Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Siena ligger i hjertet af Toscana blandt bløde bakker, vinmarker, oliventræer, grønne skove og maleriske landsbyer. Men hvis rammen omkring byen er betagende, er selve Sienas kombination af imødekommenhed, konservatisme og stolthed en af Italiens mest besynderlige og fascinerende oplevelser.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Velkommen til Middelalderen

Du kan ikke sige Siena uden at sige Middelalderen. Byens storhedstid var i 1200- og 1300-tallet, og inden for de gamle bymure har forbavsende lidt ændret sig siden. Om det skyldes nostalgi, konservatisme eller forkærlighed for arkitektonisk harmoni, skal vi ikke kunne sige, men op gennem århundrederne er man i Siena blevet ved med at bygge i gotisk stil, som i dag derfor præger bybilledet med pragtbygninger som domkirken, rådhuset Palazzo Pubblico og Palazzo Marescotti, for ikke at nævne de utallige mere eller mindre ydmyge bygninger.

Il Palio - hesteløbet er blot isbjergets top

Men det for alvor særegne ved Siena er det indre liv, som for de besøgende giver sig et meget synligt udtryk to gange om året, når rådhuspladsen Piazza del Campo er scene for hesteløbet Il Palio. Det er virkelig spektakulært, når de farvestrålende jockeyer galopperer pladsen rundt tre gange uden saddel, med alle byens indbyggere som åndeløst spændt publikum, men at reducere Il Palio til et hesteløb er det samme som at reducere kristendommen til søndagsandagten, demokratiet til folketingsvalg eller julen til dansen om træet. I Siena siger man, at Il Palio løbes hele året. At forstå dets betydning for Sienas befolkning kræver tid, men det er ikke for meget at sige, at Il Palio og bydelen gennemsyrer enhver indbyggers liv fra vugge til grav.

Læs mere om Siena

Udflugter til lang tid

Som om Siena ikke var nok i sig selv, ligger byen i et sandt øhav af maleriske og autentiske byer, der hver i sig selv er en rejse værd: Montepulciano og Pienza hvor Renaissancens arkitektur og kunstværker kappes med vin og ost om at være de bedste argumenter for et besøg; Rapolano Terme med de romerske bade; San Gimignano med de mange tårne, der får byen til at ligne en pindsvin på afstand; Monteriggioni, imponerende og fascinerende på toppen af en bakke omkranset af oliventræer og dens bygninger, som er uberørte af århundredernes gang; Colle Val d'Elsa, Bagno Vignoni, San Quirico d'Orcia osv. Siena rummer både i sig selv og som base for resten af området materiale nok til utallige ophold.

Skjul teksten
 
 
search map