Vejret i Toscana

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Kun billeje
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0

Henter indhold

Hvordan er vejret, når du skal på din rejse til Toscana? Hvilket klima gør sig gældende i den smukke italienske region, som tiltrækker tusindvis af danskere hele året rundt? Få et par af svarene her, hvor jeg har samlet nogle nyttige informationer til din ferie i Toscana om klimaet og vejret.

Stor variation i klima

Toscana er - med sine 22,990 kvadratkilometer - en af de større italienske regioner og besidder en stor variation af landskabstyper, der både inkluderer kystlandskaber, slette-landskaber, højland-landskaber og bjerglandskaber. De mange slags landskaber sætter også sit aftryk på klimaet, som i sagens natur er afhængigt af, hvor tæt man er på henholdsvis kyst, slette, højland og bjerge.

Mediterrant, sub-mediterrant og højlandsklima

Hvis du befinder dig ved én af byerne langs den smukke toscanske kyst, er der hovedsageligt et mediterransk klima med tørre og varme somre og milde vintre, mens der i den indre del af landet både findes sub-mediterransk klima og højlands-klima. I den sidstnævnte del af regionen er vintrene køligere, mens somrene til gengæld kan være varmere.

Hvis du planlægger at rejse i hele regionen, gælder det således om at tage tøj med til disse forskellige typer klima.

Sne og skisport

Hvis du f.eks. befinder dig i områderne omkring Prato og Pistoia i den nordlige del af regionen, kan det endda hænde, at der kommer sne om vinteren. Dog er det eneste sted i regionen, hvor der er hyppige snefald i vinterhalvåret i den berømte bjergkæde Appenninerne. Her har du sågar mulighed for at dyrke skisport hele året rundt.

11 timers sol om dagen i sommerperioden

Hvis du vil flygte fra den danske vinter med dens notoriske mørke, regn og kulde, så kan Toscana tilbyde gennemsnitligt 4 timers sol om dagen ude ved kysten, mens du herhjemme kun kan finde omkring 1 eller 2 timer i gennemsnit på en vinterdag. På årsbasis har Toscana gennemsnitligt omkring 6-6.5 solskinstimer pr. dag, hvilket svarer til det gennemsnitlige antal soltimer på en dansk aprildag.

Mest solrigt er det naturligvis i sommermånederne, hvor der gennemsnitligt er 11 timers sol pr. dag. Til sammenligning er der kun 8 solskinstimer i gennemsnit i de mest solrige måneder af det danske kalenderår. Og her er solen naturligvis ikke nær så stærk som i det toscanske.

Juli og august er de varmeste

De mange soltimer om sommeren afspejler sig naturligvis også i temperaturerne, hvor de varmeste måneder er juli og august med en højeste middeltemperatur på 30 grader og en laveste middeltemperatur på henholdsvis 17-18. Til sammenligning er der i Danmark en generel middeltemperatur på 21 grader i disse to måneder af året.

I vinterhalvåret er den koldeste måned i Toscana januar med en laveste middeltemperatur på 3 grader og en højeste middeltemperatur på 11 grader.

Men husk, at disse temperaturer varierer alt efter, hvor i regionen du befinder sig, dvs. hvor tæt du befinder dig på henholdsvis kyst og bjerge.

Mere information om klima og vejr i Toscana

Jeg håber at ovenstående informationer om vejret i Toscana, som er skrevet som en vejledning, er nyttige. Vil du vide mere om klima og vejr i Toscana kan jeg bla. anbefale at du søger efter "weather Tuscany" i Google, eller endnu bedre indtaste navnet p嬆området eller byen hvor du skal holde ferie i Toscana. Du er naturligvis også altid velkommen til at kontakte os hos In-italia, hvis du vil have vores personlige tips og råd om vejret, i den perioden du skal holde ferie i Toscana.

 
 

Populært i Toscana

search map