Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Mest populære byer ved Adriaterhavet

Alle byer ved Adriaterhavet

Den italienske Adriaterhavskyst strækker sig fra nord ved Trieste og hele vejen ned ad østkysten. I princippet hele vejen ned til "hælen" i Apulien. Her hos In-Italia har vi valgt at fokusere på den nordlige ende af kyststrækningen. Området strækker sig fra Trieste i nord helt ned til syd for Rimini. Her ligger de traditionelle badebyer som perler på en snor med store, brede og børnevenlige sandstrande og et livligt kystmiljø. Adriaterhavskysten er et perfekt rejsemål for dig, som er på udkig efter en dejlig sol- og badeferie, hvor der samtidig er rig mulighed for at kombinere ferien med natur, kultur og spændende besøg i chamerende byer som Treviso, Ravenna og det betagende Venedig.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Flyv eller kør-selv

Området egner sig fint til en kør-selv rejse. Men magter du ikke at køre de ca. 17 timer i bil sydpå, så er der flyforbindelser til flere byer i området, f.eks. Verona eller Bologna, hvortil der ca. 1½ times kørsel til kysten, men også direkte til Venedig.

Læs mere om Adriaterhavet

Klassiske badebyer som perfekt udgangspunkt for en afslappende ferie


Adriaterhavskysten er, foruden Venedig, kendt for sine brede og lange sandstrande. Flere af kystens byer lokker hvert år mange ferieglade gæster til, hvilket egentligt ikke er så mærkeligt endda, idet området har en dejlig atmosfære, som er ideel for alle familiens medlemmer, store som små.

Leder du efter sjove familieaktiviteter som zoologisk have, vandland, tivoli, golf eller tennis (for nu bare at nævne en smule af det som forefindes) så bør du kigge nærmere på Lignano, som ikke desto mindre er en fortryllende badeby med gode restauranter i forskellige prisklasser, super shoppemuligheder og en lang fin sandstrand. Som sæsonen skrider frem, bliver her afholdt adskillige interessante arrangementer.

Et af kystens mest populære steder er byen Caorle (hører sammen med Caorle Lido Altanea), som har et lille og malerisk centrum. Her kan du nyde solen på to strande, slentre langs de charmende gader og nyde god mad på en af de hyggelige restauranter for så at afslutte det hele med en lækker italiensk is eller pandekager a la Nutella. Man kan sige, at Caorle er et godt rejsemål, hvis man rejser flere generationer sammen. Stedet er værdsat af alle, og har mange stamgæster, som vender tilbage år efter år. Et oplagt valg for dig, som vil på tur med hele familien.

Nærmeste badestrand nord for Venedig hedder Lido di Jesolo, en opfriskende lille by med en anelse højere puls end nabo-byerne. Der er en kilometerlang sandstrand, en kilometerlang gågade spækket med forskellige butikker samt en bred vifte af spisemuligheder for enhver smag og pengepung. Samtidig er der kort afstand til flere Outlets. Hvis du ønsker fred og ro, men stadig kort afstand til byens liv, så kan du i stedet vælge Cavallino, som ligger ca. 10 km fra Lido di Jesolo. Der kører busser mellem de forskellige byer, inklusiv Venedig, hvilket gør det dejlig nemt og praktisk for dig, som ankommer med fly.

Syd for Venedig finder du flere badebyer. En af dem er Lido degli Estensi og en anelse mere syd finder du klassiske badebyer som Riccione, Cesenatico og Rimini - byer med turister, som summer af liv og glade dage.
Hvis du har lyst til at besøge Venedig, men samtidig ønsker adgang til badestrande, kan du gå efter en bolig på øen Lido di Venezia, hvorfra det er ganske nemt at rejse til og fra Markuspladsen med den lokale vaporetto. Lido di Venezia er et af de mere eksklusive områder, som er præget af store villaer og grønne haver. Det er også her hvor den berømte filmfestival i Venedig finder sted. En anden god mulighed er byen Chioggia, også kaldet "lille Venedig", som har en smuk og intim atmosfære væk fra masseturismen.

Et smukt land med fokus på mad & vin


Det kan være nemt at glemme at det nordlige Italien, der foruden for sin fantastiske kystlinje, også har et smukt indland. I den nordlige del af regionen, som hedder Friuli Venezia Giulia, pryder druerne til de italienske vine de grønne bakker. Såfremt du vælger en ferie nord for Venedig, har du alle chancer for at lade dine smagsløg få en ekstraordinær oplevelse. Her er der nemlig masser af charmerende gårde, som producerer ost og vin. Hvis den verdenskendte Prosciutto di San Daniele lokker, bør du tage en tur til San Daniele, som er et sandt paradis for dig, som elsker denne fantastiske skinke. Regionen gemmer samtidig på en meget interessant historie og flere spændende byer som fx Uldine, Gorizia, Palmanova og Pordenone. Rejser du derimod mod vest og ind i landet, har du Prosecco-området for dine fødder samt vindistriktet Valpolicella, og herfra kan du til og med tage på dagsudflugt til Gardasøen.

Prøv ét af landets mest karakteristiske køkkener


Bestemmer du dig for at udvide din horisont, og undrer dig over, hvad der findes syd for Venedig, nærmere bestemt i området omkring Rimini, kan vi fortælle, at her (foruden lange strande) venter dig smukke grønne landskaber og autentiske kulturoplevelser. Ved samme lejlighed bør du tage dig tid at tage "på landet" og opleve stemningen i den charmerende lilleputstat San Marino, hvorfra du har forrygende udsigt over det omkringliggende landskab. Slå dig gerne ned på en af de hyggelige udendørs restauranter, nyd den gode mad og historiens vingesus. Lad dig overraskes af Ravenna, en yderst charmerede by med hyggelige gader og fint bytorv. Desuden findes her mange gode restauranter, og foruden shopping har du en spændende historie, som strækker sig til 89f. Kr. Byen Bologna er absolut også et besøg værd. Her kan du udforske byens fantastiske kultur, det smukke centrum, men også de gode restauranter. Italien er Italien, og næsten uanset hvor du vælger at rejse til i dette vidunderlig land, så vil der altid være vidunderlige perler, som ventet på at blive opdaget.

Skjul teksten
 
 
search map