Kundeservice

Sådan bestiller du

Inden du bestiller

In-Italia har Skandinaviens største udbud af ferieboliger og hoteller i Italien, så der er meget at vælge mellem, til tider næsten for meget. Det kan ofte være svært at vælge mellem de mange steder, der alle ser så tillokkende ud, og det kan være yderst problematisk at gøre sig klart, hvori fordelene og ulemperne ved de enkelte steder består. Derfor har vi sammenfattet følgende råd.

Feriecentre

Sådan vil vi betegne steder med mange lejligheder, reception og ofte flere forskellige tilbud (restaurant, underholdning, sportsaktiviteter osv.). De ligger som oftest ved kysten, men kan også findes på landet. Denne slags steder tales ofte flere fremmedsprog i receptionen, og diverse faciliteter på stedet gør, at de er velegnede for dem, der ønsker at slappe af et sted, hvor der alligevel sker noget, ikke mindst for børnene. Ulemperne ved feriecentre er, at man sjældent skal forvente sig en særlig personlig betjening fra de ansattes side, og at der som oftest er en endog meget livlig underholdning i form af musik og show til efter manges sengetid. Som regel foregår al underholdning og alle aktiviteter på italiensk, også for børnene.

Lejlighedskomplekser

Også disse ligger typisk ved kysten, som oftest i typiske badebyer, som fx. ved Adriaterhavskysten. De adskiller sig fra feriecentrene ved, at der normalt ikke er reception eller underholdning på stedet. Til tider er det kun et mindretal af lejlighederne i disse komplekser, der udlejes til turister, hvorimod størstedelen ejes af fastboende lokale. Skønt der ikke foregår underholdning i forbindelse med lejlighedskomplekserne, så må man påregne et ikke ringe støjniveau, når man bor i en italiensk badeby, og ofte kan larmen fra barer, scootere og lignende være på højde med, hvad man finder i de organiserede feriecentre.

Bondegårde

I grunden en lidt misvisende betegnelse, som dækker over diverse bygninger med flere lejemål på landet. Til tider er der tale om virksomme landbrug, der for at supplere indtægterne har indrettet et par lejligheder i de store komplekser, nu hvor hele familien og alle de ansatte ikke længere bor på gårdene. Til andre tider har vi at gøre med gamle gårde, der nu helt har opgivet produktionen, og som helt og holdent er opdelt i lejligheder til turister. Hvis man vælger et sted, hvor ejerne stadig bor og har deres aktivitet på gården, skal man tænke på de gener, landbrugsproduktion kan medføre. Bor man på landet, har man som oftest hund, og sådan en gør fra tid til anden. Der kan også være husdyr, der selv lugter, og som tiltrækker fluer, skønt de i reglen holdes langt fra udlejningsboligerne. Til gengæld får man charmen ved at komme i kontakt med det ægte liv på landet og omgangen med ejerne, der i reglen vil være stolte over deres sted og glade for at give gode råd om området og dets muligheder. En lille ting til: Hvis man vælger et sted på landet, kan man tit være ude for, at den sidste del af vejen til huset er dårlig og ikke asfalteret. Dette kræver, at man sætter hastigheden lidt ned og ikke tager sportsvognen med lav frihøjde med. Kig efter vores udvalg af agriturismi her.

Selvstændige huse

Denne fællesbetegnelse siger sådan set ikke mere, end at der er tale om et hus, der ligger for sig selv. Nogle af dem er små, andre er store. Nogle ligger i byen, men langt de fleste ligger på landet. Størsteparten af disse huse har eget svømmebassin. Hvis man er en stor familie eller en sammensat gruppe, der kan underholde sig selv og ikke ønsker at gå op og ned af andre turister hele tiden, så er disse huse det oplagte valg. Husene er som regel velplejede og ved første blik dyre, men overvejer man, hvor meget opholdet koster pro persona, så kan de meget vel vise sig billigere end så mange feriecentre. Fordelen og ulempen ved disse boliger er, at man er helt sig selv: Her bor ingen andre gæster eller ejere, så når man har fået nøglerne, skal man klare det praktiske selv under hele opholdet. Dette betyder naturligvis ikke, at man ikke skal kontakte ejeren eller os, hvis noget er galt, men der er ingen daglig kontakt eller gode råd at komme efter. Her kan du læse mere om at leje villaer i Italien.

Lejligheder i byerne

Vi har lejligheder fra 2 til 8 personer i en lang række italienske byer. En gang imellem ligger to eller tre lejligheder i samme bygning, men normalt er der kun én lejlighed hvert sted. Der er tale om privatejede lejligheder, hvor ejerne er i tvivl om, hvad de skal gøre ved lejligheden, som deres gamle mor har forladt, som deres søn alligevel ikke vil have, da mor bor for tæt på, osv. osv. Da man så at sige ikke kender til ejendomsskatter i Italien, kan selv en forholdsvis beskeden indtægt fra udlejning ofte være et godt alternativ til at sælge den. Som i selvstændige huse begrænser kontakten med ejerne eller det bureau, der forvalter lejligheden, sig til ankomst og afrejse. Disse lejligheder er gode alternativer til hoteller, dels fordi de ofte er billigere, dels fordi man har mulighed for selv at lave mad. Men der kommer ingen og gør rent. Når man vælger at bo i en by, skal man være sig bevidst, at der let kan forekomme støj, både fra naboer, fra trafikken og fra arbejds- og underholdningsaktivitet. Mere info om at holde ferie i Italienske storbyer her.

Hoteller eller bed & breakfast?

Forskellen ligger her ikke i kvaliteten af produktet, og man skal derfor heller ikke forundres, når man opdager, at en bed & breakfast koster mere end et hotel i samme by. Årsagen skal søges i den italienske lovgivning, der fastslår, at hvis et givent sted har færre end et vist antal værelser, så må det ikke kalde sig hotel. Man kan således sige, at en bed & breakfast er et hotel med få værelser og uden fast reception. Ofte går ejerne af en bed & breakfast op i deres lille sted med liv og sjæl, og så kan man forvente sig en personlig betjening af den slags, der også findes i små familiedrevne hoteller. Om man vælger det ene eller det andet, så skal man ikke forvente sig noget særligt af morgenmaden, der som oftest for en skandinav er trist og dårlig. Her kan du læse mere om Bed & Breakfast i Italien.

Er I stadig i tvivl?

Vi håber, at ovenstående forklaringer har hjulpet jer til at blive lidt mere afklarede, men ligegyldigt hvor mange informationer, vi giver på hjemmesiden, så vil man ofte mangle det nødvendige for at kunne træffe sit valg. Vi siger en gang imellem, at vi har 1200 perfekte steder på programmet. Dette er måske en lille overdrivelse, men grundlæggende så passer alle stederne på nogles krav, ønsker og økonomiske formåen. Problemet er bare at finde det sted, der passer lige præcis til en selv og ikke til naboen.

Derfor kan det ofte være en god idé at sende os en e-mail eller ringe til os og beskrive, hvilke forestillinger man har om sin ferie, hvad man vil foretage sig, hvem man er, og hvor meget man vil bruge på det. Vi kan ikke ramme plet hver gang, men vi kan i al fald hjælpe jer videre i valget og måske luge nogle af de helt forkerte muligheder ud.

Specielle ønsker

Når I så omsider har fundet frem til et sted, hvor I gerne vil bo på jeres ferie, så kan det være, at I har specielle ønsker til lejligheden eller hotelværelset. Det kan f.eks. være, at den skal ligge i stueetagen, at den skal ligge tæt på eller langt fra svømmebassinet eller lignende. Hvis der ikke er tale om lejligheder eller værelser med specificeret beliggenhed, så gælder det altid, at vi meget gerne gør vore italienske samarbejdspartnere opmærksomme på jeres ønsker, men at vi samtidig aldrig kan garantere, at de opfyldes. Vil man have sikkerhed for en bestemt beliggenhed, må man vælge et sted, hvor lejlighederne sælges nøje specificerede efter dette med tilhørende navne eller numre. Dette forbehold skyldes hverken ond vilje fra os eller fra de lokales side, men når man skal have hele den store bookingplans kabale til at gå op, så kan man ikke tilfredsstille alle. Nogle vil bo tre uger i en lejlighed i stueetagen, samtidig vil deres venner komme en af ugerne og have en nabolejlighed, og en tredje familie kommer de to sidste uger og vil bo i stueetagen, men ikke lige ved siden af de andre osv. Hvis man i starten af året garanterer alle disse ønsker, så vil man miste en stor del af den fleksibilitet, der gør det muligt at tilfredsstille andre kunder siden hen på året. Derfor garanteres specielle ønsker til beliggenhed aldrig, men da ejerne jo er yderst interesserede i, at kunderne er tilfredse, spreder deres glæde til venner og bekendte og kommer igen, så vil de naturligvis forsøge at opfylde så mange ønsker som muligt.

Ønsket om at bo i stueetagen er nok det mest udbredte. Det har da også væsentlige fordele, især for børnefamilier, men stueetagen i gamle landejendomme er på den anden side for mange ikke den mest attraktive, for med den traditionelle gulvkonstruktion i terrakotta går lydene usædvanlig godt igennem fra etagen overover.

Under alle omstændigheder, hvis I har specielle ønsker til beliggenheden, så fortæl os det, når I bestiller. Vi bringer hjertens gerne alle mulige ønsker videre til Italien, men vi er ikke clairvoyante, så hvis vi ikke får tydelig besked om dem i bestillingsøjeblikket, så sender vi dem heller ikke videre.

Det forjættende svømmebassin

For mange står og falder turens succes med, om der findes et svømmebassin ved ferieboligen. Derfor vil vi lige lade et par ord falde om dette fænomen. Svømmebassinet vil normalt være åbent et sted mellem klokken 8 og 9 om morgenen til klokken 18 til 20 om aftenen. Meget ofte vil bassinet være lukket i siestaen, altså en tre timers tid midt på dagen, da italienerne, ligegyldigt hvor meget de ellers larmer, betragter roen i dette tidsrum som ukrænkelig. Dette gælder især feriecentrene. Et andet fænomen, der især ses på feriecentrene, er den obligatoriske brug af badehætte. Der er ikke andet at gøre, end at smile af sit (og de andres) dumme udseende, og glæde sig over, at stranden sjældent er langt væk.

Den eftertragtede private terrasse

Mange, der tager til Italien om foråret, sommeren eller efteråret, vil gerne have mulighed for at lave lidt mad selv og spise den uden for boligen. Når man tager ud på landet, vil der så godt som altid være mulighed for det, idet borde og stole er stillet ud til fælles benyttelse. Enkelte steder har man arrangeret tingene således, at hver lejlighed har sit private spisested, hvilket da også er et brændende ønske hos mange. Dette lader sig imidlertid ikke altid gøre, uden at man gør vold på bygningerne eller på den overordnede æstetik. De fleste steder på landet er jo født som landbrugsbygninger, og fordums bønder tænkte ikke meget på altaner, terrasser eller verandaer.

Moderne feriecentre og lejlighedskomplekser har til gengæld forstået tidens krav, og har derfor meget ofte terrasse eller balkoner til hver lejlighed. Lejligheder i byerne er det sværere at sige noget om. Men for alle steder gælder det, at hjemmesiden altid nøje oplyser, hvis der er terrasse eller lignende. Er beskrivelsen uklar, så spørg os. Her kan du finde hoteller med tagterrasse i Rom.