In-Italias nyhedsbrev

Skiferie i Italien

In-Italia tilbyder igen i år indlogering på mange italienske skidestinationer, og vi hjælper gerne med fly og biludlejning, hvis du ikke kører selv. Der er i hvert fald to gode grunde til at vælge at holde skiferie i Alperne frem for de skandinaviske rejsemål.
1) Jo længere du kommer sydpå, jo flere dagstimer har du til rådighed til skiløb
2) Skiområderne er større, og det samme gælder også variationen af pisterne

Hvad angår de mest populære rejsemål med mange kilometer pister og et vådt aften- og natteliv (f. eks. Livigno, Canazei, Cervinia) har vi allerede opdateret prislisterne.
På de mere eksklusive destinationer (f. eks. Cortina d’Ampezzo, Courmayeur, Madonna di Campiglio, Ortosei, Santa Cristina Val Gardena) er vi også klar til at modtage reservationer af såvel hoteller som lejligheder.

De mindre kendte områder er mere præget af den ”italienske” tidsopfattelse, så de nye prislister vil ofte først være klar efter udgangen af august. Vi vil dog allerede nu fremhæve visse rejsemål, der byder på et rigtig godt skiløb og et charmerende byliv, oftest til et rimeligt beløb:

a) Bormio: En større ægte italiensk alpeby med 4.500 indbygger. Byen ligger helt oppe ved den schweiziske grænse, ikke langt fra Livigno. Med sin størrelse garanterer Bormio for, at der altid er liv, både i lavsæsonen og i højsæsonen, og prisniveauet bliver ikke presset op i det skyhøje niveau, pga. de mange lokale beboere. Her er godt med restauranter, pizzeriaer, barer og caféer samt forretninger.

b) La Thuile: La Thuile ligger ved grænsen til Frankrig, på den italienske side af Den Lille Sankt Bernard. Skiterrænet byder på gode udfordringer til skiløbere på alle niveauer med sine 150 km pister og mulighed for at komme over på den franske side. Byen er charmerende og velholdt og byder på mange gode spisesteder. Her tilbyder vi lejligheder og hotelværelser lige ud til liften, så du kan glemme alt om skibus eller bilkørsel. Priserne i La Thuile er noget højere end andre steder, men pengene er virkelig godt givet ud.

c) Cavalese: En hyggelig og charmerende by fra 1300-tallet. Det er en fornøjelse at gå rundt i byen og opleve den gode mad på en byens restauranter. Byen ligger i Fiemme-dalen, som er et af de største områder i Dolomiti Superski. Man har for nylig investeret i nye moderne liftsystemer, inklusiv stoleliftene over Oberregen, Pampeago og Predazzo – hvorfra man når frem til Val di Fassa (altså Canazei). Derudover er over halvdelen af de 175 km pister snesikre takket være snekanoner. Her byder vi både på gode lejligheder inde i byen og på et godt feriecenter i Carano (Club Residence Centro Vacanze Veronza) med favorable priser og en fast skibusforbindelse til liften.

d) San Martino di Castrozza: Den har faktisk været en kendt skidestination siden 1800-tallet. Dengang kom den nordeuropæiske overklasse herned for at nyde det enestående landskab guidet af de lokale ”meget modige” skiløbere. I 1936 fik området sin første lift – forløberen for de nuværende meget effektive lifte. Byen er hyggelig og charmerende. Gæsterne er desuden ikke begrænset af de 60 km. pister, som lokalområdet tilbyder, da området tilhører Dolomiti Supeski, så nye udfordringer er altid lige bag den næste bjergtop. Her tilbyder vi indlogering i lejligheder i bycentrum kun 250 meter fra nærmeste stolelift.