Vandringsture i Italien

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Kun billeje
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0

Henter indhold

Vil man se mere af Italiens skønne natur, kan vi hos In-Italia anbefale, at man tager sine bedste vandresko på og begiver sig ud i Støvlelandets varierede landskab. Der findes mange vandremuligheder i Italien, og vi ville uden tvivl kunne skrive meget om emnet, men vi har valgt at præsentere de mest velkendte ruter samt nogle andre dejlige ture, som vi varmt kan anbefale.

Inden vil vi dog give lidt tips og gode råd, der er rare at have, inden man begiver sig ud på en vandretur:


1. Gå ikke alene
Når I er flere, der går sammen, er der flere til at bære vand, finde vej og hjælpe, hvis uheldet skulle være ude.

2. Medbring rigeligt med vand
Med Italiens høje temperaturer, ikke mindst om sommeren, er det vigtigt, at I ikke dehydrerer, så rigeligt med vand er tilrådeligt. Flere steder i bjergene kan I være heldige at finde det reneste kildevand til at slukke tørsten. Et lille mellemmåltid i form af frugt eller en müslibar kan være godt til at holde blodsukkeret oppe.

3. Sørg for at jeres fodtøj er egnet til lange ture
Det helt rigtige fodtøj er alfa og omega. Støvlen skal passe godt på foden fra starten, og det er meget vigtigt at hæl og tåkapper er solide og ankelstøtten optimal. Sålen skal gerne være en mellemting mellem blød og hård.

4. Medbring ekstra varmt tøj
Aftenen kan komme meget pludseligt i bjergrige egne, og selvom det har været ganske varmt i løbet af dagen, kan det hurtigt blive køligt om aftenen.

5. Medbring regntøj
Da bjergrige områder tit har omskifteligt vejr er det godt at være forberedt på lidt af hvert. Som alternativ til et komplet sæt regntøj kan I medbringe enten et regnslag eller en sammenklappelig paraply.

6. Pak kun det, I har allermest brug for og alt sammen inde i en rygsæk
Tag endelig ikke for meget med på turen. I bliver hurtig trætte af at bære på en tung rygsæk. Sørg for, at alt er inde i rygsækken, da fastspændte ting kan genere bærekomforten. Vigtige ting at pakke i rygsækken er en solhat, solcreme og gerne et kompas.

7. Giv besked om, hvor I går hen, og hvor længe I regner med at være væk
Giv gerne nogle på stedet, hvor I bor, besked, så der er nogen der bekymrer sig, hvis I ikke kommer tilbage. Bemærk at der i tyndt befolkede områder ofte ikke er mobildækning.

8. Hold mange pauser. Mange korte pauser er bedre end få lange
Pauser er vigtigt, især når I er flere sammen, så ingen bliver for trætte. Korte pauser er bedre end lange, da I nemmere får ømme ben, hvis I sidder ned for længe.

9. Følg de afmærkede stier og aftal en rute på forhånd
Vær opmærksomme på, hvor lang tid I ønsker at vandre og hvorhen, inden I begynder turen, så alle er enige om længden fra starten.

10. Hvis I farer vild gå da altid tilbage ad den samme vej. Forsøg aldrig at finde en genvej
Dette råd giver nok lidt sig selv, men da området, man færdes i, ofte er ukendt territorium, er det vigtigt, at man holder sig til stierne og ikke prøver at skyde genvej.

Foruden ovenstående råd er der nogle helt basale tanker, det er godt at gøre sig, inden man bevæger sig ud i naturen. Hvis man er et større selskab, er det vigtigt, at der fra starten tages hensyn til alle - herunder alder og fysisk formåen. Sørg fra starten for at vælge den rigtige rute og overvej om den tid, I har sat af til turen, er realistisk, så I ikke bliver ubehageligt overraskede af mørkets frembrud. Det er altid en god idé at kontakte det lokale turistkontor for at høre deres input og besøge Nordisk Korthandel i København og se, om der skulle være skrevet gode vandrebøger om området.

Vandring i Nationalparken Monti Sibillini i regionen Marche: Nationalparken Monti Sibillini ligger i den sydlige del af regionen og er kendt for dens rige vækst og dyreliv og det skønne landskab.

Vi har udvalgt tre store vandringsruter i parken efter længde: En kortere vandring, en lidt længere og den sidste – og længste – tager en helt til Monte Vettore, der er det højeste bjerg i parken med sine 2.476 meter over havets overflade.

Vandring på vulkanen EtnaSicilien: En af de ting, mange forbinder med Sicilien, er vulkanen Etna.

Dette er nu heller ikke uden grund. Etna er Europas største aktive vulkan på 3.323 meter (mod Vesuvs 1.281 meter) og er en af verdens mest aktive af sin slags. Vi vil her præsentere lidt forslag på forskellige vandreruter rundt på Etna og det skønne omkringliggende landskab.

Vandring i nationalparken Le Cinque Terre i Ligurien: Her har vi valgt at kigge på den populære vandretur Sentiero Azzurro, da den med sin strækning giver et godt billede af området og dets skønhed, samt en kort præsentation af La via dei Santuari, som er en vandretur mellem de forskellige helligdomme i de fem små byer som udgør Le Cinque Terre.

Vandring i Dolomitterne: Vi vil her præsentere udvalgte vandreture i det kendte område Dolomitterne – noget som vi håber kan inspirere de, som ønsker af afholde en aktiv ferie i dette område af Italien.

 
 

Populært i Toscana

Ghiacci Vecchi

Campiglia Marittima

search map