Ferieboliger og hoteller i Fiesole

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Ro i grønne omgivelser

Om du vælger at besøge Fiesole på en udflugt eller ønsker at overnatte her, så er mulighederne mange og udbyttet stort. Byen ligger 7 km nord for Firenze og 355 m over havet. Vejen derop er frodig som resten af de bølgende omgivelser. Hvis du er historie- og kunstinteresseret, ja så har Fiesole mere end 1000 år at berette om. Du kan f.eks. besøge domkirken, et Franciskanerkloster eller Palazzo Pretorio alle tre fra Middelalderen. Du kan gå ture rundt i de gamle gader med små butikker og spisesteder, og når ferieroen har indfundet sig, har du Firenze nede i Arno-dalen, som venter dig med sin kulturelle rigdom.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Udsigt over Firenze

At gå herop er bestemt en mulighed, og vælger du den gamle landevej, der løber parallelt med den moderne, er det endnu mere charmerende, men under alle omstændigheder er det anstrengende. Så hvis du ikke føler et påtrængende behov for at forbrænde kalorier efter al den gode mad og vin, skal du heller tage bussen herop (den kører blandt andet fra hovedbanegården og fra Piazza San Marco), og så gå ned. Når du står heroppe og beundrer udsigten - gerne fra trappen op til det lille franciskanerkloster fra 1400-tallet - så virker Firenzes storladne bygningsværker uendeligt små, og hvis du nede i Firenze til tider synes, at forureningen og larmen bliver lidt for meget, så nyder du den rene luft og freden heroppe.

Læs mere om Fiesole

Alvorlig konkurrent til Firenze

Det er tankevækkende at huske, medens man ser ned på den store by fra den nuttede landsby, at Fiesole engang var en så alvorlig konkurrent til Firenze, at florentinerne i 1125 fandt det nødvendigt at angribe den og jævne den med jorden. På det tidspunkt var Fiesole allerede en gammel by, hvilket tydeligt ses af det amfiteater, der i dag ofte bruges til koncerter og teater. Det har hverken Veronas Arenas eller Kolosseums dimensioner, men det kan da alligevel rumme 2000 tilskuer, hvilket ofte sker i forbindelse med sommerfestivalen Estate Fiesolana. Det stammer fra første århundrede før Kristi fødsel, men der lå vist allerede et etruskisk teater på stedet, og dette folkeslag havde da også allerede boet her i 600 år, da romerne kom til.

Tilbagelænet stemning

Men nok historie for nu. Nyd blot Fiesoles tilbagelænede stemning, drik en kop kaffe eller et glas vin på en af caféerne eller overvej måske, om det er heroppe, du skal bo, når du ønsker at opleve Firenze.

Skjul teksten
 
 
search map