Kun ophold
+Fly & ophold
Kun billeje
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Mest populære byer ved Adriaterhavet

Alle byer ved Adriaterhavet

Den Italienske Adriaterhavskyst strækker sig helt oppe fra nord ved Trieste og hele vejen ned ad den østlige kyst sydpå. I princippet hele vejen ned til "hælen" i Apulien. Her hos In-Italia har vi fokuseret på den nordlige ende af kyststrækningen. Området strækker sig fra Trieste i nord helt ned til syd for Rimini. Her ligger de traditionelle badebyer som perler på en snor, med store brede børnevenlige sandstrande og et livligt kystmiljø. Adriaterhavskysten er et perfekt rejsemål for dig som er på udkig efter en dejlig sol- og badeferie, hvor der også er rig mulighed for at kombinere ferien med natur, kultur og spændende besøg i chamerende byer som Treviso og det betagende Venedig.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Flyv eller kør-selv

Området egner sig fint til en kør-selv rejse, men magter I ikke at køre de ca. 17 timer i bil sydpå, så er der flyforbindelser til flere byer i området f.eks. Verona eller Bologna, hvor der ca. 1½ times kørsel fra lufthavnen til kysten.

Læs mere om Adriaterhavet

Klassiske badebyer som perfekt udgangspunkt for en afslappende ferie


Adriaterhavskysten er, foruden Venedig, ret kendt for sine brede og lange sandstrande, og flere af kystens byer lokker hvert år mange ferieglade gæster til, hvilket egentligt ikke er så mærkeligt endda, fordi området har en dejlig atmosfære, som er ideel for alle familiens medlemmer, store som små størrelser.

Leder du efter sjove familie aktiviteter som zoologisk have, vandland, tivoli, golf eller tennis (bare for at nævne en smule af det forefindes) så bør du kigge nærmere på Lignano, som ikke desto mindre er en fortryllende badeby med gode restauranter i forskellige prisklasser, super shoppemuligheder og en lang fin sandstrand. Og som sæsonen skrider frem, bliver der afholdt adskillige arrangementer.

En af kystens mest populære steder hedder Caorle (hører sammen med Caorle Lido Altanea), og det er takket være byens lille maleriske centrum. Her kan du nyde solen fra to strande, slentre langs de charmende gader og nyde god mad på en af de hyggelige restauranter for så at afslutte det hele af med lækker italiensk is eller pandekager a la Nutella. Man kan sige, at Caorle er et godt rejsemål, hvis man rejser flere generationer sammen. Stedet er værdsat af alle og har flere tilbagevendende gæster år efter år. Et oplagt valg for dig, som vil på tur med hele familien.

Nærmeste badestrand fra Venedig hedder Lidi di Jesolo, en opfriskende lille by med en anelse højere puls end sine nabo-områder. Kilometerlang sandstrand, kilometerlang gågade spækket med butikker af forskellig slags, en bred vifte af spisemuligheder for enhver smag og pengepung og tæt afstand til Outlets er bare noget, af det du kan opleve her. Hvis du ønsker lidt mere fred og ro, men stadig kort afstand til byens liv, så kan du i stedet vælge Cavallino, som ligger ca. 10 km fra Lido di Jesolo. Der går busser mellem de forskellige byer, og busserne kører frem og tilbage til Venedig, dejlig nemt for dig som ankommer med fly.

Syd for Venedig popper der små badebyer op som Lido degli Estensi og endnu en mere anelse syd finder du klassiske badebyer som Riccione, Cesenatico og Rimini - byer som summer af turister samt liv og glade dage. Det kan også ske, at en ferie til Venedig lokker, men samtidig ønsker du bademuligheder, så kan du vælge af gå efter en bolig på Lido di Venezia, hvor det er ganske nemt at tage frem og tilbage til Markuspladsen. En anden god mulighed er Chioggia, også kaldet "lille Venedig", som har en smuk og intim atmosfære væk fra masseturismen.


Et smukt land med fokus på mad & vin


Det kan være nemt at glemme at det nordlige Italien, foruden for sin fantastiske kystlinje, også har et smukt indland. Især i den nordlige del af regionen, som hedder Friuli Venezia Giulia, hvor druerne til de italienske vine pryder de grønne bakker. Såfremt du vælger en ferie nord for Venedig, har du alle chancer for at lade dine smagsløg få en ekstraordinær oplevelse. Her er der nemlig masser af charmerende gårde, der producerer ost og vin, og hvis det er den verdenskendte Prosciutto di San Daniele som lokker, så bør du tage en tur til San Daniele - paradis for dig som elsker denne fantastiske skinke. Regionen gemmer på en meget interessant historie og har flere spændende steder som Uldine, Gorizia, Palmanova og Pordenone. Tager du derimod vest fra og ind i landet har du Prosecco-området foran dine fødder og vindistriktet Valpolicella. Du kan til og med tage på dagsudflugt til Gardasøen.

Prøv ét af landets mest karakteristiske køkkener


Bestemmer du dig for at udvide din horisont og undrer dig over, hvad der findes syd for Venedig, nærmest bestemt i området omkring Rimini, kan vi fortælle, at her venter dig (foruden lange strande) et grønbølget landskab, autentisk kultur og solrige rejser. Og ved samme lejlighed bør du tage dig den tid og komme "ud på landet" for at opleve stemningen i det charmerende San Marino, hvorfra du har en forrygende udsigt over det omkringliggende landskab. Slå dig gerne ned på en af de hyggelige udendørs restauranter og nyd den gode mad og det historiske vindeslag. Lad dig overraskes af Ravenna, en yderst charmerede by med hyggelige gader og bytorv. Desuden findes her godt med restauranter og foruden for shopping har du en spændende historie, som strækker sig til 89 f kr. Andre steder som er et værd et besøg, er Bologna, en by som uden tvivl er værd at udforske for sin fantastiske kultur og smukke centrum. Italien er Italien og næsten uanset, hvor du vælger at rejse til i dette vidunderlig land, så vil der altid være vidunderlige perler som ventet på at blive opdaget.

Skjul teksten
 
 

Anbefalinger til dig

Hotel Cimabue

Firenze, Toscana

Residence Villa Casale

Ravello, Campania

Hotel Martelli

Firenze, Toscana

Populært i Veneto

Borgo Ca' dei Sospiri

Quarto d'Altino

Residence Liana

Torri del Benaco

Belvedere Village

Peschiera sul Garda

search map