Agriturismo i Rufina i Toscana

Podere il Poggiolo

Kælegrisen Dante
Tilføj som favorit
 
Henter indhold

Der findes få steder som Podere il Poggiolo i Toscana, og de bliver stedse færre. Hvordan skal det forstås? Podere il Poggiolo er først og fremmest Serena og Alessandros hjem, hvor de bor og arbejder sammen med deres søn, hvor de dyrker jorden, passer dyrene. Og når de modtager gæster i deres fire små lejligheder og to værelser, så ønsker de netop, at de skal opfatte sig selv som gæster, ikke som kunder. Hils æslet, shetlandsponyen, de to små hunde, katten og ikke mindst det vietnamesiske hængebugsvin fra os. Her er også heste med mulighed for rideture i området.

Hjertevarm modtagelse

Podere il Poggiolo er ikke et sted for store familier eller talstærke grupper, men for par med et barn eller to, der ønsker en hjertevarm modtagelse, tæt kontakt med naturen og autentisk toscansk madlavning, alt sammen til priser, der er lige så ydmyge som ejerne selv. Det omfattende aftensmåltid koster 28 euro pro persona, og vinen koster ikke mange euro literen. Det er prisen i restauranten, men skal du have den med ud af huset i egne flasker eller dunke, så koster den under 2,00 euro literen! Kan vi sige andet end "skål"? Dette er den ægte agriturismo! Det er ikke underligt, at denne gård kan melde om stort set udsolgt året rundt, for den er stærkt vanedannende.

Læs mere om Podere il Poggiolo

Prøv ægte toscansk madlavning

På Podere il Poggiolo laver de olivenolie og vin (poolen ligger således midt i vinmarken), dyrker økologiske grøntsager, hele deres produktion er faktisk økologisk, og så har de i betryggende stor afstand fra lejlighederne en charmerende besætning af grise af den traditionelle race cinta senese, der senere bliver til pølser, skinke osv. Alle de fire lejligheder og to værelser har egen terrasse med bord og stole, men vi gætter på, at de fleste meget ofte vil spise i "restauranten" (gåseøjnene skyldes, at her hverken er faste lukkedage eller menukort: Alt afhænger af øjeblikkets råvarer og af gæsternes interesse for at spise på gården), hvor både kvaliteten og mængden slet ikke passer til prisen (og det skal forstås positivt), men der er også mulighed for "take away" forstået således, at man kan købe maden fra køkkenet og spise den i sin egen lejlighed.
NB. Hvis du ønsker at spise her på ankomstdagen, skal det meddeles mindst to dage i forvejen.

Ingen trafikstøj

De sidste 650 meter af vejen til gården er en smal grusvej, så der er slet ingen støj fra trafik er på stedet. Alt hvad du kan forvente af larm her, kommer fra skovens fugle, æslet og grisen.

Læs om lejlighederne på Podere il Poggiolo

Skjul teksten
 

Søg priser og
bestil ophold

Søg priser og
bestil rejse

Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
 

Gæstebedømmelser af Podere il Poggiolo

Læs personlige anmeldelser af Podere il Poggiolo som ligger i Chianti vindistrikt. Bedømmelserne af agriturismoen er skrevet af gæster der har rejst med In-Italia. Samtlige anmeldelser er naturligvis ucensureret så du får en ærlig beskrivelse og bedømmelse af Podere il Poggiolo. Foruden vurdering af selve agriturismoen kan du også læse gode tips fra vores gæster om emner som udflugter, restauranter, seværdigheder, strande, lokal transport og meget mere.

Se alle 14 anmeldelser fra Podere il Poggiolo

Dejligt sted

Skønt sted, sødt værtspar, smukke omgivelser og lækker mad. Vi var 2 voksne og 3 børn. Der er vist 7 lejligheder, så det er ret intimt. Hyggelig lejlighed med air-con og myggenet for vinduerne (husk myggespray). Børnene elskede det: Specielt den gode morgenmad, dyrene (der er et par grise, heste, pony, æsel og høns) og poolen. Poolen er ikke indhegnet - og der er ikke børnebassin eller en lav ende (dog en god trappe ned i poolen), men det fungerede fint for os. Vær opmærksom på at aftensmaden først serveres 20.30, men der er mulighed for at købe take away kl. 19.30, så man kan spise værtsmorens lækre mad hos sig selv i stedet for i den lille restaurant. Der serveres ikke frokost, men man kan købe ind i Rufina.

Læs mere

Gourmet middage og fantastiske vært par

Du kan søge efter bedre middage. Engageret og meget gode værter. Dem, der vil have en sikker ferie, har fundet den rigtige. Meget familie atmosfære. En ulempe er for mig, at det føles lidt fjernt.

Læs mere

Trygt, familiært og smukt

Vi havde som bedsteforældre fået lov at tilbring et uge sammen med vore tre børnebørn (7, 4 og 1) og deres forældre. Det var en skøn oplevelse. Selv det mindste barn kunne færdes trygt på det store område blandt vinranker og oliventræer (poolen skal dog holdes under opsyn). Alessandro og Serena er mestre i at skabe en hyggelig og familiær stemning omkring deres gæster, og maden er - som alle anmeldelser siger - fremragende. Et plus i hvert fald for vores børnefamilie var, at stedet er meget populært blandt danskere, så der er godt med dansktalende legekammerater. Podere ligger på en bakketop med smuk udsigt, hvor der altid er en brise - dejligt når temperaturen når 35+.

Læs mere

Fantastisk - smukt - gæstfrit - mad i verdensklasse!

Min familie og jeg er netop vendt hjem efter en helt fantastisk uge hos Serena og Alessandro. Sikke et sted de har fået skabt! Man mærker straks den enorme gæstfrihed som, krydret med de smukke omgivelser, den lækre pool og den helt formidable mad, gør stedet til noget ganske særligt og bestemt et sted, man har lyst til at vende tilbage til. Og maden...! Sjældent har vi oplevet noget lignende - og vi har oplevet lidt af hvert. Næsten hver aften komponerer Serena de lækreste og mest udsøgte retter, som Alessandro serverer med humor og historier. Det har simpelthen været smagsoplevelser ud over det sædvanlige. Selv vores børn, som normalt foretrækker pizza og pasta, måtte gå til bekendelse og indrømme, at det her var bare lækkert. Lejligheden var meget spartansk indrettet og ret mørk, men de ydre omgivelser vejede op for dette. Vi kan varmt anbefale at deltage i den ugentlige "pizza night" - og glem ikke at få Alessandro til at fortælle historien om Dantes liv og opvækst :-)
EN ADVARSEL til dem, der skal leje bil i Firenze lufthavn: Vi havde forudbestilt og betalt for en bil gennem Goldcar (inkl. alle forsikringer), men ved udlejningsstedet blev vi nægtet at få bilen udleveret, da vi "kun" havde et alm. Visakort og et Mastercard med max. grænse på 10.000 kr. Det var ikke nok, og kun ved (nærmest) at gå på vores grædende knæ, gik de modstridigt med til at hæve depositummet på vores visakort. Så en anbefaling er at sørge for at have et guld MasterCard med sig, hvis man skal leje bil!

Læs mere

En forrygende ferie

Sent ankommet til PiP (kl 22.30) blev vi modtaget af Serena og Alessandro, med et simpelt spørgsmål: "Har I spist" Lidt nedbøjede matte vi indrømme at det havde vi ikke.
"Would you like spaghetti with championes or something else" var Serenas spørgsmål. Og så bar Alessandro vores baggage op I vores lejlighed.
Deres velkomst til os var fantastisk og vi nød vores sene aftensmad med et glas rødvin.
Næste dag star vi op til en fantastisk udsigt (havde vi jo ikke set fordi det var buller mørkt da vi kom). Grønne bakker og dale. Total stilhed.
Min søn (12 år) var så optaget af dyrene at vi knap kom ud at se andre ting end PiP. En enkelt smuttur til Fiesole blev det dog til.
Gæstfrihed ud over alle grænser samt fantastisk mad er mest betegnende for vores oplevelse.

Bundgaard

Læs mere

Ligger lidt afsides

Man bør nok være forberedt på, at Podere il Poggiolo ligger afsides. Det havde vi ikke selv været nok opmærksomme på. For det første er Rufina lidt ude på landevejene (men det vidste vi), men i tillæg til det, så er det nogle noget kringlede veje, som fører en op over bjergsiden, og de sidste 600 meter, kører man altså helt langs bjergsiden, så man skal være helt okay med bjergkørsel. Så hvis du har højdeskræk, så er dette sted nok ikke noget for dig. PS. Der er cirka 20 minutter i bil fra gåden til nærmeste handlemulighed.
Selve gården er helt fin, hvis du er indstillet på, at være her en stor del af tiden på gården, så er det et fint sted til dig. Selv havde vi tænkt mere på at komme ud på dagsudflugter og selv gå i køkkenet, men vi kom ikke meget ud at køre pga. vejen, og køkkenet var lidt en joke, fordi når du steger noget, så det ikke til at komme af med lugten. Men! Når det er sagt, så er maden på gården helt fantastisk. Vi deltog i Pizza-aften som var så godt, og vi spiste her også en anden aften. Rigtig god mad.
Vi boede i lejligheden Olivo, som havde to soveværelser, hvor der var dobbeltseng på det ene værelse og en enkeltseng på det andet. Airconditionen fungerede godt på begge værelser. Haven er stor, men der er høj hæk hele vejen rundt om. Med tanke om, hvordan gården ligger, så var det lidt skuffende, at vi ikke havde udsigt fra haven pga. hækken, men der er derimod to solsenge i haven samt et overdækket udeområde med siddeplads og grill.

Læs mere
 
search map