Kundeservice

Praktiske oplysninger

Ferielejlighed

 

Vi har lejligheder i alle størrelser i hele Italien. Lejlighed definerer vi som ferielejligheder med køkkenfaciliteter - og det kan enten være lejlighedskomplekser, residences eller privatejede lejligheder (dvs. i det sidstnævnte tilfælde uden tilhørende fællesfaciliteter til ejendommen). En ferielejlighed er et godt alternativ til hotel, dels fordi det ofte er billigere, dels fordi du har mulighed for selv at lave mad. Og den daglige rengøring står du selv for.

Hvis der er tale om et lejlighedskompleks / residence, vil de typisk ligge ved havet eller ved søerne. De adskiller sig fra de traditionelle feriecentre ved, at der er færre ferielejligheder og som regel ingen underholdning / aktiviteter på stedet.

De privatejede lejligheder ligger nogle gange to eller tre samlet i samme bygning, men normalt er der kun én lejlighed hvert sted. Som i selvstændige huse begrænser kontakten med ejerne eller det bureau, der forvalter lejligheden, sig primært til ankomst og afrejse. Disse lejligheder ligger ofte i byerne, hvor du bor dør om dør med de lokale. Det betyder, at der kan være almindelig støj (fra fx naboer, trafik og eventuelt vejarbejde).

 

Ankomst og afrejse

Det vil som en hovedregel ikke være muligt at checke ind før den ankomsttid, der er angivet på opholdsbeviset, da tidspunktet er fastsat ud fra, hvornår ferielejligheden forventes klargjort. Skulle du mod forventning ankomme før det normale check-in-tidspunkt, så er det mange steder muligt at få opbevaret din bagage og som regel også få adgang til fællesfaciliteter (som fx pool), indtil ferielejligheden er klar.

Har du ikke mulighed for at overholde det angivne tidspunkt for check-in, så kontakt stedet direkte på det telefonnummer, der fremgår af dine rejsedokumenter. Finder du først ud af, at du bliver forsinket, når du er undervejs, bedes du ligeledes ringe direkte til feriestedet. Hvis du ikke dukker op inden for tidspunktet for check-in eller allerede har meddelt sen ankomst til stedet, har de i princippet ret til at sælge lejligheden til anden side.

Visse steder accepterer sen ankomst, og så skal ovenstående procedure følges. Det kan ikke garanteres, at ankomst efter normal check-in tid kan lade sig gøre, og du bør derfor beregne god tid til at nå frem til dit feriested, og tage forbehold for, at der ofte er lange bilkøer gennem Europa i sommersæsonen, hvis du kører selv.

Når du forlader din feriebolig, bør det ske inden det seneste tidspunkt, som er angivet på dit opholdsbevis. Skulle du have behov for sen check-ud, så er det mange steder muligt at få opbevaret din bagage og som regel også at få adgang til fællesfaciliteter (som fx pool) efter check-ud.

 

Indretning og inventar

I en ferielejlighed kan du forvente at finde det mest basale udstyr i køkkenet som fx service til det antal personer, som bor i lejligheden; potter og pander; og generelt køkkengrej. Der er ikke nødvendigvis rigtige vinglas i lejlighederne. I Italien anvender man typisk et hverdagsglas/vandglas til vinen og ikke deciderede vinglas. Der findes ofte ikke basisvarer (som salt, peber, olie, sukker, toiletpapir, rengøringsmidler og lignende) og særlige køkkenredskaber (fx æggedeler, professionelle knive) – så disse ting bør du medbringe eller købe på rejsemålet, hvis det er vigtigt for dig. Der er ofte heller ikke opvaskemiddel eller opvaskebørste i lejlighederne, men køkkensvampe. Det samme gælder viskestykker og klude. Køkkenet består normalt af to eller fire kogeplader og køleskab.

Du bør ikke forvente, at der altid er ovn, elkedel, dansk kaffemaskine eller lignende udstyr. Lejlighederne er normalt udstyret med en traditionel italiensk mokkabrygger, som fungerer efter et andet princip. Tager du din kaffemaskine med, bør du også huske kaffefiltre og kaffe, da kaffen ristes anderledes i Italien. Der findes normalt ikke støvsuger i ferieboligerne. Man bruger i stedet kost og klude til at rengøre gulvene.

Hvis der ved ankomst til boligen ikke er det rette antal bestik, glas stole m.m., bedes du med det samme henvende dig dér, hvor du har fået nøglerne udleveret, så udlejeren kan udbedre manglen.

Italienere bor generelt i mørkere lejligheder, bl.a. fordi man således lettere kan holde temperaturen nede om sommeren og oppe om vinteren. Italienske huse og lejligheder er nemlig som oftest langt fra så godt isolerede som i Skandinavien, hvorfor man også skal være indstillet på, at der som regel er mere lydt. Der er i Italien faste regler for opvarmning af huse. De konkrete datoer fastlægges lokalt, da vinteren som bekendt slipper taget på forskellige tider på Sicilien og i Sydtyrol.

 

Sengetøj og håndklæder

Se vores prisliste under det pågældende feriested på www.in-italia.dk, om sengetøj og håndklæder er inkluderet i prisen, om det kan/skal bestilles eller om du selv skal medbringe. Hvis sengetøj og håndklæder skal forudbestilles, bør du bestille det samtidig med dit ophold. Hvis du bestiller ophold længere end en uge, vil der som regel være (et obligatorisk) skift af linned om lørdagen eller midtvejs i dit ophold.

 

Senge

Der er altid hovedpuder og tæpper i ferielejligheden og ikke egentlige dyner. Sengenes kvalitet og hårdhed varierer – og hvordan man sover bedst, er meget individuelt. Sovesofaer og ekstra senge kan ofte være af en lavere standard end rigtige senge (og de er bedst til børn).

 

Lokale forhold

På residences og lejlighedskomplekser med pool, kan poolen være lukket i nogle timer midt på dagen, hvor der afholdes siesta. Under siestaen bør man respektere de gæster, der ønsker fred og ro.

 

Gebyrer og tillæg

Under den enkelte feriebolig på www.in-italia.dk under punktet ”Rabatter, tillæg og gebyrer” kan du se priserne på frivillige tilvalg og eventuelle obligatoriske gebyrer, som betales nede på stedet. For eksempel sengetøj & håndklæder, slutrengøring, turistskat, morgenmad m.m.

 

>> Vend retur til oversigten med boligformer.