Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Du vil gerne til den centrale del af Italien? Ja, så har du sådan set sat kursen direkte mod Umbrien, som ud over hjerte-referencen, også kaldes for "Toscanas lillebror" - i hvert fald af alle andre end godt 800.000 Umbrere. Er man en kender af Toscana er man dog ikke i tvivl om hvorfor: Både landskab, byer og mennesker bringer minder om storebror mod vest, og også på antallet af turist er man lillebror, hvilket gør en rejse til Umbrien særligt interessant for dem, der gerne vil have god plads omkring sig på ferien.

I Umbrien er landskabet ubønhørligt bakket og stærkt præget af den rå bjergkæde Apenninerne, som ligger som en østlig mur ned langs regionen. Kun få veje fører over bjergkammen, men det er også de færreste der ønsker at forlade Umbrien, når man først er ankommen.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Umbriens eneste lufthavn er "San Francesco d'Assisi – Umbria International Airport" øst for hovedbyen Perugia. Her er dog kun ganske få forbindelser - og normalt ingen til Danmark, så man er nødt til at kigge udenfor regionens grænser for at finde en passende lufthavn. Her vil man typisk vælge at rejsen skal gå via en af de to lufthavne ved Rom, eller måske til Firenze, alt efter hvilken del af Umbrien du ønsker at besøge. Finder du gode forbindelser fra din lufthavn til Pisa, så er det også et fint alternativ.

Sådan finder du priser på din rejse

Du kan rejse fra alle større lufthavne i Danmark (Billund, Aalborg, København), samt fra Hamborg i Tyskland, og i søgemaskinen her på siden finder du priser på direkte flyruter og med en enkelt mellemlanding - altid til de billigste priser. De fleste der rejser til Umbrien vælger som nævnt at flyve til Rom, men du kan også flyve til Firenze. Hos In-Italia Rejser vælger du nemlig selv lufthavne, flyselskab, afrejsedato og rejselængde.

De fleste vil opleve, at den vestlige del af Umbrien er den mest interessante, og med flest oplevelser. Her er vi næsten i "Toscana-land", og der findes en række fantastiske destinationer rundt om Trasimeno-søen, samt i bjergene syd herfor. Fra denne del af Umbrien er der ca. 150km til lufthavnen i Firenze, og godt 200km til lufthavnene i Rom og Pisa. Det er derfor oplagt at leje en bil, så du selv kan bevæge dig i dit eget tempo, og tage alle oplevelserne ind undervejs.

Mere information til din rejse til Umbrien

Umbrien, omgivet af regionerne Toscana mod vest, Marche mod øst og Lazio mod syd, er én af Italiens mindste regioner - og også én af de mest oversete, når det gælder rejsemål i Italien. Regionen har omkring 900.000 indbyggere, hvoraf de 169.000 bor i regions-hovedstaden Perugia.

Umbrien er kendt for dens rige og alsidige historie, der synes forstærket af regionens excentriske placering midt inde i landet uden adgang til havet. Det var her, at etruskerne grundlagde flere af deres vigtigste byer, herunder Perugia, der var én af etruskernes hovedbyer. Foruden den unikke etruskiske arv bærer Umbrien også mange interessante vidnesbyrd om romerriget i form af romerske teatre, broer og basilikaer, samt enestående spor fra middelalderen og renæssancen.

Dens bundsolide, rustikke og traditionelle køkken er også en rejse i sig selv værd. Med et væld af fremragende råvarer, herunder ikke mindst trøfler, svampe og forskellige slags vildt-kød, er regionen så at sige fra naturens hånd veludrustet i gastronomisk henseende; og hvad naturen ikke sørger for, ordner de dygtige umbriske kokke og madfabrikanter med rigt forarbejdede pølser, linser, skinker og fåreoste, der får en rejse til Umbrien til at blive en udfordring for enhver rejsende livvidde. Hvis det sidste bliver et stort problem, bør du i øvrigt holde dig helt væk fra skinke-og pølsebyen Norcia.

Umbriens afvekslende og smukke natur og dens mange historiske kulturbyer sætter prikket over i´et. I byer som Gubbio, Umbertide, Todi, Orvieto, Spoleto og Città della Pieve kan du gå på opdagelse i flere århundreders historie, spændende fra etruskernes Umbrien til renæssancens. I regionens religiøse centrum, Assisi, kan du opleve byen, hvor den berømte franciskanerorden blev grundlagt af bysbarnet den hellige Frans af Assisi, som forsøgte at revolutionere den katolske kirkes hang til rigdom ved at hengive sig en skånelsesløs askese. Og i regionshovedstaden Perugia kan du opleve byens mange historiske monumenter, fremragende spisesteder og smukke botaniske haver - og hvis du er heldig også byens verdensberømte jazzfestival Umbria Jazz og den årlige internationale chokoladefestival.

Få mere information om en ferie i Umbrien her

 
search map