Toscana Vand-palio i Livorno

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Kun billeje
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

En palio er en kappestrid mellem en bys forskellige kvarterer eller bydele, der som regel bygger på traditioner helt tilbage fra middelalderen. En palio er ofte et hestevæddeløb, men den kan også tage andre former. I Livorno er hestene erstattet af store robåde.

Palio på havet

Palio Marinaro – det betyder en palio på havet – er en festdag, hvis oprindelse måske går tilbage til en begivenhed i 1766, hvor byen i anledning af storhertugen af Toscanas besøg afholdt et rovæddeløb.

Dagens program

Palioen afholdes den første søndag i juli, en dag der står helt i regattaens tegn. Tilskuerne samles allerede fra formiddag på Terrazza Mascagni, promenaden ved havnefronten, hvor de kan følge nogle af de mindre betydende løb, som for eksempel løbet for unge under 18. Roerne skal tilbagelægge 2200 meter, men med tre vendinger undervejs, så tilskuerne kan følge løbenes udvikling hele vejen. Efter siestaen er der flere løb, og ved 18-tiden er man nået til de to store og prestigefyldte løb. Det næstvigtigste, 4 remi (4 årer), starter ved 18-tiden, og den store finale kaldet 10 remi (ti årer) en time efter (så kan man nå at hylde sejrherrerne inden man ved ni-tiden skal finde et sted at spise til aften).

Bydelskvarterernes kamp

Palioen er en kamp mellem byens 16 rioni, bydelskvartererne. Hver rioni står for en båd enten i den lille eller den store finale. Den lille finale foregår i både med fire årer, de såkaldte gozzette, mens det afgørende løb er i både med ti årer, som kaldes gozzi. Om en bydel er med i det lille eller store løb afhænger af resultatet året før. Vinderen af løbet med fire årer ”rykker op” til næste år og kan nu deltage i løbet med 10 årer, hvorfra sidste års taber tilsvarende er rykket ned. Det er forbundet med meget stor prestige, om man som bydel er med i det ene eller andet løb, og selvfølgelig allermest om man kan vinde finalen. Og der er fri håneret kvartererne imellem.

Andre regattaer

Palioen er den mest prestigefyldte af Livornos mange regattaer. Der er med tiden kommet flere løb til med navne som Trofeo Gaetano og Coppa Barontini. De fleste foregår i juni, men der er også et enkelt i april og et i maj.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien
 
 

Anbefalinger til dig

Azienda Agrituristica Bergi

Castelbuono, Sicilien

Agriturismo San Noto

Ficarra, Sicilien

Hotel Leopold

Moneglia, Ligurien

Populært i Toscana

Borgo Magliano

Magliano in Toscana

Fattoria La Loggia

San Casciano in Val di Pesa

Antica Taverna Casagrande

Figline Valdarno

search map