Ferieboliger og hoteller i Montepescali

Montepescali (foto: Wikimedia Commons, Sailko) Montepescali på toppen af bakken (foto: Wikimedia Commons, LigaDue)
 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Montepescali er en ganske lille by i Toscana, som er betagende på afstand, både om dagen og om natten, som den ligger og dominerer landskabet på sin egen bakke. Store dele af de gamle bymure fra 1300-tallet står stadig, og fra Middelalderen kommer da også flere andre karakteristiske bygninger i byen, såsom den gamle adelsfamilie Aldobrandeschis borg, kirken tilegnet San Lorenzo og det maleriske fæstningstårn Torre del Cassero.

Fra Montepescali har man en fremragende udsigt, og et naturskønt panorama af kyststrækningen og det toscanske øhav, helt op til Korsika. Montepescali er også kendt som "Maremmas balkon". Byen blev bygget i den tidlige middelalder som len, af Aldobrandeschi-familien og hørte derefter under Republikken Siena, hvorefter den fik selvstændig status i den første halvdel af det 15. århundrede.

I området findes omfattende olivenproduktion og masser af vinmarker.

Kort over Montepescali i Toscana

Ved at klikke på kortet herunder får du mulighed for at zoome ind og ud, og dermed danne dig et indtryk af områdets ferieboliger, seværdigheder og attraktioner. Du får også afstande til forskellige lufthavne, samt til byer i Danmark, hvis du vælger at køre selv.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Ferieboliger i Montepescali

Du får Danmarks bedste udbud af håndplukkede hoteller, feriehuse og ferielejligheder i Toscana, her hos In-Italia. I området omkring Montepescali finder man typisk de særlige agriturismi, hvor man som gæst kan bo på en producerende gård, som samtidig er indrettet til at imødekomme gæsternes behov, som var det et almindeligt feriested.

Man kan få mulighed for at deltage i produktionen, og naturligvis få serveret mad, som er tilberedt af disse knasende friske råvarer, som høstes lige udenfor døren, få minutter før de skal benyttes. Brug søgefunktionen i toppen, eller tryk på knappen "Ferieboliger" herover for at se udbuddet.

Transport

Montepescali betjenes ikke af noget oplagt lufthavn. Uanset hvilken større lufthavn, du vælger, vil der være en længere køretur, hvad enten det er fra Pisa (150km), Firenze (160km), eller Rom (180-200km). Til gengæld er vejforholdene fuldstændig fremragende, da Montepescali ligger lige ved motorvejen E80/SS1, som strækker sig op langs Italiens vestkyst, og forbinder Rom med bl.a. Pisa og Genova.

Ved foden af bakken ligger den lille by Braccagni, hvor togstationen Montepescali ligger. Herfra er der direkte forbindelse til områdets hovedby Grosseto, men også helt til både Rom, Pisa og Firenze med regionaltog. Jernbanen er med afstand den type offentlig transport, som fungerer bedst i Italien, og vil man på opdagelse i nogle af de nævnte byer, kan toget absolut anbefales, så man undgår problemer med parkering.

Læs mere om Montepescali

Restauranter og shopping

På Montepescalis højeste punkt, i gaden Via Giuseppe Garibaldi, findes et par barer og spisesteder, mens indkøb foretages i satellitbyen Braccagni. For de lidt større indkøb skal man til enten Grosseto (17km) eller evt. Siena (75km), hvor udbuddet er langt større, og priserne følger med pga. de mange turister.

Udflugter og seværdigheder

Vi vil gerne anbefale et besøg i middelalderbyen Roccatederighi, som giver et sjældent autentisk indblik i den toskanske levevis "i gamle dage". Så hvis du ikke har fået nok af dette i Montepescali, er her et helt oplagt udflugtsmål. Du har også mulighed for at besøge en af italienernes mest skattede badebyer, nemlig Castiglione delle Pescaia med den brede sandstrand.

Men den helt store juvel er dog en tur til Siena. Denne utrolige by, med en uovertruffen arkitektur, og mange kunstneriske skatte.

Skjul teksten
 
 
search map