In-Italias nyhedsbrev

Vidste du, at …

Her bringer vi finurligheder om Italien og italienerne. Denne gang fortæller vi om Dolomitterne på UNESCO’s verdensarvliste, højhastighedstog mellem Rom og Milano og Italiens bæredygtige kyststrækning.

... Dolomitterne er blevet optaget på UNESCO’s verdensarvliste?


UNESCO-kommissionen har for nylig optaget endnu en italiensk lokalitet på den prestigefyldte verdensarvliste, nemlig bjergkæden Dolomitterne, som med sine 231.000 hektar dækker et kæmpe område i Norditalien – primært provinserne Trento, Bolzano, Belluno, Pordenone og Udine. Dolomitternes højeste punkt er 3.343 meter.


... man kan køre fra Rom til Milano på 3 timer og 25 minutter?


Selv om flyvetiden mellem Milano og Rom blot er 50 minutter mod strækningens nyeste højhastighedstog AV Fast (op til 300 km/t) på 3 timer og 25 minutter, så er der kun en times forskel på den samlede rejsetid, fordi man med de nye tog rejser direkte fra centrum til centrum, hvilket gør hurtigtoget til et attraktivt og billigt transportmiddel.


... Italiens kyststrækning bliver mere og mere bæredygtig og miljøbevidst?


Ud over det Blå Flag, som tildeles strande og lystbådehavne på baggrund af miljøindsats, vandkvalitet og faciliteter er man i Italien begyndt at uddele op til 5 sejl (vele) for bæredygtighed og miljøskånsomhed. Blot 13 lokaliteter i Italien har opnået den ære at få tildelt alle 5 sejl og på en fornem andenplads finder man fiskerlejerne Monterosso, Vernazza og Riomaggiore i Nationalparken Le Cinque Terre på Den Italienske Riviera.