In-Italias nyhedsbrev

Tema: En ferie i sus og dus

Drømmer vi ikke alle sammen om at stikke af med kæresten eller ægtefællen et par dage i det lune efterår til underskønne Italien og sætte livskvaliteten og selvforkælelsen i højsædet? Vi giver et bud på en ferie i sus og dus, hvor man gerne må stille lidt højere krav til det hele.

Af Caroline Qvist Abel & Allan Kristensen, In-Italia

Luksus, overdådighed og ekstravagance fås i mange former, farver og afskygninger. Hvem går ikke og drømmer om en ferie i sus og dus ledsaget af romantik og eventyr? Når man først har besluttet at lade sig forkæle og opvarte, så melder luksusproblemet sig: hvilken slags luksus skal præge ferien?

Romantisk luksus
Denne kategori appellerer til såvel nyforelskede par, som par, der vil genopfriske kærligheden. Vi sætter fokus på de maleriske rammer, solnedgange og hyggelige middage.

På Hotel Villa Arcadio (ved Gardasøen) er alle rammerne til stede for en ferie hånd i hånd. Det er gennemført romantisk luksus i skandinavisk stil, og rammerne er et tidligere kloster. Udsigten over Gardasøen og byen Salò er ubeskrivelig, og det gastronomiske niveau i restauranten er skyhøjt, både til morgenkaffen og den romantiske middag i stjernernes skær.

Romantisk luksus kan man også få i Piemontes vinområde Langhe: på L'Anfiteatro kan man vælge at nyde områdets vinmarker fra sin balkon eller forkæle sig selv og sin kære med en tur i jacuzzi’en, som er placeret i soveværelset!

Hotel San Rocco ved Ortasøen emmer af romantik: der er kælet for samtlige detaljer og øjet har hele tiden noget kønt at kigge på. Føler man trang til at fråse med pladsen – og pengene – kan et ophold i præsidentsuiten varmt anbefales.

Er I til diskret, intim og afsidesliggende luksus, vil Relais Blu Belvederes lyse designerinteriør være et godt bud. Hotellet ligger for enden af Amalfikysten med frit udsyn til Capri og er i topklasse, når man taler om romantiske hoteller. Stedet er som skabt til rammen om en bryllupsrejse.

Aktiv luksus
Som en del af en aktiv luksusferie bør man unde sig selv en helikoptertur over De Æoliske Øer, som er de syv vulkan-øer (hvoraf de to øer har aktive vulkaner) ud for Siciliens nordkyst. Mange kender sikkert øerne under navnet De Lipariske Øer. På denne type ferie føler man sig hensat til en Indiana Jones-film. Læs mere om mulighederne for en helikoptertur: www.airpanarea.com/index_eng.html

Hvis man har eventyrblod i årene og hang til mere utraditionelle aktiviteter af slagsen, vil vi foreslå et ophold på Hotel Splendido i Portofino på Den Italienske Riviera i Norditalien. Ud over at bo på et af de mest eksklusive hoteller i verden, er stedet nok det nærmeste, man kan komme på et jordisk Paradis. Her er tropiske haver og udsigt til Portofinos lille maleriske havn.

Mellem Portofino og 1300-tals klostret i San Fruttuoso har man for nogle år siden nedsænket en Kristus-statue 15 meter ned under havets overflade. Eventyrere og andre vovehalse valfarter hertil for at dykke ned og opleve den undersøiske Kristus-statue – enkelte par er sågar blevet gift hernede! Læs mere om dykkermulighederne ved Portofinobjerget: www.san-fruttuoso.it og www.abyssdiving.it

Kom højt til vejrs og se Toscanas bølgende bløde bakkelandskab fra en luftballon. Flyv rundt i Toscana med udsigt til cypres-alléer og kunstbyer i din helt egen varmluftballon i 500 meters højde. Læs mere om mulighederne for at opleve Toscana oppefra: www.vastanomongolfiere.com

Historisk luksus
Den historiske luksus er ofte forbundet med Italien: nænsomt restaurerede bygninger indrettet med nøje udvalgte antikke møbler. Denne type boliger ligger ofte i middelalderbyer omgivet af fredede bygninger og et miljø, som præges af historiens vingesus og 1000 år gamle detaljer.

Prøv eksempelvis en af lejlighederne Dimora Manichei i den historiske vinby Monforte d’Alba i Piemonte. Her er der nøje tænkt over sammensætningen af de historiefortællende elementer og det moderne: køkken i rustfrit stål står side om side med synlige stenmure og fritliggende bjælker. Samtidig er der en skøn solterrasse og swimmingpool, hvilket er et særsyn midt i en middelalderbykerne.

Vaskeægte historisk luksus finder man i Den Hvide By Ostuni i Apulien (Italiens Hæl): Relais La Sommità er et eksotisk femstjernet hotel - en sublim kombination af luksus, stemning og historiske omgivelser med hvælvede lofter og designermøbler. Hotellet ligger, som navnet antyder på italiensk, på byens højeste punkt.

Et stenkast fra Ostuni ligger Polignano a Mare med en velbevaret gammel bydel så fin så fin og meget karakterfuld. Her midt blandt havudsigt og hvidkalkede byhuse ligger Casa sul Mare – en statelig lejlighed med antikviteter og en vidunderlig terrasse med havudsigt.

Top 3 over de mest luksuriøse villaer hos In-Italia
- med to gode grunde til, at de er blandt de mest luksuriøse

1 – Villa Lo Zingaro, Sicilien

A: Bekvemmeligheder kombineret med uberørt natur
B: Mulighed for at variere antal feriegæster og pris

Her er tale om en storslået mulighed for at være få eller mange personer i den samme luksuriøse villa, men til en pris, der tager højde for antal feriegæster – hvilket næsten er en luksus i sig selv. Vi mener desuden, at dette er den bedste villa i Syditalien i kraft af kombinationen mellem det vilde og det kontrollerede; den bjergtagende udsigt til havets blå horisont og de sølvgrønne olivenplantager omgivet af uberørt natur og indendørs moderne komfort bl.a. i form af et justerbart indeklima, der hjælper med at afbalancere solens angribende varme.

2 – Villa Collelungo, Toscana

A: Central beliggenhed
B: Comfort og indbydende udeområder

Denne villa er kommet med i vores top 3, fordi den ligger helt centralt i det klassiske Chianti-område i umiddelbar nærhed til Michelin-restauranter (vi kan nævne Al Gallopapa i Castellina; www.gallopapa.com), kendte vinproducenter, så som Fonterutoli, og fashion-outlets; heriblandt kan nævnes Prada, Gucci og Burberry. Desuden er her tale om en villa bestrøet med moderne komfort, masser af plads inde som ude og lækkert privat poolområde i skøn parklignende have.

3 – Torre delle Fate, Veneto

A: Romantik
B: Smagfuld og moderne indretning

Er du romantiker, vil du elske denne enestående villa. Og enestående er den på flere fronter, for det er den eneste villa In-Italia har på programmet i Veneto. Den har en enestående og guddommelig udsigt til Strada del Prosecco (omtalt i vor sidste udgave af nyhedsbrevet), og endelig har den alverdens moderne bekvemmeligheder i form af dens smagfulde og eksklusive indretning. Villaen ligger desuden helt centralt i et af Venetos mest eftertragtede vinområder omgivet af indbydende vingårde og lækre restauranter.

Har du fået blod på tanden eller bare lyst til en luksussnak, så tøv ikke med at kontakte os på 3315 1313 eller besøg os på www.in-italia.dk.