In-Italias nyhedsbrev

Golftema – Garanti for hole-in-one: Gør alle glade med golf og Italiensoplevelser på én gang

Golf vinder mere og mere frem i Skandinavien og nærmer sig i popularitet en folkesport, hvor motion, natur, hygge og socialt samvær går op i en højere enhed. I dette nummer af nyhedsbrevet fokuserer vi på golf i Italien og giver gode tips til, hvordan golf og ferie kan kombineres til en uforglemmelig oplevelse – for hele familien.

Af Bettina Vaupel og Johnny Osborne, In-Italia

Men inden vi kommer for godt i gang, trækker vi lige på smilebåndet i fællesskab over et par ord, der i tidens løb er blevet sagt om golf – også for dem, der ikke kender forskel på driver og putter: 

”Tal altid sandt. Du laver måske hole-in-one en dag, du går alene rundt”
”Golf spilles af 20 mio. voksne mænd, hvis koner tror, de er ude at more sig ”
 ”Livet er som en golfbold, først en masse hårde slag og så ender man i et hul i jorden ”

Måske er du familiens golf-entusiast og har svært ved at få overbevist resten af familien, eller bare din partner, om at ferie og golf godt kan gå hånd i hånd. Hos In-Italia har vi fundet nogle spændende baner på alle niveauer, hvor golf kan kombineres med det autentiske Italien. Fortsæt læsningen, og du vil få nogle gode argumenter på hånden til, når det går løs med ferieplanlægningen.

Golf i Italien har nemlig en ekstra dimension, som er svær at finde på vores egne breddegrader: Det milde klima forlænger sæsonen betragteligt samtidig med, at den skønne natur, kulturtilbud og vinproduktion giver mulighed for at tilgodese mange af familiens eller partnerens ønsker til, hvad en drømmeferie skal indeholde.

Cherasco
Golf & Vin 

Er I et par, som interesserer jer for golf og vin, har regionen Piemonte alt, hvad der skal til for at fuldende ferien: Om formiddagen kan I spille golf på Cherasco Golf Club, hvor I slutter af med en let frokost inden eftermiddagens vinsmagning hos en af de lokale vinproducenter af den verdensberømte Barolo eller en af de andre topvine fra Langhe-distriktet. Næste dag kan formiddagen bruges i byen Alba, hvor der er mulighed for at indsnuse den lokale stemning, shoppe og se på mennesker, eftermiddagen kan bruges på endnu en runde golf, og aftenen kan rundes af med et velfortjent og veltillavet slowfood måltid akkompagneret af den lokale vin i byen Bra. Uanset om I bare er smuttet af sted på en forlænget weekend eller har længere tid til rådighed, kan vi garantere, at I vil få ladet batterierne op.

Læs mere om fx Cherasco Golf Club og ophold på Albergo La Spiga (Cherasco)

Golf & Badeferie

Er I derimod en hel familie, der skal have flere forskellige feriedrømme til at hænge sammen, vil vi anbefale en kombineret golf- og strandferie til Sardinien. Imens far eller mor hygger sig på greenen, kan resten af familien nyde solen på den fine sandstrand, og soppe, snorkle, sejle eller surfe i Middelhavet, eller de kan tage på opdagelse i bjergene eller i en af småbyerne langs kysten. Om aftenen kan dagens oplevelser deles på en af de lokale restauranter ved vandet, imens hele familien nyder friskfanget fisk fra grillen eller andre af de lokale lækkerier og planlægger den følgende dags aktiviteter.

Læs mere om fx Is Arenas Golf Club og ophold på La Corte degli Ulivi (Tresnuraghes) eller Cecilia Bed & Breakfast (Cabras)

Golf & Kultur

For familien eller parret, som gerne vil have mulighed for at kombinere golf med kulturtilbud og shopping, kan vi anbefale en ferie i det evigt skønne Toscana, hvor man har alt inden for behagelig rækkevidde: Kendte udflugtsmål som Pisa, Lucca, Firenze og Fiesole, hvor alle de forskellige kulturelle tilbud næsten falder over hinanden, konkurrerer med hektiske badebyer, bølgende vinmarker, vin i verdensklasse og et køkken, der er til at falde i svime over. Alle disse muligheder kombineret med golf kan næsten kun gøre dig og din familie helt salige – hvem sagde, at det er umuligt at opfylde alles ønsker?

Læs mere om fx Cosmopolitan Golf Club og ophold på Agriturismo Le Querciole (Casciana Terme) eller Tenuta Quarrata (Santo Pietro Belvedere)

Finurlige facts om golf


Alle disse fantastiske – og dog realistiske – scenarier har nok sat fantasien i gang, så nu er det på tide at nævne lidt facts om golf. Vidste du fx, at …

 • der i Italien kun findes 100.000 registrerede golfspillere sammenlignet med ca. 152.000 i Danmark, det svarer til ca. 0,17 % af alle italienere imod 2,75 % af alle danskere?
 • ordet golf kommer af det hollandske ord ”kolf” eller ”kolve”, hvilket skotterne videreudviklede til ”golve” eller ”gouf”, som siden er blevet til det nu internationalt kendte ”golf”?
 • romerne også spillede golf? De kaldte spillet ”paganica” og brugte en stav og en læderbold fyldt med hønsefjer.
 • det siges, at golf betyder ”Gentlemen Only, Ladies Forbidden”? Men det er en myte!
 • der er 336 ”smilehuller” i en almindelig golfbold?
 • en golfbold flyver længere i varme temperaturer?
 • sandsynligheden for at slå to hole-in-one på én runde er 1 til 67 millioner?

Brug bolden, og tag køllen i den anden hånd – se at komme af sted

Nu er du mentalt klar til tee off – og det er måske allerede lykkedes dig at overtale familien eller partneren til at kombinere golf med en Italiensferie. Du skal så vide, at der ud over de nævnte forslag findes mange andre muligheder for at få en aktiv ferie, hvor du kan spille golf tæt på bjerge, rundt om søerne i det nordlige Italien eller med selveste Etna i baggrunden. Vi har et udvalg af golfbaner fordelt over hele Italien på programmet, og der kommer flere til løbende. Vi fokuserer på baner, som ligger tæt på vores ferieboliger, her iblandt vores egne favoritbaner:

 • Villa Paradiso Golf Club i Lombardiet er en utrolig spændende og krævende bane. Ved første øjekast ser den tilforladelig ud, men det ændrer sig, når køllen svinges på hul 1. Banen er velholdt og er blandt mesterskabsbanerne til Italian Open. Den stiller sine krav, men kommer samtidig golfspilleren til gode, når runden spilles. Prikken over i’et er det sidste hul. På trods af den korte afstand fra tee til hul kræver det koncentration at afslutte runden på bedste vis. Det motiverende er, at rammer man dagen, er der god mulighed for en birdie, og det giver noget at snakke om i klubhuset.
   
 • Cherasco Golf Club i Piemonte ligger naturskønt på trods af, at hovedvejen er nabo til banen. Der er ingen larm, medmindre man opfatter fuglenes fløjten som et forstyrrende element. Banen er velholdt og godt varieret men god for selvtilliden. Hul nummer 11 er kort og kræver styr over køllen ved tee. Det vil give mulighed for par, men misser man udslaget, bliver pointhøsten mager på scorekortet.

Bemærk, at der i Italien spilles mange turneringer i weekenden, så det anbefales at spille i løbet af ugen. Det er billigere, og der er mere plads.

Nogle vil sige, at golf ikke er en sport, så lad os slutte med at kalde det en aktivitet, som fylder vores sanser med glæde og indtryk, hvor end der spilles. God runde!

BEMÆRK: Bestiller du ophold hos In-Italia, gives der op til 20% rabat på greenfee på de fleste af de baner, som vi omtaler på vores hjemmeside.

Kontakt os, så vi kan hjælpe med at finde en perfekt løsning for dig og dine rejsefæller. Ring 3315 1313 eller besøg os på www.in-italia.dk/golf