Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Denne flotte middelalderlige by ligger 330 m.o.h. i bakkerne mellem Arezzo og Siena. Den har ca. 8.400 indbyggere, hvilket gør den til en af de lidt større landsbyer i Chiana-dalen, Valdichiana.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Stille tilværelse

Det er ikke ligefrem store grupper turister med råbende guider, der præger gadebilledet her. Tværtimod lever man i denne by en stille tilværelse i smukke omgivelser, og de få udlændinge, der lægger vejen forbi, glider næsten umærkeligt ind i gadebilledet. Der er dog en turistinformation, som ligger i Museo del Cassero på Piazza Gamurrini. I Monte San Savino er der gode muligheder for at finde billige caféer og dejlige spisesteder.

Læs mere om Monte San Savino

Marked

Der er ugentligt marked hver onsdag formiddag i det historiske centrum, hvor der også anden søndag i september holdes Sagra della Porchetta Savinese. Dvs en hyldest til Porchetta’en fra Monte San Savino, som er en pølse lavet af svinekød tilsat fennikel, hvidløg og sort peber.

Bygninger

Ved udgravninger i 1800-tallet fandt man tegn på en etruskisk civilisation i det historiske centrum. Monte San Savino har senere været en vigtig middelalderby og havde sin storhedstid i det 15. og 16. århundrede. Man finder både bygninger fra middelalderen og renæssancen, hvoraf nogle af de vigtigste er kirken San Giovanni, den gotiske kirke Sant’Agostino, Logge dei Mercanti - ”De handlendes buegange” - ved byens rådhus og kirken Santa Chiara. Som mange andre byer i området har Monte San Savino på skift været underlagt Firenze, Arezzo og Perugia.

Skjul teksten
 
 
search map