Kundeservice

Praktiske oplysninger

Hotel og B&B

 

Hoteller findes i alle størrelser og kategorier – lige fra små, personlige familiedrevne hoteller til store kædehoteller. Her bor du på et værelse, og morgenmaden er som regel inkluderet i prisen, men flere hoteller tilbyder også ophold uden morgenmad. I ganske få tilfælde vil der være adgang til et skabskøkken (evt. mod tillæg) på værelset. Rejser I flere end to personer sammen, kan I vælge at bo på et familieværelse eller en suite (kan bestå af ét eller to rum), medmindre I vælger at fordele jer i flere værelser. Hvis du vælger at bo på hotel fremfor B&B, vil der oftest være flere værelser, faciliteter og mere personale på stedet. Til gengæld går ejerne af en bed & breakfast som regel op i deres sted med liv og sjæl, og så kan du forvente dig en personlig betjening af den slags, der også findes på de familiedrevne hoteller.

 

Ankomst og afrejse

Det vil som en hovedregel ikke være muligt at checke ind før den ankomsttid, der er angivet på opholdsbeviset, da tidspunktet er fastsat ud fra, hvornår værelset forventes klargjort. Skulle du mod forventning ankomme før tidspunktet for check-in, så er det mange steder muligt at få opbevaret din bagage og som regel også få adgang til fællesfaciliteter (som fx pool), indtil værelset er klar. Har du ikke mulighed for at overholde det angivne tidspunkt for check-in, så kontakt venligst stedet direkte på det telefonnummer, der fremgår af dine rejsedokumenter. Finder du først ud af, at du bliver forsinket, når du er undervejs, bedes du ligeledes ringe direkte til hotellet.

Hvis du ikke dukker op inden for normalt check-in-tidspunkt og ikke allerede har meddelt sen ankomst til stedet, har de i princippet ret til at sælge værelset til anden side. Visse hoteller accepterer sen ankomst, og så skal ovenstående procedure følges. Det kan ikke garanteres, at ankomst efter tidspunktet for check-in kan lade sig gøre, og du bør derfor beregne god tid til at nå frem til dit hotel, og tage forbehold for, at der ofte er lange bilkøer gennem Europa i sommersæsonen, hvis du kører selv. Når du forlader dit værelse, bør det ske inden det seneste tidspunkt, som er angivet på dit opholdsbevis. Skulle du have behov for sen check-ud, så er det mange steder muligt at få opbevaret din bagage og som regel også at få adgang til fællesfaciliteter (som fx pool) efter check-ud.

 

Indretning og inventar

Hoteller tilbyder overnatning i værelser uden køkkenfaciliteter. Hoteller af højere kategori har ofte minibar / lille køleskab på værelset.

 

Sengetøj og håndklæder

Hvis du bor på hotel eller B&B, så vil sengetøj og håndklæder altid være inkluderet i prisen. Det er forskelligt fra sted til sted, hvor ofte de skiftes.

 

Senge

Du finder som minimum altid hovedpuder og tæpper til overnatning. Egentlige dyner, som vi kender det heroppe nordfra, findes som oftest kun i det nordlige Italien og kun om vinteren. Sengenes kvalitet og hårdhed varierer – og hvordan man sover bedst, er meget individuelt. Ekstra senge på værelset kan enten være rigtige senge, køjesenge, udtrækssenge eller sovesofaer (bedst til børn).

 

Lokale forhold

Større hotelresorts tilbyder sommetider aktiviteter og underholdning til alle aldersgrupper – som oftest på italiensk og/eller engelsk. Det kan fx være musik i de sene aftentimer, bamseklub for de små eller vandaerobic i poolen. Nogle steder vil poolen være lukket i nogle timer midt på dagen, hvor der holdes siesta. Under siestaen bør man respektere de gæster, der ønsker fred og ro.

 

Morgenmad

Hvis du bor på hotel eller B&B, så vil morgenmaden ofte være inkluderet i prisen. Som skandinav er vi vant til et solidt morgenmåltid – det kan du ikke altid regne med at få i Italien. Mange steder serveres der blot kaffe/te, croissant, toastbrød og søde sager (fx kager og tærter), som er et normalt morgenmåltid for mange italienere. Nogle steder er morgenmaden tilpasset et internationalt klientel og har et større udvalg af produkter, som marmelade, honning og brød.

 

Gebyrer og tillæg

Under det enkelte hotel på www.in-italia.dk under punktet ”Rabatter, tillæg og gebyrer” kan du se priserne på frivillige tilvalg og eventuelle obligatoriske gebyrer, som betales på stedet. For eksempel barneseng, turistskat eller halvpension.

 

All inclusive

Nogle hoteller tilbyder formlen ’all inclusive’. Det betyder, at al mad og de drikkevarer som er inkluderet i den pågældende "all inclusive"-pakke (ofte også is og sodavand) er inkluderet i prisen. For yderligere information se beskrivelsen under det pågældende hotel på www.in-italia.dk.

 

>> Vend retur til oversigten med boligformer.