Pisa, Toscana Pisa på én dag

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Transport

Der er sikkert lige så mange der foretrækker at rejse uden bil, som der er rejsende, der ikke tager af sted uden egne hjul. Nogle foretrækker en kombination, hvor man undgår de mere trafikerede byer i egen bil, både for at spare tid og frustrationer, men også for at spare bilen for unødvendige skrammer fra tæt trafik. Pisa er en af de byer man kan komme til både med tog, bus og bil.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Tog

Togstationen i Pisa ligger rimeligt centralt, hvorfor det er nemt at komme rundt til byens seværdigheder; fra togstationen til det Skæve Tårn (som ligger på den anden side af centrum) er der små 2 km. Pisa er direkte forbundet med tog mellem bl.a. Firenze, Lucca, Viareggio, Livorno og Pisas Internationale lufthavnen. Det er således også nemt for flypassagererne at komme ind til byen (5 minutters køretur).

Rutebil

Bor man ikke strategisk i forhold til en togstation, men foretrækker man at lade bilen stå, er der den mulighed, at man kan fange en rutebil til Pisa. Disse stopper ligeledes ved togstationen (ca. 100 m derfra). Selskabet der forbinder Pisa med busser hedder Cpt (Compagnia Pisana Trasporti). Via dette link kan man se en oversigt over de forskellige ruter og finde frem til den, der passer bedst til jer (det er kun de første 10 busser i oversigten, der kører til Pisa). Hver ruteoversigt er et aktivt link til køreplanen for den enkelte linje: CPT-Pisa. Pisa er desuden forbundet via rutebil med Siena gennem selskabet Train.

Parkering

Ønsker man at ankomme i bil til Pisa er der flere muligheder for at finde en parkering.

Nogle af byens gratis parkeringer finder I her:
Parcheggio Via del Brennero (Via Paparelli). Den ligger nord for byen med ca. 1 km til centrum (det tætteste for gratis parkering) og har ca. 750 parkeringspladser. Der afgår bus til centrum; Linje E. VIGTIGT: man kan ikke benytte denne parkering onsdag og lørdag mellem kl.07:00 – 16:00, da der er marked på pladsen i disse tidsrum.
Parcheggio Via di Pratale. Ligger lidt nord for Parcheggio Via del Brennero. Herfra kan man tage bus 7 ind til centrum.
Parcheggio Via Pietrasantina. Er beliggende nord-vest for byen nær Piazza del Duomo. Her er ca. 700 parkeringspladser.

Her er en liste over de større betalingsparkeringer i Pisa (der anvendes både dagspriser og timebetaling):
Parcheggio di Piazza dei Miracoli, Via Carlo Salomone Cammeo (ca. 350 betalingspladser – åben daglig). Der afgår bus til centrum (LAM Rossa - rød).
Parcheggio Palazzo dei Congressi, Via Matteotti (ca. 150 betalingspladser – døgnåben)
Parcheggio Stazione FS, Via Cesare Battisti (ca. 400 betalingspladser – åben daglig).

Desuden er der et utal af parkeringspladser langs gader og stræder, hvor der skal løses almindelig parkeringsbillet. Tariffen går fra 0,50 til 1,50 euro for en time.

Seværdigheder

Ved at klikke dig ind på ordet "Pisa" på denne side bliver du henvist til oplysninger og billeder om kendte og gemte seværdigheder i byen.

God tur!

 
search map