Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Mest populære byer ved Trasimenosøen

Alle byer ved Trasimenosøen

Sagnet fortæller at navnet Trasimeno opstod, da Prins Trasimeno rejste igennem Midtitalien, og gjorde holdt ved den smukke sø for at bade. Sønymfen Agilla så den unge, kønne prins, og besluttede at forføre ham. Prinsen blev så betaget af nymfens dejlige sang, så han falder i søvn og drukner. Søen bliver derefter opkaldt efter den kønne prins. Dette er en trist historie, men søen har stadig i dag en helt fortryllende virkning på de, der besøger den.

Kort over Trasimenosøen

Klik på kortet herunder for en oversigt over hoteller og andre ferieboliger i området omkring søen samt afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Søen og Isola Maggiore

Trasimenosøen er Italiens fjerdestørste sø. Den ligger i hjertet af Italien i en bakket natur, med store marker og med masser af kulturelle og historiske seværdigheder at gå på opdagelse i.

Området omkring søen har altid været beboet, og år 217 f.Kr. udspillede der sig i søen et stort slag mellem Hannibals styrker og de romerske styrker, tilhørende Gaio Flamino.

Franciskanerordenes grundlægger, og Italiens skytsengel Den hellige Frans af Assisi, trak sig i 1200-tallet tilbage til en af søens øer, Isola Maggiore, for at meditere. Idag kan man stadig finde den grotte hvor han sad og mediterede, samt en statue opført til minde om Frans" tid på øen. Der findes til og med en sten nede ved strandkanten, hvor det siges at Frans har sat sit håndaftryk. På toppen af Isola Maggiore er der en kirke tilegnet Ærkeenglen Mikael. Vejen derop er meget smuk, og udsigten over søen er vidunderlig.

Søens andre øer

I søen er der tre øer: Isola Maggiore (Den Store Ø), Isola Minore (Den Mindre Ø) og La Polvese. Kun Isola Maggiore er beboet, og har i dag omkring 100 indbyggere. Isola Polvese er den mest berømte af øerne (og den største, selvom man kan blive snydt til at tro noget andet grundet Isola Maggiores navn), og har en ældgammel historie tilbage til år 900. Her findes der er en kombination af gamle klostre og kirker, skove og dejlige badestrande. Øen er på ca. 70 hektar. Fra San Feliciano kan man sejle til Isola Polvese.

Læs mere om Trasimenosøen

Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos In-Italia kan vi tilbyde dig mere end 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i Umbrien regionen. 

Vil du gerne bo ved Trasimenosøen, kan du hurtigt få en oversigt over tilgængelig ferieboliger i området ved at bruge søgemaskinen ovenfor.
 
Skal du på ferie med en større gruppe, kan vi  også anbefale muligheden for at leje en villa i Umbrien. Så har I pool, have osv. helt for jer selv i ferien.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Vil du gerne opleve flere forskellige dele af Italien, kan du naturligvis også vælge at bo forskellige steder i løbet af ferien for at nå længere omkring i regionen. 

Transport

Vil du flyve til Trasimenosøe , er Perugia lufthavn mod vest den nærmeste. Herfra er der omkring en halv times kørsel til søen. Ryanair har adskillige ruter fra denne lufthavn til en bred vifte af destinationer i resten af Europa. Der er derfor ofte gode muligheder for at finde billige flybilletter til Perguia fra Danmark - eventuelt med en mellemlanding. Indenfor rækkevidde er dog også blandt andet Firenze Lufthavn med endnu flere flyforbindelser.

Der kører tog til nogle af byerne omkring søen som for eksempel Castiglione del Lago, Magione og Torricella. Dertil kommer diverse busforbindelser og naturligvis mulighed for at komme omkring i bil. Med en lejebil er det ikke blot let at komme til og fra lufthavnen, men du har også en større frihed til at udforske seværdigheder og landsbyer omkring søen i dit helt eget tempo. 

Det er en tur på omkring 1900 km, hvis du vil køre til Trasimenosøen fra Danmark. Med en overnatning undervejs er dette ikke en uoverkommelig afstand - eventuelt med en overnatning undervej. En kør-selv ferie til Italien kan være en chance for at opleve nye fascinerende sider af Europa.

 

Udflugter

For at komme ud på øerne kan man tage en turistbåd som afgår relativt ofte fra Passignano sul Trasimeno eller fra Castiglione del Lago. Den eneste ø i Trasimenosøen som man ikke kan besøge er Isola Minore, som er privatejet.

Selvom du nemt kan bruge meget af ferien bare på at nyde de smukke omgivelser og udforske søen, er der også gode muligheder for at tage på spændende udflugter i resten af regionen. Trasimenosøen ligger således ca. 50 km. fra Umbriens regionshovedstad Perugia og ca. 25 km fra Cortona i Toscana. Du kan for eksempel også let tage tog fra Passignano sul Trasimeno til Firenze. 

Kører du en tur til Val d"Orcia, kan du opleve et af klassiske eksempler på toskanske landskaber med bløde bakker med cypresser, vin- og kornmarker og smukke vandløb. 

Ønsker du at udforske områdets seværdigheder i selskab med en lokalkendt, certificeret guide, tilbyder vores samarbejdspartnere et væld af interessante udflugter i Umbrien, som du med fordel kan booke online hjemmefra. 

Skjul teksten
 
 
search map