In-Italias nyhedsbrev

Villaer i Toscana for familier

Det klassiske Toscana tilbyder glimrende autentiske oplevelser for hele familien.
Det indre Toscana byder på landskaber og en atmosfære, der er afslappende for de voksne, og på omgivelser, der gør enhver mark til en naturlig legeplads for børn. Her er alt, hvad man kan ønske sig af skønhed i landskabet, af stemning i byerne og god mad på restauranterne.

Der er dog (heldigvis!) en ting, der mangler i hjertet af dette smukke område: feriecentre! Der er mange agriturismo, villaer og sommerhuse, men ingen store moderne feriecentre, så mange børnefamilier vælge at holde sig til kysten, hvor forlystelserne for de små findes i større mængder, men hvor både landskabet og bygningerne generelt er mere kedelige. De fleste bygninger og byer har undergået en stærk udvikling i plastik og stålcement siden Anden Verdenskrig.

De store selvstændige villaer er så godt som fraværende ved havet, men der er mange af dem inde i landet. De fleste villaer, vi formidler, er udstyret med svømmebassin, så børnene ikke keder sig, og det bassin kan benyttes uden særlige åbningstider, regler eller forbrug, da det står til villaens eksklusive brug.

Nu vil du nok tænke, at alt dette koster en formue, og svaret kan både være ja og nej, for det kommer nemlig an på, om man rejser alene med sine børn, eller om der er andre, der vil med.

Nogle eksempler på baggrund af den pris, man betaler på La Cecinella, et af de mest efterspurgte feriecentre i Toscana, hvor du betaler knap 8.000 kr. for en toværelseslejlighed med 5 sovepladser og ca. 8.500 kr. for en treværelseslejlighed i i højsæson (hvortil kommer det solide ”Forbrug per person” på små 200 kr. pro persona per uge):
1) Villa Le Ferrette er en flot og velindrettet villa ved Montecatini Terme med 20 sovepladser. At bo her koster 34.355 danske kroner i højsæsonen. Fire familier på 5 personer vil derfor betale 8.588,- danske kroner hver.
2) Villa La Quiete ved Civitella Val di Chiana råder over 16 sovepladser og koster 25.805,- danske kroner i højsæsonen. Der kan være tre familier af fem personer hver her til 8.602,- kr. pr. familie pr. uge.
3) Villa Le Celle har plads til 10 personer og ligger ved den smukke by Cortona. En uge i højsæson koster her 17.025 kr. To familier kan altså bo her for 8.513,- kr. hver.

Du kan derfor bo godt i smukke og børnevenlige omgivelser med privat pool til rådighed til samme pris som i et overrendt feriecenter. Hvis det er økonomiske overvejelser, der holder dig væk fra de store klassiske villaer, så drejer det sig om at finde nogle venner eller familiemedlemmer, der gerne vil rejse sammen med dig og din familie.

Du får i hvert fald en mere autentisk oplevelse af den klassiske Toscana, der i virkeligheden ikke har så meget at gøre med kysten og saltvandet!