Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Toscanas lillebror?

Man hører ofte påstanden, at Umbrien er en mindre og billigere udgave af Toscana. Det er på mange måde forkert og uretfærdigt. Du skal ikke vælge Umbrien for at spare, men fordi her er så meget andet end i Toscana. På ét væsentligt område er sammenligningen dog korrekt, for som i Toscana ligger de spændende byer tæt i Umbrien, og du vil derfor med en nogenlunde central placering have masser af muligheder for udflugter.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Det autentiske Italien findes også i Umbrien

Leder du efter stemningsfulde smalle gadestrøg uden anden trængsel end den fra de lokales gøremål, higer du efter den smule historisk forfald, der nødvendigvis må være i det autentiske Italien og sætter du pris på den hjertelige og familiære gæstfrihed frem for femstjernet moderne hotelkomfort, så finder du det i Umbrien.

Leder du efter det autentiske Italien i naturen, går du heller ikke forgæves i Umbrien. I det store smukke område Monti Sibillini forenes lavere bjerge, brusende floder, skovområder og en rig fauna. Området er også kendt for de skønne dale og søer. Floden Tiberen løber gennem smukke landskaber, der samtidig er en rejse gennem historien.

Ferie for to

Står drømmen om en romantisk ferie øverst på ønskesedlen, så er Umbrien et oplagt feriemål. Her er mulighederne for at kombinere romantik med et bredt kulturelt udbud og god mad uendelige. Kombiner romantik med regionens brede udvalg af seværdigheder og tag din elskede under armen og oplev natur, gastronomi og prægtig kultur i skøn harmoni. 

Umbriens smukke hovedstad Perugia er garanti for en dag i romantikkens navn, og romantikken lever videre i de mange små byer rundt i regionen, som den dag i dag bærer levn fra Etruskernes tid. 

Læs mere om Umbrien

Byer

Spændende byer findes der heldigvis mange af i Umbrien. Flere af disse byer er rige på arkitektoniske perler fra især middelalderen udover at tilbyde et stort antal kunstsamlinger.

Gubbio er en af Umbriens ældste byer som byder på en lang række velbevarede monumenter som vidner om byens store fortid. I Gubbio finder man fx et romersk teater, basilikaen Sant’Ubaldo, katedralen og meget mere.

Umbertide, kendt for sin moderne kunstsamlinger, er endnu en fascinerende middelalderby med borge og flotte kirker.

Città della Pieve ved Trasimenersøen menes at være grundlagt af etruskerne. Her er flere interessante monumenter fra middelalderen og andre epoker.

Perugia er Umbriens hovedstad. Byen var en af Etruskernes vigtigste og på et tidspunkt var den større end selve Rom. Her findes masser af interessante monumenter men byen er også kendt for den internationale og meget velansete jazzfestival Umbria Jazz hvor flere verdensnavne optræder hvert år. Byen har også en international chokoladefestival som er velbesøgt af chokoladeentusiaster.

Orvieto har nogle måske hørt om på grund af hvidvinen af samme navn. Også denne by er opført af Etruskerne. Domkirken er en af byen hovedattraktioner.

Todi ligger skønt i de bløde grønne bakker. Man mener at byen blev grundlagt 2700 år før Kristi fødsel. Såvel Etruskerne som Romerne har efterladt mange mindesmærker.

Montefalco er en by som også lægger navn til Umbriens ypperligste rødvin Montefalco Sagrantino. Byen er af mindre størrelse men er blandt andet kendt for at ligge med fantastisk udsigt over landskabet.

Polino ligger i over 800 meters højde. Her findes mange bygninger fra 1500 og 1600 tallet.

Spoleto har bevaret sit antikke præg med tydelige spor af Romernes indflydelse. Byen var i sin tid også under lombardisk indflydelse. Domkirken, en romersk bro, basilikaen og den romanske kirke Sant’Eufemia hører til blandt hovedattraktionerne.

Norcia er kendt for sine fremragende skinker og pølser af svin og vildsvin. Mange af byens monumenter har lidt skade af de jordskælv der indimellem rammer området. Byens domkirke er fra Renæssancen. Men et besøg i Norcia er ofte også et kulinarisk besøg hvor man har mulighed for at smage på det gode lokale umbriske køkken.

Assisi har de fleste nok hørt om i forbindelse med den hellige Frans af Assisi. En stor del af byen består af bygninger fra middelalderen og her er nok at komme efter hvis man ønsker at se flotte bygningsværker fra denne tidsalder.

Historie

Etruskerne grundlagde flere af byerne i Umbrien og de har efterladt mange spor i denne smukke region. Umbrien bærer også præg af det store romerrige ofte i form af byernes urbane planlægning, romerske teatre, broer og basilkaer.

Ellers er Umbrien et fantastisk sted for den der ønsker at ”opleve” middelalderen med egne øjne. Regionen er umådelig rig på flotte og imponerende bygningsværker fra middelalderen.

Renæssancen er en anden periode som heller ikke gik helt forbi Umbrien. Flere af byerne bærer også præg af denne epoke.

Sol & Strand

Hvis man ønsker at bade under et ophold i Umbrien ja så må man tage til takke med at hoppe i en af regionens søer fx Trasimeno Søen. Trasimenersøen, der ligger tæt på regionens smukke hovedstad Perugia, er i blandt Italiens største søer og indbyder til sejlsport og afslapning med sol og strand som ingredienser.
Skulle søens strande og varme, rene vand ikke være nok for dig, kan du besøge naboregionerne Marches og Toscanas lange, dejlige sandstrande.

Naturoplevelser

Leder man efter skønne naturoplevelser kombineret med imponerende historiske monumenter kan Umbrien byde på alt hvad hjertet begærer.

Trasimenersøen er et smukt område, hvor man også er tæt på Perugia.

Monti Sibillini er et smukt og stort område med lavere bjerge, brusende floder, skovområder og en rig fauna. Området er også kendt for de skønne dale og søer.

Tiberen løber gennem smukke landskaber der samtidig er en rejse gennem historien.

Mad & vin

Umbrien er berømt for sit gode køkken der måske ofte antager et vist rustikt præg men som ikke desto mindre byder på dejlige råvarer.

Regionen er kendt for sine fremragende trøfler og andre lækre svampe. Linser fra Castelluccio er en anden berømthed.

Fisk & Skaldyr: Når man spiser fisk i Umbria er der ofte tale om ferskvandsfisk som ørred, karpe og ål. I Italien er man sjældent langt fra havet så selvfølgelig vil man også kunne få saltvandsfisk men hvis vi skal se på de produkter som regionen selv producerer så er der altså kun tale om ferskvandsfisk.

Kød, vildt & fjerkræ: Det er på dette område at Umbriens køkken virkelig udfolder sig. Dejlige retter med vildt med fx duer, vildsvin og vagtler. Perlehøns er også værdsat.

Pølser & Skinke: Corallina di Norcia og Prosciutto di Norcia er to fremragende produkter, henholdsvis pølse og skinke, som er dejlige i fællesskab med et godt stykke brød, en god lokal olivenolie og lidt ost. Faktisk er netop byen Norcia så kendt for sit charcuterie, at "norcineria" er et almindeligt navn for diverse pølser og skinker på italiensk.
Mazzafegato er en anden pølsespecialitet som laves af svinelever.

Ost: Der fremstilles især Pecorino ost, altså fåreost, i Umbrien. Der findes flere gode lokale varianter som sjældent når ud over den lokale bygrænse.

Søde sager: Tørrede figner og chokolade er blandt nogle af de søde sager man sætter pris på i Umbrien. Perugia er kendt for den gode chokoladefremstilling.

Vin & Vingårde: Der fremstilles især to gode rødvine produceret på lokale druer i Umbrien, Montefalco Sagrantino og Torgiano. Der fremstilles også andre gode rødvine på internationale druer som fx Merlot.
Af hvidvine er Orvieto vil nok blandt de mest kendte. Men i de senere år er der flere gode Chardonnay baseret vinene fra Umbrien.
Gode vingårde i Umbrien er fx Lungarotti, Colpetrone, Perticaia, Caprai, Colli Armerini, Le Poggette, Castello della Sala.

Skjul teksten
 
 
search map