In-Italias nyhedsbrev

Nyt fra In-Italia: Vi anbefaler ny skelsættende oplevelsesguide

Nogle vil mene, at den rigtige måde at rejse på, er at flygte fra guidebøgernes lovprisninger af turisternes hvermandseje (fx Eiffeltårnet eller Colosseum), hvor man står i kø og benoves af seværdigheden på præcist samme facon, som alle de andre fremmødte.

I stedet kunne man søge hen, hvor man selv er med til at skabe oplevelsen og opleve den indefra og ud. Deltage. Møde mennesker med noget på hjerte. Bide sig fast. Det mener i al fald fotografen Tine Harden og forfatteren Maise Njor, som har vendt hjemmet ryggen for målrettet at lade sig forbløffe og forbavse af bemærkelsesværdige lokalidentiteter, medmenneskelige begivenheder og dragende folkefester. Det er der kommet det underholdningsmæssigt stimulerende værk ”På rejse” ud af, der er udkommet her i 2010 og blandt andet tager læseren med til det festlige og blodigt alvorlige hestevæddeløb Il Palio i Siena (Toscana). Her følger en lille appetitvækker fra bogen:

Il Palio, Siena

”Det er nationalisme på meget lavt plan, det er nationalisme på måske 500 kvadratmeter, men hvor bliver man dog alligevel misundelig, og tænker, at vi danskere kunne lære noget. For selv om det ville være svært at samle hele Nørrebro i København til at lade en hest løbe mod skiderikkerne fra Vesterbro og snobberne fra Østerbro, så ville det dog alligevel give hvert nabolag en fælles mission og et sammenhold, som også kunne flyde videre i hverdagen.”