Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Terricciola ligger i et smukt og bakket landskab 180 m.o.h., langs floden Era og halvvejs mellem Pisa og Volterra. Her er tale om en gammel landsby, som har rødder helt tilbage til etruskerne. Byen hører under Pisas provins og har små 4.000 indbyggere.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Gode vine

Byen er mest kendt i regionen for de gode vine, der produceres her, men da der er tale om hverdagsvin, kommer de sjældent uden for Toscanas grænser. En af producenterne i Terricciolas omegn er vingården Badia di Morrona, som er et gammelt og historisk vigtigt munkekloster. Klosteret blev opført omkring 1100-tallet og var siden ejet af kirken helt frem til 1870, hvorefter det overgik til at være vingård.

Vinfest

Vin er meget vigtig for Terricciola, hvert år i anden og tredje weekend i september afholdes da også den traditionelle Festa dell'Uva e del Vino - festen for druen og vinen. Denne vinfest har fundet sted i byen siden 1960’erne og den er den ældste i hele Pisa-provinsen. Her kan man smage de lokale vine, som laves på de typiske druesorter i området: Sangiovese, Trebbiano, Malvasia, Ciliegiolo og Merlot.

Læs mere om Terricciola

Få spisesteder

I selve byen finder man kun ganske få spisesteder, men der ligger flere rundt omkring i nærområdet og i nabobyerne Casciana Terme, Chianni og Peccioli. Casciana Terme er lidt større end de andre og er kendt for sine kurbadeanstalter, hvor man kan bade i 35 – 37 grader varmt vand og få velværebehandlinger, mod betaling.

Skjul teksten
 
 
search map