Bardolino, Veneto Olivenoliemuseet

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Olivenoliemuseet i den lille by Cisano ved Gardasøen blev stiftet af Umberto Turri i 1988. I dag drives museet af parret Flavio Turri og Liliana Martino. På museet kan man få et indblik i, hvordan bønder gennem tusinder af år har produceret olivenolie.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Sjældne redskaber og maskiner

Man kan ligeledes beundre gamle og sjældne redskaber og maskiner, som er blevet benyttet i forbindelse med fremstillingen af olivenolie fra det 18. århundrede og frem til i dag. En olivenpresse lavet af egetræ, et vanddrevet møllehjul og andre originale eksempler på redskaber af træ og jern er blot nogle af de artikler, som museet rummer. I et af rummene findes der historier om dyrkningen af oliven og produktionen af olie i form af artikler og video.

Olielamper og oliebeholdere

Museet rummer i øvrigt flere andre afdelinger, blandt andet olielamperummet, som indeholder samlinger af olielamper fra forskellige epoker. I et andet rum udstilles en stor samling af forskellige oliebeholdere i alt fra plastik til sølv, som man gennem tiden har benyttet. Denne samling stammer ikke blot fra Italien, men også fra lande som Nordafrika og Indien. Her er selvfølgelig også en butik, hvor man kan købe de velsmagende olier og andre oliebaserede produkter fra området.

Åbningstider

Museet er åbent fra kl. 09.00 til kl. 12.30 og fra kl. 14.30 til 19.00 på hverdage og fra kl. 09.00 til kl. 12.00 om søndagen. Indgangen er gratis.

 
search map