisk og rigeligt morgenbord med hjemmebag’, Stella og rejseledsager fra Aabybro.

  ’Morgenmaden er den bedste jeg har fået i Italien - her er alt hvad hjertet kan begære - yoghurt samt mælkeprodukter, brød, ost, pølse samt hjemmelavet omelet og frisk frugt samt flere juicer at vælge imellem’, Tony og rejsefæller fra Faaborg.

  ’Opholdet i Neive hos Rita levede op til vores forventninger. Hyggeligt sted, flotte værelser og en dejlig gårdhave og hendes morgenmad var den bedste vi fik i Italien’, Mogens og rejsepartner fra Odense.

  Velbekomme!
   
 5. Hotel Europa, Limone sul Garda (Lombardiet)
  Hotel Europa er et familieforetagende, som ligger på kystvejen i Limone sul Garda. Hotellet er mest kendt for, at det tilbyder en fængslende udsigt over søen og bjergene, og for at ejerne tager imod deres gæster på dansk! 

  ’… jeg har ikke været der i 15 år og de slog armene om mig med det samme og bød velkommen, det syntes jeg er flot og så får det en til at føle sig hjemme, (som jeg plejer at sige: Det er mit andet hjem). Jeg vil meget gerne anbefale hotellet til andre, der vil til et hyggeligt hotel, hvor de taler flydende dansk’, Dorthe og rejsefælle fra Sorring.

  Blev vældig glade for byen og området omkring det nordlige af Gardasøen. Værelse ok. personale og ejer er super søde og venlige, og de taler dansk, et plus for nogle af os. Tips: tag værelse med balkon til søen’, Susanne og Jannik fra Hornbæk.

  ’Da det er 4. gang, jeg besøger Limone og Hotel Europa er det næsten indlysende, at både byen og hotellet betyder noget særligt for mig (og mine børn). Hotellet er noget ganske særligt. I det hele taget er der på det hotel en stemning, som jeg ikke tror der er på ret mange andre hoteller’, Kurt og rejsefælle fra Albertslund.
   
 6. Hotel Monte Baldo, Limone sul Garda (Lombardiet)
  Kort og godt er Hotel Monte Baldo indbegrebet af en hyggelig stemning, fantastisk udsigt fra hotellets værelser, hjælpsomt personale og service i topklasse:

  Hotel Monte Baldo var en drøm av et hotel. Vi var glade for å ha bestilt rom med balkong. Personalet var meget hyggelige. De hjalp til med å parkere bilen for oss og vi fikk spise selv om serveringen var stengt’, Solbjørg og venner fra Gressvik, Norge.

  Hotel Monte Baldolevede mere end op til vores forventninger. Monte Baldo er et lille hyggeligt hotel hvor der er kælet for mindste detalje, personalet hjælpsom og professionelle, værelset med udsigt var helt i top’, John og Anette, by ej angivet.
   
 7. Hotel Piroscafo, Desenzano del Garda (Lombardiet)
  Vi bliver i Lombardiet med jeres syvende favorithotel. Hotel Piroscafo i Desenzano del Garda er ligesom flere af listens hoteller familiedrevet. Hotellet ligger i en charmerende og aktiv by med usædvanligt mange gode restauranter og vinbarer:

  ’Vi kan verkligen rekommendera hotellet, helt fantastisk utsikt från balkongen över det gamla torget och den mysiga hamnen.. Vi rekommenderar att ta balkong med utsikt mot sjön! Vi längtar redan tillbaka, Annika med selskab fra Öjersjö, Sverige.

  ’Om Desenzano kan vi kun sige, at vi blev særdeles positivt overraskede! Vi havde nok forventet et mere eller mindre "slidt" ferieparadis - men dette holdt slet ikke! Såvel hotel som området som sådan var fantastisk’,Susanne og Carsten fra Vejen.
   
 8. Agriturismo Bevione, Farigliano (Piemonte)

  Antonella og Davide inviterer hvert år skandinaviske gæster til deres gård, hvor de kan opleve en  besnærende udsigt ud over dalen og de mange vinmarker, som Davide selv producerer vin af. Mange af vores kunder har allerede sagt ’ja tak’ til værternes invitation og har disse ord at sige om deres ophold:

  ’Det har været en fantastisk uge at være på dette sted. Med et par dejlige værter som gjorde alt hvad de kunne, for at vi skulle føle os hjemme. Det ligger dejligt, stille og roligt og med den skønneste udsigt til bjerge og vinmarker’, Klaus og rejsepartner fra Slagelse.

  ’Men intet kunne slå den fantastiske udsigt man har fra gårdspladsen; man betragter de skønne vinmarker, smukke huse og gårde og i det fjerne rejser alperne sig med sne på toppen. Ubeskriveligt smukt. Alene udsigten var køreturen værd fra Danmark’, Lone og familien fra Odense N.
   
 9. Agriturismo Le Querciole, Casciana Terme (Toscana)
  Som Marie og familie fra Fjellhamar i Norge udtrykker det begejstret, er et ophold på Agriturismo Le Querciole ’en toscansk drøm mellom oliventrær og vinranker!’ At det er en drøm tilslutter vores andre kunder sig også:

  ’Lägenheten uppfyllde förväntningarna från er hemsida, medan trädgården, poolen, utsikten och lugnet överträffade våra vildaste fantasier! Det var bättre i verkligheten än i beskrivningen och bilderna. Så vad ska man säga? Den här semestern blir svårslagen’, Lars og familie fra Uppsala, Sverige.  
   
 10. Hotel Sovestro, San Gimignano (Toscana)
  Efter en kort gennemgang af kundernes oplevelser fra Hotel Sovestro, bliver det hurtigt klart, at værtinde Rita fra L’Aromatario i Neive får hård konkurrence i kokkeafdelingen af værtinden Lucia.

  Men der er dog andre grunde til at besøge hotellet og ikke mindst det omkringliggende område:

  Hotel Sovestro, som også har 3 stjerner, er derimod i en helt anden klasse! Et skønt hotel med en dejlig swimmingpool og en fantastisk morgenmadsbuffet. Restauranten tilbyder halvpension og laver rigtig, rigtig god mad!!’, Karen fra Vejle.

  ’Hotellet er langt bedre end vi havde forventet ud fra hjemmesiden, de aktuelle fotos yder ikke stedet retfærdighed. Værelset var stort, pænt, rent og i særdeles god stand (som resten af hotellet). Poolområdet er intet mindre end fremragende med en lille ikke særlig dyb pool som både voksne og børn havde stor glæde af, samt en større dyb pool med tilhørende børnebassin’, Jesper og familien fra Herning.

Andre bolighyldester

Oven for har I fået inspiration til, hvor jeres næste rejse skal gå hen, men da flere af hotellerne er fra samme region, ville det være at gøre jer en bjørnetjeneste, hvis vi ikke kastede et blik på resten af det vidunderlige Italiens nævneværdige boliger. 

’Vores lejlighed på vingården var stor, ren, hyggelig og funktionel - Værtsparret gør deres ypperste for at holde hele stedet toptrimmet, velholdt og er derudover fantastisk venlige og snakkesalige.  Vi kommer helt bestemt igen en anden gang!!! PS: Og udsigten fra gården er bestemt heller ikke at kimse af!!’, Henriette og familie fra Frederiksberg C boede på Rocca di Cispiano i Castellina i Chianti. 

‘Donna Regina er en perle i Napoli. Et sted med "sjel". Dominic, hans mor og hans fetter sørget alle for at vi trivdes. Vi booker det om igjen neste gang vi skal til Napoli!’, Sissi og Derek fra Oslo, Norge boede på B&B Donna Regina i Napoli.

’Det var andet år i træk at vi var i GubbioAgriturismo Marano. Vi er helt vilde med stedet. Dejlige rummelige lejligheder med alt man har brug for. God swimmingpool med en pragtfuld udsigt og dejligt ejeren er så diskret, så man næsten føler at man har stedet for sig selv’, Lene og familie fra Frederiksberg boede på Agriturismo Marano i Gubbio.

Pragtoplevelser

Oplevelser, opdagelser og opførelser har vore kunder været vidner til under alle deres rejser til Italien. Neden for kan du læse blot nogle få af de fortryllende, forbavsende og rent ud sagt fantastiske oplevelser, som Italien har at byde på:

Operaoplevelser i Verona

’Operaen'en i Verona er noget for sig selv - og i virkeligheden forklaringen bag vores tilbagevenden til byen hver gang vi er i Italien. Operaen er altid en stor og fantastisk opsætning som også børnene udtrykker glæde ved at se - det kan på det varmeste anbefales, også selv om man normalt ikke er til opera. Jeg kan bare sige, at jeg glæder mig til næste år, hvor vi vil planlægge turen efter at der går Aida’, René og familien fra Jyllinge.

’Vi gik glip af 4. akt af Aida p.g.a. regn og torden, men heldigvis var det vi så, fantastisk, så det må vi prøve en anden gang’, Uffe og rejsepartner fra Værløse

’Vi var i Verona for at høre Aida, en helt ubeskrivelig fantastisk oplevelse. Arenaen som operaen bliver opført i, er de helt rette rammer om så fantastisk en forestilling. Vi vender tilbage en anden gang, når der står opera på programmet’, Irene og rejsefælle fra Farum.

Kulinariske oplevelser

’Vi fik bl.a. ejeren af en restaurant til at sammensætte en middag af de forskellige antipasto-retter som fremgik af spisekortet. En rigtig god oplevelse. Efter maden er det på sin plads med en espresso og en sambuca (sambucaen bliver serveret i store glas, min. 1 dl.)’, Claus og hustru fra Aalborg boede på Hotel Vecchio Borgo i Palermo.

’En dejlig og anderledes oplevelse at overnatte og ikke mindst deltage i fællesspisningen hos Cecilia. I vores fællespisning deltog familier fra Sverige, Danmark, Holland, Frankrig og ikke mindst Cecilia og Angelino. Som timerne gik kunne alle tale sammen og det hele mindede lidt om en film af Fellini’, John og rejsefælle fra Vejle Ø boede på Cecilia Bed & Breakfast i Cabras.

’For foden af hotellet ligger den lille by Pietra Ligure som ligger meget idyllisk med rigtig gode delikatesseforretninger til madlavningen og ikke at forglemme den lille aften tur til cafe La Castellana, som efter vores mening laver den bedste hjemmelavede italienske is’, Jørgen F.M og Winnie fra Vanløse boede på Residence Sant’Anna i Pietra Ligure.

Varme og velkomne oplevelser

’Her bliver man mødt af ejeren eller hans datter. Da vi sagde, vi havde en In-Italia reservation, sagde hun: "Then you are always welcome here". Det var en fantastisk modtagelse, hvor hun først viste os vores værelse, og derefter viste os rundt på hotellet’, Annette og familien fra Holte boede på Maison Tissiere i Antey Saint André.

’Vi oplevede en helt utrolig gæstfrihed og en serviceminded-hed uden lige. Og vi er altså temmelig erfarne udi de dele fra talrige rejser rundt i verden. Men vi har nok aldrig oplevet en service, der matcher den, vi mødte hos Giovanni. Èn af Giovannis meget anvendte engelske talemåder var "I am at your full disposition." Og det levede han og hans familie helt op til. Han tilbød os faktisk også at være guide rundt til egnens seværdigheder, hvad vi dog høfligt afslog, da vi frygtede at komme til "at drive rovdrift" på hans imødekommenhed’ Per og venner fra Nykøbing Falster boede på Agriturismo ’a Sena i Ciminá.

’Gæstfriheden ville ingen ende tage, selv da vi skulle køre kl. 3 om natten for at nå vores fly i Alghero, ja da stod Cecilia op for at sige farvel og tilbød at lave kaffe til turen. Dette afslog vi selvfølgelig, men det viser bare hvor meget det betyder for hende at hendes gæster har haft en god oplevelse’, Lykke og hendes familie fra Stenstrup boede på Cecilia Bed & Breakfast i Cabras.

Naturoplevelser

’Vi har gennem 20 år selv kørt i Italien, dog aldrig længere end til Albenga. Vi synes selv at vi har set og oplevet mange smukke steder, søer, hav, bjerge og byer, men dette område overgår dette’, Anne og Jens fra Nakskov boede på Residence Panoramic i Maiori

’Hele to balkoner med havudsigt, gav mulighed for skønne aftenstunder udendørs hver eneste aften i månens klare skin, ligesom morgenmåltidet kunne nydes i den opgående sols stråler her. I området ligger skønne strande som perler på en snor, så det kan være svært at nå dem alle inden for en uge’, Annette, Mogens og Joakim fra Horsens boede på Casa Tanca della Torre i Isola.

Sjove og særprægede oplevelser

’I år havde vi valgt at tage vores 6 årige labrador Bella med på turen og det var sjovt som vi via hende kom i kontakt med den lokale befolkning samt deres hunde. Efter få dage i byen blev vi mødt med : "Ciao Bella" og store smil. Det nød vi meget’, Else-Grethe og Bruno fra Struer boede på Residence Il Convento i Rapallo.

’Vejene er snørklede som barnekrøller og at køre 100 km. tager dobbelt så lang tid som" normalt". Det gjorde at turene skulle planlægges lidt mere " på forhånd" . Italienerne kører fandengalemig som død og helvede. De må tro på reinkarnation hele banden !!!!’, Allan og familie fra Måløv boede på Residence Villa Oasi i Acciaroli.

’Til gengæld fandt vi også Humphrey Bogarts foretrukne Trattoria Cumpà Cosimo oppe i Via Roma 44, som er både hyggeligt og har meget rimelige priser og en herlig værtinde ved navn Mamma Netta, som må have besøgt København for hun kunne huske flere navne som Sølvgade, Hellerup m.fl. og overraskede os, da hun kom med regningen og nævnte beløbet på dansk. Ikke underligt, at vi kom der flere gange’, John og rejsefællen fra Højbjerg boede på Residence Villa Casale i Ravello.

’At komme til Cetara en lun aften ved 20-tiden, er som at træde ind i en Fellini-fim: børn der leger, råber, skyder fyrværkeri af, gamle mænd der spiller kort udenfor caféerne, folk der står på gaden og snakker med hinanden, fuldstændig kaotiske trafikforhold’, Pia og rejseledsager fra Hjørring.

’Vi er også meget fornøyde med leiligheten. De 120 trappetrinnene var tøffe første gang da vi skulle opp med bagasje, men så ble vi bare sprekere og sprekere!’, Roger og hustru fra Oslo, Norge boede i Dimora Pappalardo.

Fem fikse fif fra farten

 1. ’Toscanere spiser vældigt meget aftensmad - 3 forretter, 3 hovedretter og 2-3 desserter. Det er klogt at starte forsigtigt’.
  Fra Elsebeth og familie fra Spøttrup, der var boede på La Valle dei Castagni i Pescia i det nordvestlige Toscana
   
 2. ‘Tip: tag toget fra Camogli til Santa Margarita Ligure. Det er billigt og byen er seværdig med et større udvalg af diverse. Obs. at det er vildt dyrt at køre taxa i området’.
  Liselotte og familie boede på Hotel dei Dogi i Camogli.
   
 3. ’P.s.: Jeg har lært, at det er rigtigt hvad alle andre siger: Man skal ikke køre i sin egen bil til Amalfi. Der er faktisk ingen parkeringsmuligheder’.
  Søren og rejsefælle fra Kbh Ø boede på Due Relais i Vietri sul Mare
   
 4. ’Trafikken i Italien er voldsom i weekenden, det vidste vi, så vi kørte lørdag morgen kl. 5 for at undgå køen ved Brenner-passet’.
  Allan og familie fra Skovlunde boede på Residence Raggio i Riccione.
   
 5. Et tip til de næste - glæd Jer!
  Fra Carl og familien fra Hjørring, som boede på Casa Vacanze Sole i Tremosine i Lombardiet.

Rejs og rapporter

Du kan også være med til at gøre dit Italien til vores alle sammens Italien ved at besvare den mail du modtager fra os efter du og dine rejsefæller er vendt hjem fra mindeværdige, besøgsværdige og ikke mindst berettelsesværdige Italien. Del ud af de mange erfaringer, sjove anekdoter og nyttige tips fra din rejse til glæde og gavn for vores andre kunder. 

Buon Viaggio!