Toscana Monte Oliveto Maggiore Kloster

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

I 1319 blev klostret stiftet, som en underafdeling af benediktinerne. Ordenen, "olivetanerne", voksede hurtigt, og under Den Sorte Død i 1348 gjorde den sig berømt, da dens medlemmer frivilligt forlod deres sikre kloster for at hjælpe de pestramte i byerne. Bernardo Tolomei og 80 af hans ordensbrødre døde i denne forbindelse!

Med tiden vandt klostret også et stort ry gennem de mange store religiøse personligheder, der kom herfra, og i 1400-tallet oplevede ordenen den største glansperiode, da den talte ikke færre end 53 klostre og over 900 munke i hele Italien.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Fra 1400- og 1500-tallet stammer også størstedelen af klostrets imponerende bygninger og megen kunst. Klostergårdens søjlegange er således udsmykket af adskillige store kunstneres fresker, der alle skildrer forskellige episoder fra Sankt Benedikts liv.

Som så mange andre klostre oplevede også Monte Oliveto Maggiore en nedgangstid i 1700- og 1800-tallet, blandt andet som følge af skiftende regeringers anti-klerikale politik. I slutningen af 1800-tallet rejste klostret sig imidlertid på ny og huser i dag en af de største og mest aktive forsamlinger af benediktinere.

Klosterkirken er dagligt åben for besøg, og der er desuden en lille restaurant, en café og en souvenirbutik, som drives af munkene.

 
search map