Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Der findes ingen andre byer som Venedig. Byen er på alle måder unik, magisk og mystisk. Ikke alle ser det på deres få timers besøg, men giv den tid og så vil du opdage dens enestående charme og mange hemmeligheder.

Paradoksernes by

Venedig får de stærke følelser frem. Marco Polos by er mageløs pragtfuld og meget overrendt, den er i forfald og smukkere end nogensinde. Ingen anden by modtager så mange besøgende i forhold til indbyggertallet, men samtidig har få byer en så stærk identitet og kultur som Venedig. De fleste turister overnatter ikke så meget som én nat, og dog rummer byen oplevelser nok til et helt liv. Overgiv dig, skynd ikke for meget på, og brug den tid, som byen fortjener. Belønningen vil være stor, men du kommer også let til at blive afhængig af byen.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

De hundrede øers by

Det er svært at fatte, men Venedig er bygget på over 100 øer, som gennem århundrederne er blevet forbundet med broer, indtil de i dag udgør en sammenhængende by. Undergrunden er ofte ikke solid nok til at bære de tunge bygninger, så millioner af pæle er gennem tiden blevet banket ned under fundamenterne til byens mange paladser, kirker og andre bygninger.

Læs mere om Venedig

Den lokale befolkning

Fra sin glansperiode i Middelalderen, hvor republikken Venedig var en af den vestlige verdens stormagter, over dekadence og forfald i 1600- og 1700-tallet, har byen i dag udviklet sig til en af verdens mest bemærkelsesværdige turistattraktioner. Her bor færre end 50.000 indbyggere, og antallet af unge under 18 år har i lang tid været under 1000. Det er ganske simpelt ikke tiltrækkende for unge familier, for Venedig er Italiens dyreste by at bo i. Så kan det meget bedre betale sig at krydse broen ind til fastlandet og bosætte sig i Mestre, hvor man er 10 minutters transport væk fra centrum, men kun betaler 1/3 i husleje. Ud over de ældre, som stadig har deres gode lejekontrakter, er det derfor i dag kun meget velhavende mennesker, som bosætter sig i Venedigs centrum.

Venedigs prisniveau

Det meget høje prisniveau angår ikke kun boligerne, men også de daglige fornødenheder, for alt skal jo sejles til byen, og det gør, at priserne på fødevarer normalt ligger 10% højere i Venedig end på fastlandet. Alt dette rammer også den turist, der bare vil være et par dage i byen, for både hoteller, lejligheder og restauranter er dyre her i byen, dyrere end i Rom, og dyrere end i Firenze. Der er dog pudsige undtagelser, det er fx ikke usædvanligt, at man tager fra fastlandet til Venedig, når man skal købe fisk og skaldyr, for både udvalget og priserne er bedre på det fantastiske fiskemarked nær Rialtobroen end noget andet sted. Og så holder venezianerne meget af et lille glas eller to, så et glas vin eller den lokale aperitif Spritz koster som oftest det halve eller mindre på barerne her i forhold til byer som Rom og Firenze. Skål!

>> Find alle rejser til Italien her

Fif til gastronomiske oplevelser

Det kan ganske vist sagtens lade sig gøre at spise billigt på restaurant i Venedig, men så skal du heller ikke forvente dig de store gastronomiske oplevelser. Der er nok ingen by i hele Italien, hvor det er så let at spise dårligt som i Venedig! Dette skyldes uden tvivl, at størstedelen af byens mange millioner turister kun kommer på dagsbesøg, hvorefter de skynder sig videre, så hvorfor skulle restauratørerne dog anstrenge sig for at lave mad, der får kunderne til at vende tilbage? Langt de fleste ser jo alligevel mest efter maleriske omgivelser og en billig pris. Hvis du vil spise godt i Venedig, kan du benytte sig af tricket, som består i at vente til klokken 20-21 og så følge efter folk, der ser indfødte ud. Hvor de går ind og spiser, kan man være forholdsvis sikker på at få kvalitet for pengene.

Hvis du ankommer i bil ...

Hvis man kommer til Venedig i bil, skal man gøre sig klart, at man ikke kan køre lige til døren af sin bolig. Det længste, man kan komme, er Piazzale Roma, der ligger for enden af den lange bro, som forbinder Venedig med fastlandet. På Piazzale Roma ligger der et par store parkeringshuse, hvor man mod klækkelig betaling kan parkere sin bil sikkert. Det samme gælder det store parkeringshus, på den nyskabte ø, "Il Tronchetto", der ligger lige bag ved Piazzale Roma. Vil man ikke ofre så meget på parkeringen, så kan man vælge at efterlade sin bil på en af de store parkeringspladser, der ligger for den anden ende af broen. Her er bilen ikke overvåget. Fra parkeringspladsen går der bus ind til centrum. En sidste mulighed består i at parkere inde i selve Mestre, hvor man med lidt dygtighed kan finde en gade, hvor der ikke skal betales for parkeringen, og derfra tage bussen eller toget til centrum.

Ferielejligheder og hoteller i Venedig

Hos In-Italia finder du danmarks bedste udbud af håndplukkede og nøje udvalgte hoteller og ferielejligheder i Venedig. Benyt søgeboksen øverst på siden til at finde præcist det, der passer dig og dine rejsefæller. Så hjælper vi dig godt på vej mod en dejlig ferie i Venedig.

Skjul teksten
 
 
search map