In-Italias nyhedsbrev

Le Marche

Le Marche er en smuk og varieret region i det centrale Italien. Regionen byder på spændende og karakteristiske middelalderbyer, renæssancebyer, smuk natur og flotte kyststrækninger.
Le Marche (udtales ”marke”) er en meget smuk region i Centralitalien langs Adriaterhavskysten. Kyststrækningen er varieret, og byder på alt, lige fra store, brede sandstrande, til smukke klippestrande med turkisblåt vand.

Le Marche har alt hvad hjertet kan begære: historiske seværdigheder, vidunderlig natur og et fabelagtigt køkken.

Kyststrækningen lige syd for Le Marches hovedstad Ancona hedder ’Riviera del Conero’ og er usædvanlig smuk. Kyststrækningen er et meget populært feriemål blandt italienere.

Strandene omkring Portonovo og Sirolo er virkelig enestående. De ligger for foden af kyststrækningens eneste bjerg, Monte Conero, og de hvide kalkstensklipper i kombination med det frodige, grønne bjerg, gør en tur på stranden til en uforglemmelig oplevelse.

Portonovo er faktisk bare en bugt. Området er fredet, så det er ganske sparsomt, hvad man finder af bebyggelse. Der er et par hoteller, en campingplads, en lille forretning samt nogle rigtig dejlige fiskerestauranter. Der findes både offentlig og privat strand i Portonovo-bugten.

Sirolo er en lille smuk og eksklusiv badeby ca.100 meter over havets overflade, hvorfra man har en fantastisk udsigt over kyststrækningen og Adriaterhavet. Den gamle bydel er meget hyggelig og malerisk med dens smalle brostensbelagte gader, blomsterkasser og gode stemning. Under siestaen kan man finde sig en plads i skyggen på det stemningsfulde torv, hvor man finder caféer og restauranter og kan nyde noget fra baren, mens man glæder sig over den vidunderlige udsigt over vandet. Også aftenerne er noget for sig i Sirolo. Det historiske centrum lukkes for trafik, og mange aftener stilles der boder op, hvorfra der sælges smykker, tasker m.v.. Sirolo er ideel til en romantisk, afslappende badeferie.

Numana og Porto Recanati et bestemt også et besøg værd. Numana ligger i gangafstand fra Sirolo (ca. 2 km) og har både et historisk centrum (Numana Alta) og en strandpromenade. Numana Alta er hyggelig og stemningsfuld, og stranden i den lave by er bred og dejlig, og byder på mange restauranter og caféer.

Porto Recanati ligger ca. 8 km syd for Numana og er en livlig og charmerende badeby, med mange forretninger, caféer og restauranter. Strandpromenaden i Porto Recanati er usædvanlig smuk, med dens idylliske gamle huse i kønne farver. Én gang om ugen er der et stort marked, hvor man kan købe alt muligt fra mad til tøj og sko, oftest til meget lave priser.
Et ophold i en af vores ferielejligheder i Porto Recanati eller Numana, er et fint udgangspunkt for en badeferie i hyggelige og smukke omgivelser med mulighed for udflugter til dejlig natur og fascinerende historiske byer. Sætter man pris på aftenhygge under åben himmel, kan et ophold på ’Villaggio Taunus’ i Numana varmt anbefales. Her har alle lejligheder/huse egen have eller terrasse samt udendørs grill, ligesom der findes rigtig gode faciliteter, både for børn og for sportsentusiaster.

Trøffeldalene

Tager man ind i landet omkring ’Riviera del Conero’, kan man nyde regionens karakteristiske, bakkede, grønne landskab. På stort set hver en bakketop finder man yndige middelalderbyer, hver med sin egen charme og specielle karakteristika. Byer som Osimo, Offagna og Recanati fortjener at blive fremhævet. De har alle et smukt middelaldercentrum med hyggelige caféer og små lækre forretninger.

Et glimrende udgangspunkt for at besøge den smukke renæssanceby Urbino er vores ferieboliger i de smukke trøffeldale. Her finder man en fantastisk uspoleret natur, og året rundt er her mulighed for at gå på trøffeljagt, samt at nyde de vidunderlige egnsretter, området byder på, ofte tilberedt netop med trøfler.