Firenze, Toscana Medici Villaer

Villa Poggio a Caiano Villa di Castello Villa La Petraia
 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Hver sin villa

Villaerne blev bygget i perioden, hvor Firenze var højsædet for renæssancens kultur samt vigtige historiske, politiske og kulturelle begivenheder. Villaerne var smukke og meget elegante boliger, rige på kunstværker som eksempelvis Botticelli´s ”Forår”, der blev malet til villaen i Castello, nordvest for Firenze. Hvert medlem af Medici-familien havde sin egen bolig, og afhængig af årstiderne flyttede de fra villaer til villa i en søgen på et mildere klima.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Et typisk eksempel

Generelt består villaerne af en bygning, hvor facaden skiller sig ud med få dekorative elementer og med store terrasser, der vender ud mod haven. Den indvendige del af villaen er udsmykket med vægmalerier til ære for Medici-familien. Et typisk eksempel på en af Medici-villaerne er Villa di Castello, der var Cosimo di Medici´s mors yndlingsvilla. Villaen blev renoveret og dekoreret af Cosimo selv, umiddelbart efter han tiltrådte som storhertug i 1537 i Firenze. Der blev arbejdet på at gøre villaen og haven endnu større end oprindeligt, og netop haven er en af de mest imponerende og velbevarede af slagsen med springvand og små naturlige grotter med marmorskulpturer af forskellige dyr.

Bevaringsværdig kulturarv

Alle Medici-villaerne har bevaret deres originale karaktertræk og er fremragende eksempler på den florentinske byggeskik, både under renæssancen og barokken. I 2006 blev Medici-villaerne optaget på UNESCO´s liste over bevaringsværdig kulturarv.

 
search map