Torrita di Siena, Toscana Palio dei Somari

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Kun billeje
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Folkefest til ære for...

Egentlig er det ikke ment som et ironisk modstykke, men som en værdig folkefest til ære for tømrernes helgen San Giuseppe. Tømrerne, fordi der i byen har været en stolt tradition for træbearbejdning. Man har afholdt festivalen siden 1966 og har bygget den op omkring mange af traditionerne fra hestevæddeløbet i Siena, og derfor er det byens 8 bykvarterer, der konkurrerer indbyrdes om banneret il palio.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Begivenhedernes gang

Begivenheden løber fra søndag til søndag engang medio marts, og afslutningen finder sted den sidste weekend med flere festlige indslag. Om søndagen afsluttes det hele med et passende optog, der går gennem byen til væddeløbspladsen, mens spændingen stiger hen mod det store afgørende løb, der foregår på æselryg. Det kan anbefales at deltage weekenden igennem, hvor der almindeligvis vil være mulighed for at smage traditionelle retter, overvære gadegøjl og middelalderlige forestillinger.
Sejren fejres i det vindende kvarter med en festmiddag og festligheder til langt ud på aftenen. Og alle er inviterede.

Æselvæddeløb generelt

Sandheden omkring æselvæddeløbene er, at de er vældig populære i hele Italien og derfor ikke er ment som en ironisk pendant til hestevæddeløbene, men mere som en kulturel og historisk betinget tradition, der også ses i byer som: Alba i Piemonte (i forbindelse med efterårets trøffelfestival) og Asciano i Toscana, for blot at nævne nogle få.

For yderligere information om æselvæddeløbet i Torrita di Siena: http://www.paliodeisomari.it/

 

Anbefalinger til dig

Fattoria di Castiglionchio

Rosano sull'Arno, Toscana

Populært i Toscana

search map