Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Mest populære byer og områder i Veneto

Se alle byer og rejsemål i Veneto

Hvor er vi?

Veneto i det nordøstlige hjørne af Italien er en region, der har utroligt meget at byde på. Flotte og interessante byer som Verona, Padova, Vicenza og Venedig, alle med deres individuelle særpræg er bare en måde at opleve Veneto på. Regionen rummer mange spor fra Romerne og i området omkring Venedig er de byzantinske påvirkninger tydelige. Oprindeligt var Veneto den fattigste region i Norditalien, men i dag regnes området for en af de i Norditaliens økonomisk stærkeste og Veneto er en ganske vigtig inden for tekstilproduktion ( fx Benetton) og landbruget.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Naturen er også smuk. Tænk på de bløde bakker omkring Verona eller floden Adige, som løber gennem landskabet, de skønne bjerge mod nord og de brede sandstrande i kystområderne. Man må heller ikke glemme Gardasøen og den omgivende flotte natur.Denne spændende region byder på meget. Storbyromantik, smuk arkitektur, historiske vidnesbyrd, afslappende ferie ved hav eller sø og smukke naturoplevelser i bjergene og på landet.

Læs mere om Veneto

Man bør heller ikke glemme de flotte vine som Amarone, Valpolicella og Bardolino, som først og fremmest produceres i området omkring Verona. Klimaet med svale briser fra nord og lune sommervinde fra syd tilføjer druerne både sødme og syre. I Verona afholdes hvert år landets største og mest betydningsfulde vinmesse, Vinitalia, som år efter år lokker 3-4000 vinproducenter til byen for at smage og bedømme hinandens produkter. Veneto er også hjemstavn for den hvide mousserende vin Prosecco, som udgør en ganske glimrende aperitif-vin. Det venetianske køkken er ud over kødretter og polenta, præget af fisk og skaldyr fra Gardasøen og Adriaterhavet med typiske retter som Spaghetti alle Vongole (spaghetti med muslinger), Brodo di Pesce (fiskesuppe) eller Risotto alle Seppie (risotto med blæksputte).

Det autentiske Italien findes også i Veneto

De fleste byer i Veneto har et historisk centrum med mange seværdigheder og en ægte italiensk stemning, og det er bare en af de mange måder man kan nyde det autentiske Italien på. Man må heller ikke glemme den smukke natur ved Gardasøen – mange turister har ladet sig fascinere af den og for dem er det indbegrebet af det autentiske Italien.

I Venetos indland åbner der sig et varierende landskab med kendte og mindre kendte vindistrikter og små stemningsfulde byer, som alle har hvert sit karakteristiske centrum. Noget som er fælles for dem alle er, at man i hver eneste lille by eller landsby finder den centrale plads med smukke husfacader, hvor man kan blande sig med lokalbefolkningen imens man nyder en frisk is eller et glas af den gode lokale vin.

Ferie for to

En af romantikkens ”hovedstæder”  har i årevis været Venedig og det er ikke så underligt, da denne smukke by har alt og lidt til for at sikre et romantisk og huskværdigt ophold. Men Veneto er mere end bare Venedig, også Verona med sit smukke historiske centrum og i det hele taget Gardasøen med de fine småbyer indbyder til kærlighed og romantik.

Byer

Kendte og ukendte byer

Venetos prægtige byer afslører regionens tidligere historiske status som en af Middelhavets stormagter, nemlig da republikken Venedig var dominerende i hele det østlige Middelhav.

Venezia er vel nok den mest berømte af alle byerne i Veneto. Byen er ikke kun unik på grund af sine kanaler, men også fordi den besidder en historisk rigdom og en atmosfære som må siges at være fantastisk.

Skønne Verona, hjem for "Romeo og Julie", har alt hvad hjertet begærer, stemningsfyldte piazzaer, romerske monumenter, dejlige restauranter, en flot omgivende natur og ikke mindst det romerske amfiteater med de storslåede operaforestillinger.

Vicenza er næsten uberørt af turisme hvis man sammenligner med Venezia og Verona, og alligevel er byen en arkitektonisk perle som har flere flotte renæssancebygninger. Byen har et raffineret præg over sig og er dejlig at spadsere rundt i. En overset perle.

Padova hører, hvor utroligt den end lyder, også til blandt Venetos oversete byer, og det til trods for at Padova er fascinerende med sin historiske rigdom, skønne villaer og gode spisesteder i byen og uden for.

Chioggia er et lille mini-Venedig med sine små kanaler, blot uden store turistmasser. Valpolicella, den grønne dal med utallige familiedrevne vingårde. Treviso har et hyggeligt centrum gennemskåret af kanaler.

Historie

Romerske levn

Veneto bærer præg af republikken Venedigs fordums storhedstid. Men man finder også eksempler på Romerriget, fx i Verona med den imponerende arena og det mindre teater i udkanten af det historiske centrum.

Flere af byerne har et renæssancepræg i kombination med monumenter fra middelalderen. Historiens sus er allestedsnærværende i Veneto.

Republikken Venezias historie går helt tilbage til omkring år 1000. Byrepublikken var i mange år dominerende i handlen mellem Østen og Europa. Samhandlen med det Byzantinske rige var også betydelig, og da tyrkerne i sin tid erobrede vigtige dele af det tidligere så store østromerske rige lå republikken Venezia i konstant krig med tyrkerne.

Republikken var også en væsentlig magtfaktor i store dele af Balkan, Donau-området og Mellemøsten. Sideløbende kæmpede republikken mod andre italienske sømagtstater, fx Genova, Amalfi og Pisa.

Sol & Strand

Den dejlige kyststrækning

Sol og strand er noget af det første man tænker på, når regionen Veneto omtales. Her finder man både brede sandstrande og smukke søer.

Adriaterhavskysten byder på lange og brede sandstrande som i årevis har lokket børnefamilier fra Skandinavien til. Bibione og Lido di Jesolo er de mest kendte, men der findes også fine bademuligheder tæt ved Venedig ved Lido di Venezia. Hvis man vil bade i regionen Veneto er der nok af muligheder.

Veneto byder også på fine muligheder for en ferie med sol og strand ved Gardasøen, Italiens største sø. Ved Gardasøen kan man desuden tage på mange spændende udflugter til charmerende småbyer og de lokale vinproducenter. Derfor er Veneto et godt valg for dem, der gerne vil kombinere sol og strand med kultur og dejlig vin.

Badeferie ved Adriaterhavskysten

Kyststrækningen på ca. 170 kilometer strækker sig fra Porto Tolle, syd for Albarella, til Bibione. En kysttrækning karakteriseret ved brede og børnevenlige sandstrande. De fleste steder er strandene private, og når man bestiller hotel eller lejlighed i byerne, medfølger der som oftest to liggestole og en parasol per bolig. På alle strande er der dog også et stykke offentlig strand for de der ikke ønsker at tilkøbe sig liggestol og parasol. På strandene er vandet ofte lavt langt ud fra kysten, og de er derfor rigtige gode til børn som roligt kan boltre sig i bølgerne. Der findes generelt mange børneaktiviter på strandene som eksempelvis legeplads og diverse sportsaktiviteter. På kyststrækningen i Veneto finder man ikke de naturlige strande med klipper og grønne områder.

Dyp dig i den skønne Gardasø

Ud over kystbadning er der også mulighed for at bade i skønne omgivelser ved de forskellige søer som eksempelvis Italiens største sø, Gardasøen. Ved Gardasøen finder man små naturlige "strande" med grus og mindre sten. Strandene er smalle og ikke så store, men muligheder for solbadning og en svømmetur er der nok af. Man skal dog være opmærksom på at søen er kold især i den nordligste del hvor vandet kommer ned fra bjergene. I den nordligste del af søen er der meget strøm, og søen bliver hurtigere dyb end i den sydlige ende. For børnefamilier er det derfor bedst af bo i den sydlige ende, hvis man vil bade i søen. Til gengæld er der rig mulighed for diverse vandaktiviteter i den nordligeste del. Windsurfing er rigtig populært, da der her er perfekte forhold for dette.

Næsten uanset hvor man vælger at bade i regionen Veneto, er man altid tæt på interessante byoplevelser. Derfor er Veneto også et godt valg for de personer der ønsker en kombination af sol, strand, vand og by.

Naturoplevelser

Lidt for hver en smag

Veneto er et varieret landskab som mod nord er domineret af majestætiske bjerge og mod syd af et mere fladt landskab, især i kystområderne. I nærheden af byerne Verona, Vicenza, Treviso og Padova finder man bløde, grønklædte bakker og flotte vinmarker.

Bjergene er en dejlig oplevelse. Høje tinder, vandfald, smukke skovområder, og alt hvad hjertet begærer af smukke naturoplevelser. Man kan blandt andet bestige Monte Baldo bjerget, det vestligeste bjerg af de Venetianske Pre-alper. Monte Baldo er ideel for lange gåture om sommeren, i et miljø præget af betydelig geologisk og naturalistisk interesse. Bjerget er også eftertragtet af sportsentusiaster, da man her kan udføre mange former for aktiviteter i nærkontakt med naturen; mountain bike, ridning, vandring og også faldskærmsudspring.

Man anser Monte Baldo for at være Gardasøens terrasse, på grund af dens særegne position. Her finder man mange steder, hvorfra man kan nyde den smukke udsigt. Det højeste udsigtspunkt er "Valdritta" tinden i 2218 meters højde. Hvis man ikke er gearet til at spænde vandrestøvlerne på, kan man også tage en svævebane op til toppen af bjerget og undervejs nyde de smukke omgivelser, herunder Gardasøen.

Gardasøen er ikke blot Italiens største sø, men også naturmæssigt et dejligt område. Man er omgivet af bjerge, grønne områder og gode naturoplevelser uanset hvor man befinder sig ved Gardasøen.

Mad & vin

Spis godt og varieret

Køkkenet i Veneto er i kystområderne præget af frisk fisk og skaldyr tilberedt på enkel, velsmagende og elegant vis. Længere inde i regionen spiser man typisk mere kød, og brugen af smør er ofte mere udbredt end olivenolie. Man holder meget af fx kalve- og svinekød, and, polenta, risotto med smør og salvie, og visse steder af hestekød.

Veneto er desuden fyldt med dejlige og velrenommerede restauranter som man kan få stor glæde af at besøge. Ved kysten finder man flere gode fiskerestauranter af høj standard i forskellige prisklasser, og inde i landet præges menukortet af lokale kødretter eller ferskvandsfisk fra Gardasøen. De fleste byer i Venetos indland er små og charmerende, men udbuddet af restauranter er stadig stort. Verona har blandt andet et stort udbud af gode restauranter.

Fisk & Skaldyr: Det venezianske køkken er rigt på elegante fiskeretter og skaldyrsretter. Havtaske er en fisk der ofte optræder på menukortet i Veneto i alle mulige varianter. Østers og rejer ses også tit på menukortet. Det er ikke kun ved kysten at man finder fisk på menukortet også i byerne rundt om Italiens største sø, Gardasøen, er udbudet af fiskerestauranter enormt.

Kød, Vildt & Fjerkræ: Kød spiser man rigeligt af i Veneto. Kalv, gris, og lam hører til blandt favoritterne. Men der spises også rigeligt med vildt især hare og and, hvoraf sidstnævnte findes i alle mulige kreative afskygninger. Veneto kan også prale af regionens helt egne hønserace, ”Gallina Padovana”, hvis smag minder mere om fasan eller perlehøne end kylling.

Pølser & Skinke: Nogle pølsetyper, fx ”Bresaola di Cavallo” og ”Salame e sopressa di cavallo”, adskiller Veneto fra andre af Italiens regioner, idet de er fremstillet af hestekød, og ”Salame d’asino” af æselkød. Men man fremstiller mange andre lækre pølser og skinker af svin, fx ”Ossocòlo”, ”Prosciutto veneto berico-euganeo” og fra Vicenza ”Sopressa vicentina”.

Ost: Der fremstilles flere dejlige oste i Veneto af såvel fåre-, ko- og gedemælk. Af særlige gode typer kan nævnes ”Asiago stravecchio di malga” og ”Morlacco del Grappa e vacca Burlina”, begge af komælk.

Vin & Vingårde: Veneto er efterhånden kendt som en af de største vinregioner i Italien. Hvem kender ikke de store Amarone-vine eller en god Valpolicella Classico fra det smukke vindistrikt Valpolicella nord for Verona. Her breder det smukke landskab sig mellem charmerende byer der ånder for god vin, lavet med passion og kærlighed. De første beviser på vindyrkning er fra 200-300 år f.kr. I middelalderen dukkede de første rigtige vingårde op, og i renæssancen blev vinene for første gang beskrevet som tørre ("amaro"), hvilket senere gav navnet til sværvægteren Amarone. Besøg i Valpolicella området er også et udemærket valg for de der vil kombinere vinrejse med spændende udflugter til Gardasøen eller flotte byer som Verona og Venedig.

Et andet vinområde, der endnu ikke er blevet udforsket så meget af turister, er den smukke Grappadal eller "Strada di Prosecco" der løber mellem byerne Cornegliano og Valdobbiade i det nordlige Veneto. Her er højdeforskellene større end i Valpolicella, og mange vingåde ligger i disse højder med udsigt over de fantastiske vinmarker. Her fremstilles først og fremmest Grappa og ikke mindst Italiens svar på Champagne; Prosecco. Er man interesseret i Grappa, kan byen Bassano del Grappa varmt anbefales, da man i byens smukke centrum finder et interessant grappamuseum. I området finder man også mange andre interessante kulturbyer, som fx Cittadella og Cornegliano.

Skjul teksten
 
 
search map