In-Italias nyhedsbrev

Den seneste tid har situationen med skraldestrejken i Napoli været omtalt i diverse medier herhjemme. De kunder, der gæster den maleriske Amalfikyst, har intet at frygte.

Vores tema denne gang handler om Sardinien, som har caribiske strande, en varieret og ubeskriveligt smuk natur og en række kulturelle seværdigheder. Og fra foråret er det slet ikke længere så kompliceret at komme til øen, nu hvor Sterling og SAS får Sardinien som destination.

I ”De besynderlige italienere” har vi taget fat på to historier, der har været bragt i de italienske medier i januar. Rom har igen været offer for en gerning af den italienske performancekunstner, som for et par måneder siden malede Trevi-fortænen rød. Og så giver en berømt Hollands designer de italienske vejskilte et par hårde ord med på vejen, fordi de ifølge ham er forvirrende og forkerte.

I ”Vidste du, at …” bringer vi denne gang små korte tekster, som fortæller om Italien – om kontrasternes land, et land hvor man kan tage en tur med veterantog, spise retter fra et køkken med rødder i renæssancen og tage en tur på slalom-ski på Sardinien og Sicilien. Vi bringer også nyttige informationer, tips og anbefalinger til områder, som kan give dig inspiration til din næste rejse til Italien.

Vil du læse en bog, som foregår på Sardinien, sætter vi fokus på den samfundspolitisk engagerede sardiske forfatter Maria Giacobbe, som har boet i Danmark siden 1958.

God læselyst!
Printervenlig udgave
Newsletter_235
Den sundhedsskadelige affaldshåndtering i Napoli har siden midten af december været roden til mange diskussioner i Italien. In-Italias hoteller og ferieboliger ligger ikke i de berørte områder.
Newsletter_239
Med Sterlings nye flyrute til Olbia er Sardiniens herligheder, gyldne sandstrande og uberørthed rykket tættere på Skandinavien. Grib chancen og vær én af de første.
Newsletter_232
Sardiniens uspolerede vestkyst byder på mange fine sandstrande, som kan kombineres med det smukke bagland, hvor der er flere kulturskatte gemt. Omkring den lille kommune Abbasanta, som ligger i 400 meters højde, finder man de forhistoriske Nuraghi-bygninger. Et stenkast herfra kan man bo på den dejlige gård Tenuta Mandra Edera.
Newsletter_231
Kunne man dog bare drømme sig tilbage til 1950’ernes uspolerede Venedig, hvor alt var fryd og gammen og fattigt på turister? Chioggia ca. 1 times kørsel syd for Venedig kan opfylde denne drøm.
Newsletter_234
Den italienske performancekunstner, der stod bag det røde vand i Trevi-fontænen i Rom, har været på spil igen. Nu er det gået ud over den Spanske Trappe. Har manden et budskab eller ønsker han bare berømmelse? Og så er der artiklen om Italien, der er berømt for sit politiske kaos, men nu viser det sig, at mange vejskilte er kaotiske og forkerte, uæstetiske og gammeldags. En berømt hollandsk designer giver en analyse af situationen.
Newsletter_241
Denne gang bringer vi små korte tekster, som fortæller om Italien – om kontrasternes land, et land hvor man kan tage en tur med veterantog, spise retter fra et køkken med rødder i renæssancen og tage en tur på slalom-ski på Sardinien og Sicilien.
Newsletter_242
I forbindelse med månedens tema Sardinien sætter vi fokus på den samfundspolitisk engagerede sardiske forfatter Maria Giacobbe, som har boet i Danmark siden 1958.
Newsletter_228
Den toscanske kyllingeleverpaté er en klassisk antipasto sammen med tomat-bruschetta, diverse salami-udskæringer og lufttørrede skinker, når der skal varmes op under sulten.

Klik her for at se vores tidligere nyhedsbreve