Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

For mange står der et romantisk og magisk skær omkring Greve in Chianti. Denne lille by skylder nok først og fremmest sit ry, at den ligger midt i Chianti Classico og er en af hovedstæderne i dennes regions vinproduktion. Og så er der naturligvis byens maleriske plads, som virkelig er en af Toscanas smukkeste.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Så ulig de andre

Greve minder ikke om så mange andre små toscanske byer, for den har hverken befæstning, bygninger fra Middelalderen eller en position på en bakke. Tværtimod ligger Greve nede i dalen, og bybilledet præges af en stor plads med hyggelige overdækkede søjlegange, hvorunder der ligger restauranter, caféer og diverse butikker, hele vejen rundt.

Midt på pladsen står en imponerende statue af Giovanni da Verrazzano, en adelsmand herfra byen, som har indskrevet sig i historiebøgerne (i al fald i de italienske af slagsen) ved i 1500-tallet at have opdaget New Yorks havn.

Læs mere om Greve in Chianti

Et rent kødtempel

På pladsen ligger mange små caféer, en af Toscanas bedste vinbutikker og en slagter, som er et rent tempel for kød. Antica Macelleria Falornis produkter sælges verden over, for ud over fremragende råt kød, så laves her også pølser, skinker og et væld af andre charcuterivarer af glimrende kvalitet. Sådan har det været siden engang i 1800-tallet, og som en nyere indrømmelse over for markedet, så findes her nu også vin og ost.

Når vi nu taler om "markedet", så afholdes det ugentlige her i byen lørdag formiddag.

Skjul teksten
 
 
search map