Siena, Toscana Flere oplysninger om Siena

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Ufattelig smuk

Siena er enestående, harmonisk og... ufatteligt smuk. I dag en middelstor provinsby med 60.000 indbyggere, men engang en af den vestlige verdens stormagter, som i lang tid kunne strides med Firenze om herredømmet over Toscana. Siena tabte denne kamp, og derfor har udviklingen næsten stået stille i byen. Byen ser således stort set ud, som den gjorde i 1300-tallet, og dens indbyggere holder stædigt fast i deres identitet, ikke som italienere, ej heller som toscanere, men som sienesere. Ved sportskampe mod Firenze kan man endnu høre råbet ”Husk Montaperti!”, der minder florentinerne om det forsmædelige nederlag, de led til Siena i 1260.

Bydele som selvstændige stater

Det er umuligt at fange Sienas magiske væsen i prosa, men vil man selv forsøge at forstå den, så er ingen tid bedre end sommermånederne. Siena er opdelt i 17 bydele kaldet contrade. Disse bydele fungerer som selvstændige stater, hver med sit flag, sin regering og sine fester. Alle har et dyr som symbol og hver bydel har sine fjender og sine venner blandt de andre: Larven kan ikke udstå Giraffen, Ulvinden foragter Hulepindsvinet osv.

Det handler om ære

En udefra kommende begriber ikke, hvor dybt dette bunder, før han oplever hele byen på den anden ende i dagene omkring Il Palio (2. juli og 16. august). Her dyster bydelene om at vinde et besynderlig hestevæddeløb på byens storslåede muslingeskalsformede torv, Piazza del Campo, hvor ryttere uden saddel forsøger at komme først i mål efter fire omgange rundt om pladsen. Denne fest koster de deltagende bydele små formuer, og det eneste, de kan vinde, er et banner. Det handler om æren, og sieneserne gennemlever denne fest, som var det et spørgsmål om liv og død.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Brug mere end en dag her

Siena er ikke en by, man skal se på en halv eller en hel dag, som så mange forsøger. Gør man det, vil man nok opleve en lille del af dens attraktioner, men man vil ikke leve sig ind i byens helt enestående fortryllelse. Men man skal passe på, at Siena ikke går en i blodet. Mange er blevet afhængige af byens charme, og for dem er der intet bedre rusmiddel. For dem er der ingen vej tilbage, når der går for lang tid mellem gensynene, får de abstinenser...

Søg byens sjæl

Det er således først og fremmest byens sjæl, dette uendelig harmoniske og betagende, som man skal søge i Siena. Men der er ingen grund til at snyde sig selv for de mange historiske bygninger, kunstværker eller gastronomiske oplevelser, byen kan byde på.

 
search map