In-Italias nyhedsbrev

Månedens bolig: Villaggio Ducale i Bibione Lido del Sole, Veneto

Vi tager med Frederik på 7 år på ferie i Italien. Han bor sammen med mor og far på et feriecenter i Bibione Lido del Sole i Norditalien og får sig en ferieoplevelse med leg, pjat og pjank, han sent vil glemme.

Frederik på 7 år er taget på ferie med sin mor, far og lillesøster. De er kørt i bil helt til Italien, hvor de har lejet en lejlighed i badebyen Bibione. Frederik har lige lært at svømme og glæder sig meget til at vise sin mor og far, hvor dygtig han er blevet. Han har lovet lillesøster at lære hende, hvordan man gør. Forventningsfulde ankommer familien til deres lille ferieparadis, og det første, Frederik får øje på, er det store dejlige svømmebassin, der ligger lige midt i et aflukket grønt område. Der er masser af børn i vandet, så mon ikke han kan finde sig en ny legekammerat. Frederik lægger mærke til at børnene taler alle mulige forskellige sprog. Han får øje på en anden dreng på sin egen alder – han taler dansk med sin mor. Det skal nok blive en god ferie, tænker Frederik.

Mor og far pakker bilen ud, og de går alle sammen op i lejligheden. Fra balkonen i deres lejlighed kan de se lige ned på alle børnene, der leger. Frederik er meget ivrig efter at komme i badetøjet og ned til svømmebassinet. Han tager sin bold under armen og løber ned ad trappen. Mor vinker til ham oppe fra lejligheden. Hun har givet ham lov til at lege alene rundt på græsplænen, men Frederik ved godt, at hun holder øje med ham oppe fra balkonen. Hurtigt finder han en anden dreng at spille bold med. Drengen forstår vist ikke helt, hvad han siger, men de leger nu alligevel ret godt sammen. Far har endelig båret al bagagen op i lejligheden, og nu kommer de alle tre ned for at bade. Lillesøster er rigtig ivrig for at komme ned i vandet og heldigvis er der et lille børnebassin, som hun kan bunde i. Mor bader med lillesøster og far går med Frederik i vandet, der er dejlig varmt.

Det er ved at blive aften, og familien pakker badetøjet sammen og lister op i lejligheden. Mor foreslår, at de kører ud og henter pizza, da de endnu ikke har fået købt ind til aftensmad. Frederik er godt sulten og glæder sig til den første, men helt sikkert ikke sidste, pizza på deres ferie. De bliver alle mætte og far spørger om de skal spille UNO, det vil Frederik rigtig gerne, for det er han god til. De når kun ét spil, inden Frederik næsten falder i søvn ved bordet. Det har været en rigtig dejlig første dag på ferien her på Villaggio Ducale og han glæder sig meget til næste morgen.

Læs mere om Villaggio Ducale i Bibione Lido del Sole, Veneto