Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Mest populære byer ved Gardasøen

Alle byer ved Gardasøen

Alt dette venter dig ved Gardasøen

En ferie ved Gardasøen byder foruden de gamle, hyggelige byer også på mere moderne bydele med alle tænkelige faciliteter. Den repræsenterer en alsidighed som rejsemål, hvor du både kan finde ro og afslapning samt et moderat natteliv, for ikke at glemme den noget udfordrende oplevelse, der består i at besøge det kendte tivoli Gardaland. Der er et væld af muligheder for gode udflugter herfra, enten op i Dolomitterne eller en tur op til de mindre søer som Tennosøen i Sydtyrol, Ledrosøen og Iseosøen i Lombardiet. De store seværdigheder finder du i Verona og Venedig, men glem ikke den skønne tur langs Mincio-floden ned til Mantova, hvor du kan besøge den smukke blomsterpark "Parco Sigurta" og det ukendte vinområde Colline Moreniche på vejen.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Gardasøen ER en sand perle

Desværre bliver Gardasøen i Danmark af mange opfattet som et sted for et ældre publikum, hvilket er en stor skam, da søen byder på oplevelser for alle aldre. Søen er i dag et af de hotteste steder for de unge, når det gælder hanggliding, paragliding, windsurfing og mountainbike. Rejser du til Italien med destinationen sat til Gardasøen i din ferie er du derfor sikret en sjov, spændende og udfordrende tur - hvis du har lyst. Du kan også blot nyde nærheden til søen og de mange lækre faciliteter i området.

Læs mere om Gardasøen

Geografien omkring søen

Mod nord og vest rejser bjergene sig lodret op fra søen, og der venter en imponerende køretur fra Gardone op til Riva gennem tunneller. Søen er kun 4 - 5 km bred i den nordligste del, hvor den til gengæld er op til 370 m dyb. Mod syd er den 12 km bred på det bredeste stykke og her er dybden mere beskeden. Gardasøen er 50 km lang og det er kun på klare dage, at man kan se søen i sin fulde længde.

De Store Søer i egen bil

Mange vælger at tage på bilferie til Gardasøen. Du kan følge E45 hele vejen fra Grænsen til Gardasøen - en tur på ca. 1.300km som med fordel kan skæres over i to etaper. Eller hvis du kommer fra Sjællandssiden via Gedser, kører du mod München. Alperne klares gennem Brennerpasset i Østrig og snart åbner Gardasøens blå bølger sig for dig. En kør-selv ferie til Gardasøen er særligt attraktivt for børnefamilier, som selv kan styre tempoet, og desuden spare penge på flybilletter og billeje.

Vejene omkring søen kan være mere eller mindre snoede, og der er tunneller og gallerier (halvåbne tunneller) på begge sider af den nordlige del, bygget mod stenfald og bjergskred, som tidligere ofte lukkede vejene. Alt dette gør køreturen spændende, men også langsom, så vær opmærksom på, at en tur rundt om Gardasøen kan tage sin tid. På søndage er søen et yndet udflugtsmål for beboerne fra de store byer som Milano, Brescia, Verona, Trento og Bolzano, og bilkøerne kan derfor være lange.

>>> Læs mere om kør-selv til Gardasøen her

Flyrejser til Gardasøen foregår typisk til en af de internationale lufthavne i Milano, Venedig, Bergamo eller Verona. Sidstnævnte kræver en mellemlanding undervejs, men ligger til gengæld kun ca. 20 minutters kørsel fra Gardasøen, så du kan komme hurtigt til dit hotel.

Et paradis for aktiv ferie

På grund af de meget specielle vindforhold er den nordligste del utrolig velegnet til windsurfing og byen Torbole er om sommeren, hvad de kendteste skisportssteder er om vinteren. Der er kort sagt masser af vind i sejlene. Nede i byen i Malcesine kan du leje en cykel, som bliver transporteret op på toppen af Monte Baldo, hvor du så kan afhente den efter en tur med den nye smarte svævebane. Så er dagen tilrettelagt og det er op til dig, om du vil ned over den nordlige del til Nago og Torbole og tilbage gennem tunnellerne, eller sydover ned fra bjerget til Garda og op langs kysten.

Det milde klima, den rige vegetation, de mange spor fra antikken og den gæstfri befolkning gør Gardasøen til et internationalt anerkendt rejsemål - og ikke uden grund.

Cykeludlejning
I byen Costermano del Garda findes der cykeludlejning, som man kan få levereret hvor som helst rundt langs hele søen. Priserne ligger ca. på 35-40 euro pr. cykel inkl. leverance. For mere information se: www.bikestorefun.com

Feriehuse ved Gardasøen

Hos In-Italia har vi haft Gardasøen på programmet siden 1999 og vi har udvalgt en lang række hoteller, feriehuse og ferielejligheder i forskellige størrelser, men altid i en høj kvalitet, som passer til skandinaviske rejsende. Feriehuse ved Gardasøen har generelt en høj kvalitet, og du er aldrig langt væk fra gode faciliteter og oplevelser. Vores medarbejdere besøger og kontrollerer med jævne mellemrum alle feriehuse i vores program.

Efterårsferie

Gardasøen er en oplagt destination, hvis man ønsker at tilbringe efterårsferien syd for Alperne. Holder man efterårsferie ved Gardasøen vil man normalt kunne forvente lunere temperaturer end hjemme, og på den måde forlænge sommeren betydeligt. Ved Gardasøen er klimaet mildt og indbyder til en stemningsfuld efterårsferie i smukke naturomgivelser. Går efterårsferien til Gardasøen, kan man glæde sig til storslået natur, hyggelige byer, sejlture på søen og afslapning i fantastiske rammer. Her er rig mulighed for vandreture eller cykelture i bjergene, spadsereture langs søbredden eller i de hyggelige historiske centrummer i byerne. Temperaturerne omkring efterårsferien er normalt tilpas behagelige til, at man kan nyde en aktiv ferie i de smukke landskaber ved søen.

Garda Jazz Festival

Er man jazzfan, må man ikke gå glip af denne musikfestival ved Gardasøen. Hvert år fra juni til juli afholdes Garda Jazz Festival i de fire byer Riva del Garda, Torbole, Nago og Arco, der alle ligger i den nordlige ende af Gardasøen. Festivalen strækker sig over to-tre uger og duoer, trioer og orkestre optræder med koncerter på byernes pladser, barer og slotte i området. Oprindeligt startede festivalen i byen Torbole og var en af de første af slagsen i Italien. Sidenhen arbejdede man på at samle festivalen i de fire byer, hvilket lykkedes for første gang i år 2000. Festivalens program publiceres på gardajazz.com.

Færger på Gardasøen

En rigtig flot, god og sjov måde at opleve Gardasøen og dens hyggelige byer på, er ved at tage rundt med de små færger, der sejler på kryds og tværs af søen. Mere end 20 små forskellige bådtyper sejler rundt på søen og de fleste er sågar udstyret med bar, restaurant og soldæk, så man kan sagtens bruge hele og halve dage på vandet. Det er endda muligt selv i vintermånederne at se bådtrafik på søen. Mange af bådene tillader også biler, så man ikke behøver at køre hele den lange, men dog smukke, vej langs søbredden for eksempelvis at komme fra øst til vest.

Ude fra søen har man et flot billede af søbredden, de bagved liggende bjerge og de mange små byer, borge og antikke steder som området byder på. Herfra har man eksempelvis en god mulighed for at betragte ”Il castello di Sirmione”, Salò-bugten, de runde citrontræer der vokser langs søbredden fra Gargano til Limone sul Garda og mange andre smukke og interessante seværdigheder.

Der sejles ruter som:

- Peschiera sul Garda til Garda By
- Salò til Gargano
- Riva del Garda til Malcesine
- Desenzano til Manerba

Det er en god idé at anskaffe sig en tidstabel for de forskellige ture så man kan planlægge sin bådtur godt og ikke strander på den forkerte side. På diverse festdage året igennem er det muligt at sejle på søen i aften og nattetimerne og kigge ind på de mange lys fra alle byerne. Bådene udlejes også til private fester og andre arrangementer.

Book hotel ved Gardasøen

Hos In-Italia finder du altid flere end 100 hoteller rundt om hele Gardasøen, fra Tenno i nord til Peschieria i syd. Brug vores søgefunktion til at finde det hotel, som passer netop dig og din familie. Brug filteret i venstre side, fx. hvis du vil finde et hotel eller feriehus med pool ved Gardasøen: kryds af i feltet "Pool".

In-Italias billige hoteller ved Gardasøen er nøje udvalgte steder, hvor du får meget for pengene, og hvor vi kan stå inde for kvaliteten. I toppen af siden kan du gå direkte til de meste populære byer og destinationer rundt om søen, og derfra kan du søge videre ned og finde et feriehus, hotel eller måske en villa, som passer dig.

10 spørgsmål om Gardasøen

Hvor ligger gardasøen?
Italiens største og mest populære sø ligger i “bunden” af Alperne - den del, der hedder Dolomitterne - og ikke færre end 3 regioner kan gøre krav på den del af den, nemlig Lombardiet, Veneto og så Trentino-Alto Adige (Sydtyrol), som sidder på en lille portion i den nordligste del af Gardasøen. Den sydligste del af søen rækker ud mod Po-sletten - det flade område mellem Alperne og Appenninerne.

Hvor dyb er gardasøen?
De store bjergsøer er rigtig dybe. På det dybeste sted er Gardasøen 346 meter dyb, og den såkaldte “middeldybde” er 136 meter, så der er plads til hovedspring.

Hvor skal man bo ved gardasøen?
Mulighederne er rigelige omkring denne enorme sø, men vores favoritter er Limone sul Garda, Bardolino, Garda by, Malcesine og Riva del Garda. Her kan du booke et godt hotel, en ferielejlighed eller måske en villa/feriehus til hele den udvidede familie.

Hvor langt er der rundt om gardasøen?
Kystlængden rundt om Gardasøen er hele 158km. I bil er der ca. 144km på kystvejen rundt om Gardasøen. En utrolig smuk, men også anstrengende tur gennem hyggelige byer og langsom trafik. Afse minimum 3 timer til turen - og i højsæsonen meget mere!

Hvor lang er gardasøen?
På det længste led er Gardasøen godt 51km. lang.

Hvad skal man se ved gardasøen?
For familien er der mange spændende steder ved Gardasøen, herunder bl.a. det store forlystelsesland Gardaland og badelandet Canevaworld. Der findes også store naturoplevelser omkring Monte Baldo, ligesom man kan tage på udflugt op i bjergene, eller til kulturbyerne Verona og Venedig - eller på shopping i Milano.

Hvor stor er gardasøen?
51km lang og op til 17km bred. Overfladen er omkring 370 km2 og Gardasøen indeholder ca. 50 kubikkilometer vand. Det er dog en slat. Det tager ca. 27 år for en liter vand at bevæge sig igennem søen til udløbet ved Peschieria del Garda.

Hvordan er vejret ved gardasøen?
Allerede fra maj er vejret ved Gardasøen så mildt, at dagtemperaturerne kommer over 20 grader. I juli og august ser man daglige temperaturer op over 30 grader, men de milde vinde i den smalle slugt mellem bjergene gør, at her næsten altid føles friskt. Sæsonen varer frem til september, hvor man stadig har temperaturer i 20’erne. Den sydligste del i retning mod Po-sletten er den varmeste.

Hvilken vej til gardasøen?
Følg Autobahn A7 ned gennem Tyskland (starter ved Padborg). Ved Memmingen i det sydligste Tyskland skal du vælge om du vil tage den vestlige rute via Lichtenstein og Schweiz gennem San Bernadino-tunnelen, eller den østlige rute via Innsbruck og Brenner-passet gennem Østrig. Sidstnævnte er mest populær og den korteste af de to, men indeholder også mere bjergkørsel.

Kan man bade i gardasøen?
Ja, det kan man i den grad, og det er meget populært. Klassiske søstrande, som er stærkt besøgte er fx. Jamaica i Sirmione, Sabbioni i Riva del Garda, Bracco Baldo i Peschiera del Garda og Lido Mirabello i Bardolino.

Er det godt at tage på ferie ved Gardasøen med børn?
Er du sindssyg? Gardasøen er perfekt for børn! Her er både dejlige timer ved vandet, godt vejr, mulighed for udflugter og oplevelser i ferieparker. Alt hvad en børnefamilie har brug for, i køreafstand fra Danmark.

Skjul teksten
 
 
search map