Kundeservice

Praktiske oplysninger

Villa

 

Langt de fleste selvstændige villaer ligger på landet. Størsteparten af disse huse har egen pool. Hvis I er en stor familie eller en sammensat gruppe, så er disse huse det oplagte valg og med en ganske fordelagtig dagspris pr. person. Husene er som regel velholdte. Fordelen ved denne boligform er, at du er herre i eget hus og ikke deler faciliteterne med andre feriegæster. Det betyder også, at du skal klare det praktiske selv under opholdet. Naturligvis kan du kontakte ejeren, den nøgleansvarlige eller os ved uforudsete problemer.

Selv når du bor i egen villa, kan der være naboer, som du skal tage almindeligt hensyn til. Mange steder vil du opleve, at ejeren kommer forbi i løbet af opholdet for at vedligeholde ejendommen (fx vande blomster og rengøre poolen). De kan ofte også give dig gode tips om området.

 

At bo på landet

Hvis du vælger at bo i en selvstændig villa på landet, så kan den naturlige lydkulisse også være landbrugsproduktion, hundegøen og dyrehold. Kort fortalt, livet på landet kan altså også byde på fluer, myg, bier, myrer og eventuelt lidt landlig lugt.

Hvis du vælger et sted på landet, kan du tit være ude for, at den sidste del af vejen til huset ikke er asfalteret. Dette kræver, at du sætter hastigheden ned og ikke ankommer i sportsvogn med lav frihøjde. Den sidste del af ankomstvejen er muligvis ikke oplyst, så vi tilråder forsigtig kørsel, og anbefaler, at du ankommer til villaen i dagslys, hvis det er muligt.

Der vil kun i sjældne tilfælde være mulighed for at ankomme med offentlig transport. På vores hjemmeside kan du vælge ’Kan nås med offentlig transport’ som søgekriterium, hvis du ønsker at rejse uden bil. Under opholdet vil du typisk have brug for at købe ind og måske udforske egnen. Derfor anbefaler vi dig altid at have en bil til rådighed, hvis du skal holde ferie i egen villa.

 

Ankomst og afrejse

Det vil som en hovedregel ikke være muligt at checke ind før den ankomsttid, der er angivet på opholdsbeviset, da tidspunktet er fastsat ud fra, hvornår villaen forventes klargjort.

Har du ikke mulighed for at overholde det angivne tidspunkt for check-in, så kontakt stedet direkte på det telefonnummer, der fremgår af dine rejsedokumenter. Finder du først ud af, at du bliver forsinket, når du er undervejs, bedes du ligeledes ringe direkte til den nøgleansvarlige. Hvis du ikke dukker op inden for tidspunktet for check-in (eller allerede har meddelt sen ankomst til stedet), er du ikke garanteret adgang til villaen.

Det kan ikke garanteres, at ankomst efter tidspunktet for check-in kan lade sig gøre, og du bør derfor beregne god tid til at nå frem til dit feriested, og tage forbehold for, at der ofte er lange bilkøer gennem Europa i sommersæsonen, hvis du kører selv. Når du forlader din feriebolig, bør det ske inden det seneste tidspunkt, som er angivet på dit opholdsbevis.

 

Indretning og inventar

I en villa kan du forvente at finde det mest basale udstyr i køkkenet som fx service til det antal personer, som bor i villaen; "potter og pander"; og generelt køkkengrej. Der er ikke nødvendigvis rigtige vinglas i boligen. I Italien anvender man typisk et hverdagsglas/vandglas til vinen og ikke deciderede vinglas. Der findes ofte ikke basisvarer (som salt, peber, olie, sukker, toiletpapir, rengøringsmidler og lignende) og særlige køkkenredskaber (fx æggedeler, professionelle knive) – så disse ting bør du medbringe eller købe på rejsemålet, hvis det er vigtigt for dig. Der er ofte heller ikke opvaskemiddel eller opvaskebørste, men køkkensvampe. Det samme gælder viskestykker og klude.

Du kan ikke forvente, at der er ovn, elkedel, dansk kaffemaskine eller lignende udstyr, med mindre det er nævnt specifikt i beskrivelsen. Villaer er normalt udstyret med en traditionel italiensk mokkabrygger, som fungerer efter et andet princip. Tager du din kaffemaskine med, bør du også huske kaffefiltre og kaffe, da kaffen er ristet anderledes i Italien. Der findes normalt ikke støvsuger. Man bruger i stedet kost og klude til at rengøre gulvene.

Hvis der ved ankomst til villaen ikke er det rette antal bestik, glas, stole m.m., bedes du med det samme henvende dig dér, hvor du har fået nøglerne udleveret, så udlejeren kan udbedre manglen.

I mange af de gamle huse på landet finder du en åben pejs, der som oftest kun er til pynt, og derfor ikke må benyttes. Italienere bor generelt i mørkere huse og lejligheder, bl.a. fordi man således lettere kan holde temperaturen nede om sommeren og oppe om vinteren. Italienske huse er nemlig som oftest langt fra så godt isolerede som i Skandinavien, hvis de overhoved er isolerede, hvorfor du også skal være indstillet på, at der som regel er mere lydt. I Italien er der faste regler for opvarmning af huse. De konkrete datoer fastlægges af de lokale myndigheder, da vinteren som bekendt slipper taget på forskellige tidespunkter på Sicilien og i Sydtyrol.

 

Sengetøj og håndklæder

Se under punktet ”Rabatter, tillæg og gebyrer” under den pågældende villa på www.in-italia.dk, om sengetøj og håndklæder er inkluderet i prisen, om det kan/skal bestilles eller om du selv skal medbringe. Hvis sengetøj og håndklæder skal forudbestilles, bør du bestille det samtidig med dit ophold. Hvis du bestiller ophold længere end en uge, vil der som regel være (et obligatorisk) skift af linned om lørdagen eller midtvejs i dit ophold.

 

Senge

Der er altid hovedpuder og tæpper i villaen og ikke egentlige dyner. Sengenes kvalitet og hårdhed varierer – og hvordan man sover bedst, er meget individuelt. Sovesofaer og ekstra senge kan ofte være af en lavere standard end rigtige senge (og de er bedst til børn).

 

Gebyrer og tillæg

Under den enkelte villa på www.in-italia.dk  kan du se priserne på frivillige tilvalg og eventuelle obligatoriske gebyrer, som betales på stedet, under punktet ”Rabatter, tillæg og gebyrer”. For eksempel sengetøj & håndklæder, slutrengøring, turistskat, sikkerhedsdepositum m.m.

 

>> Vend retur til oversigten med boligformer.