Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Levende kulturby

Perugia er hovedbyen i regionen Umbria med rødder der går 2200 år tilbage. Byen har i, ja, over tusinde år været et kulturelt centrum for ikke bare Italien men for Europa. Her findes også flere universiteter og et af dem er udelukkende for udenlandske studerende. Alle studieretninger er repræsenteret fra kunst og arkitektur, videnskab og botanik, musik og medie/journalistik til gastronomi og alt sammen kan efterleves, prøves og beundres i selvsamme by også af dig.

Plads til begejstring

Byen har opnået en velfungerende trafikbegrænsning af det historiske centrum ved at skabe store parkerings muligheder længere ude og bygge en minimetro, en svævebane der bringer dig til og fra centrum. Udover de smukke historiske senarier du kan vandre igennem, så finder du her i Perugia ikke mindre en 8 parker hvoraf en er botanisk have med 2300 plantearter og 4000 buske og træarter. En anden er en middelalderhave hvor planter og metoder er som fra den tid.

Musik, Håndværk og Festivaler

Her finder du også hyggelige gader med mange butikker og markedspladser men mest interessant er måske at besøge de mange levende værksteder der spænder over ikke mindre en 13 håndværkstyper. Liv i byen kommer du heller ikke til mangle da Perugia har rigtig mange festivaler året rundt. I juli måned har du f.ek. en Jazz Festival som spreder musik i gader og lokaler. I oktober finder Eurochocolate Festivalen sted her, en af Europas førende chokolade festivaler. Perugia er storproducent af chokolade hvoraf Perugina står som det største eksporterende firma, måske har du hørt om Baci. International Journalism Festival finder sted i April og om efteråret kan du gå på gastronomisk opdagelse i produkter fra skoven som kastanjer, trøffler, svampe, og honning for at nævne nogle.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Fra Etruskerne til nutiden

Byen, der hæver sig op over et billedrigt umbrisk landskab, er et centrum fuld af kunst og arkitektur, der er smukt og harmonisk vævet sammen af flere tusinde års historie. F.eks. er der i hjertet af byen Piazza IV Novembre med den karakteristiske Fontana Maggiore fra det 13. årh., Duomo som er blevet til over nihundrede år. Følger man byens brede gågade Corso Vannucci ned til Piazza Italia finder man en ubeskrivelig udsigt over det fantastisk smukke landskab. Rundt omkring det historiske centrum finder man fortsat bygningslevn fra den etruskiske bymur og dennes imponerende byporte. Byen byder på alt fra Etruskerne til nutidens Italien, et spænd på over 3000 år.

Læs mere om Perugia

Skjul teksten
 
 
search map