Anmeldelser af Casa Gaia

 
Casa Gaia er ikke tilgængelig i øjeblikket
Casa Gaia er ikke en del af programmet hos In-Italia i øjeblikket. Men frygt ej, der er masser af andet godt at kigge på.

Vi har derfor fundet disse ferieboliger i samme område til dig:

>> Se flere udvalgte alternativer og priser her

>> Læs mere om ferie til Monteriggioni og se priser samt aktuelle tilbud på alle ferieboliger
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Gæstebedømmelser af Casa Gaia

Læs personlige anmeldelser af Casa Gaia som ligger i Chianti vindistrikt. Bedømmelserne af villaen er skrevet af gæster der har rejst med In-Italia. Samtlige anmeldelser er naturligvis ucensureret så du får en ærlig beskrivelse og bedømmelse af Casa Gaia. Foruden vurdering af selve villaen kan du også læse gode tips fra vores gæster om emner som udflugter, restauranter, seværdigheder, strande, lokal transport og meget mere.
Jørgen og familie fra Beder boede på Casa Gaia i Monteriggioni fra d. 30. juni til d. 7. juli 2012.

Vi havde en rigtig dejlig uge i Siena, hvor vi boede i Casa Gaia (uge 27, 2012). Huset er gammelt, men med masser af plads, velholdt og med moderniserede badeværelser og nyere hårde hvidevarer i køkkenet. Huset var super for os med tre teenagere som havde underholdning "med hjemmefra" i form af i-pad og hinandens selskab, mens forældrene nød stilheden og naturen. Udsigten er faktisk bedre end der fremgår af In-Italias hjemmeside, da der siden er fældet nogle træer nedenfor poolen som "stjal" udsigt (jeg vedlægger et par fotos af udsigten idag). Huset er nok mindre velegnet for familier med helt små børn jævnfør hårde marmortrapper indvendig, kuperet og ujævn grund, og en pool med 150 cm vanddybde overalt.
Værten stod klar ved huset fra kl. 16.00 på ankomstdagen, og hun kom igen kl. 7.00 på afrejsedagen - dejligt at man ikke skal bruge tid på at hente / aflevere nøglen et andet sted! Og dejligt at slutrengøring er inkluderet - og at man IKKE selv skal medbringe sengelinned, håndklæder og viskestykker!
Vi spurgte værten om vej til et supermarked, og hun kørte foran os tværs gennem Siena til et meget stort og velassorteret Coop beliggende øst for bymidten (Casa Gaia ligger vest for Siena, så vi havde næppe fundet dette supermarked selv). Her handlede vi hele ugen - de har blandt andet en stor delikatesse, hvor et større hold slagtere langer skiveskåret skinke fra et stort udvalg af hele skinker - samt mange andre lækkerier - over disken.
Kørevejledningen til Casa Gaia er lidt indviklet; der skal drejes en hel del gange efter at man er kørt af motorvejen ved Siena Nord - og man ender på små biveje et stykke vest for Siena. Det kan forvirre at huset angives at ligge ved Monteriggioni - for det gør det ikke! Det ligger ca. 10 km syd-vest for Monteriggioni og i virkeligheden lidt tættere på Siena. I kørselsvejledningen er navnet på ankomstvejen ikke nævnt; den hedder Strada dell' Osteriaccia (grusvej) - den fandt vi på vores GPS under byen Monteriggioni, og så går det jo straks noget lettere :-) I øvrigt var husets nabo, det nedlagte 1100-tals kloster San Leonardo al Lago, faktisk indtegnet på vores 1:200.000 vejkort over Toscana som en seværdighed!
Ellers kun at bemærke at det centrale Toscana er et meget smukt område med mange velbevarede små middelalderbyer placeret på høje bakker / små bjerge - udvælg et par stykker og tag jer god tid her - i stedet for at "spæne rundt" til en masse byer... den sidste by vi besøgte var bestemt også flot, men det var bare en middelalderby for meget for os :-)
Og så tag jer ellers tid til at nyde Siena i flere omgange. Domkirken, rådhuset, og Piazza del Campo foran rådhuset, er imponerende og meget fascinerende. Og så er det ellers bare en skøn by! Helt unik middelalderby indenfor bymuren "takket være" den sorte død som satte byens udvikling stærkt tilbage i 1348, og samtidig en levende by idag takket være blandt andet de 20.000 studerende på byens universitet ud af byens 50.000 indbyggere idag (dog kun halvdelen af de 100.000 indbyggere som Siena havde i byens storhedstid i 1200- og 1300-tallet).
Nogen har i tidernes morgen fundet på den skøre idé at arrangere hestevæddeløb på Piazza del Campo midt inde i Siena, og et sådant hestevæddeløb fandt sted mandag den 2. juli under vores ophold i Casa Gaia. Ifølge Politikens "Turen går til..." hedder væddeløbet Palio, og det har været afholdt uafbrudt siden 1100-tallet! Det afholdes fast hvert år den 2. juli og igen den 16. august. Hvis I er i Siena en af disse to uger, så vil vi anbefale at I enten "går all in" - eller holder jer helt væk på selve væddeløbsdagen... ifølge en lokal kioskejer vi talte med dagen før, så kan man gratis overvære væddeløbet, hvis altså man stiller sig op i middagsheden midt på Piazza del Campo ved to-tiden og tålmodigt bliver stående her til løbet begynder kl. 19. Alle tribuner med siddepladser rundt langs husvæggene på pladsen er efter sigende reserveret længe i forvejen og skal i øvrigt være meget dyre. Vi valgte en halvhjertet løsning, hvor vi kørte ind til Siena en time før løbet - men alle p-pladser i nærheden af den gamle bydel var naturligvis optaget denne særlige aften, og selv om vi havde fundet parkering havde det næppe været muligt at kæmpe os gennem menneskemylderet i de smalle gader frem til væddeløbspladsen. Så vi opgav og fandt et andet sted at spise aftensmad den dag... til gengæld havde vi fornøjelse af Palioen dagen før væddeløbet, hvor vi så de forskellige bydele gå i optog med flag og trommer gennem Siena og varme op til væddeløbet, og hvor der vajede flotte flag i de forskellige bydeles farver fra husmurene i hele den gamle by. Og i dagene efter hestevæddeløbet gik beboerne fra den vindende bydel i procession rundt i gaderne og på Piazza del Campo og fejrede sejren med flag, sang og musik.

Billeder

Oplysninger om anmelder

Rejseperiode Juni 2012
Antal rejsende 3 voksne, 2 børn
Navn

Hvis en bedømmelse ikke er skrevet af en dansk gæst vil du kunne læse vores oversættelse som er frit oversat. Du kan naturligvis også altid læse den originale anmeldelse.

Foruden anmeldelser fra In-Italias gæster kan du på mange af vores ferieboliger også finde vurderinger fra TripAdvisor, ligesom mange vælger at anmelde In-Italia på Trustpilot. Husk at du også kan få inspiration til din ferie i Italien på bloggen.

 
search map