Umbrien Mit yndlingssted i Italien: Trasimenosøen

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Kun billeje
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Af Katarina Sohrabi, In-Italia

Et af mine absolut favoritsteder i Italien er nok Trasimenosøen i Umbrien.

Den første gang jeg var der, var i maj for nogle år siden. Jeg havde knapt nok hørt tale om søen, selvom jeg på det tidspunkt boede i Firenze ikke langt derfra. Men en dag tog jeg sammen med 2 veninder derhen og blev meget fascineret af søen, dels på grund af stedets gamle historie, blandt andet slaget i 217 f.Kr., hvor Hanibal ved Trasimenersøen slog romerne, og dels på grund af det smukke vejr vi havde den dag. Himlen havde en klar blå farve med små hvide lammeskyer, og der var ikke særlig mange mennesker ved søen, så det føltes næsten som om vi havde stedet for os selv.

Vi besluttede os i løbet af dagen, for at sejle over til en af de tre små øer – Isola Maggiore. Øen er stadig beboet af hele 35 indbyggere. Her kan man med udgangspunkt i øens lille by, gå hele vejen rundt om øen og opleve dens varierede landskab.

Orker man det, det er en ret stejl vej, kan man tage en tur op til det bjerg, som øen primært består af. Her ligger kirken San Michele Archangelo og heroppe fra har man en fantastisk udsigt over øen og fastlandet, så en pause på en af bænkene udenfor kirken kan jeg varmt anbefale.

I den lille by finder man mange pæne, ældre huse, i hvilke der ligger nogle restauranter og cafeer, så man kan nå at få stillet sulten inden man tager tilbage til fastlandet.

Man kan godt bade i Trasimenosøen og da Umbrien er en region uden nogen kyststrækning, er søen et dejligt sted at lade sig afkøle i de varme måneder, hvis man ikke ønsker at ligge ved en pool hele dagen.

Læs mere om Trasimenosøen

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien
 
 

Populært i Umbrien

Podere le Olle

Montegabbione

L'Oasi

Assisi

search map